Şubat Ayının ilk Haftasında Çıkış Yapacak PC Oyunları: 1-7 Şubat 2023

Fixlenmiş Hile, Genel, Güncel Hile, Hile, İnceleme/Özel İnceleme, Ön İncelemeler, Tam Çözüm/Rehber Oca 23, 2023 Yorum Yok

 
Her ay olduğu üzere şubat ayında da birçok yapın bizleri bekliyor. Aksiyon oyunlarından macera oyunlarına platform çeşidinden strateji imallerine kadar birçok içerik Şubat ayı başlarında sunulacak. 
 
Bu listemizde Şubat ayının başlarında çıkış yapacak PC oyunlarının ayrıntıları listelemesi mevcut. Beklediğiniz, merak ettiğiniz yahut hiç görmediğiniz oyun ve oyunlara bu listeden göz atabilirsiniz.
 
– Metal Black S-Tribute (1 Şubat)

CITY CONNECTION tarafından geliştirilen ve tıpkı grup tarafından oyunculara sunulacak olan bu imal tekrar düzenlenmiş bir sürüm olarak karşımıza çıkacak. Metal Black S-Tribute birinci olarak 1991 yılında nişancı oyunu olarak arcade için yayınlandı ve 5 Yıl sonrasında ise mesken konsollarına geldi.
Metal Black S-Tribute bizlere klasik soldan sağa ilerlemeli bir Bina sunuyor ve ateş ede ede ilerlemeye çalışıyoruz. Karşımıza çeşit çeşit Hasım tipleri, kullanabileceğimiz farklı atış tarzları ve belli aralıklarla boss savaşları çıkıyor. Oyunda bir yandan nişancılığımızı konuşturmaya çalışırken öteki yandan da ölmeden hayatta kalmaya çalışıyor ve üzerimize gelen Hasım mermilerinden kaçınmaya başlıyoruz.
Eğer oyunlarla aranız güzelse bu stil oyunları çokça oynamışsınızdır. Tanıdık gelen yapısıyla karşımıza çıkacak olan Metal Black S-Tribute oyununda birçok yeni özellik, Hasım çeşitleri, kısımlar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunun yine düzenlenmiş sürümü içerisinde geriye sarma, yavaşlatılmış mod, süratli kaydetme ve yükleme, sınırsız kredi, çevrimiçi derecelendirme sistemi ve kısım seçimleri bulunuyor. Bunun yanı Dizi oyuncuların gemiyi daha âlâ Denetim etmesi için stabil bir Denetim şeması, geliştirilmiş denetimler ve yeni özellikler sunuluyor.
Oyunda yer Meydan özelliklerin detayları
Bu aracde oyunu içerisinde yer Meydan özellikleri ayrıntılandıracak olursam şunları söyleyebilirim: Oyunda bulunan geriye sarma özelliği arcade oyunlarında aslında olmazsa olmaz özelliklerden biri. Daha Evvel atari oyunlarını oynadıysanız bilirsiniz var haklarınız haricinde oyun belli bölgelerde kayıt yapmadığından Dolayı yandığınız ve öldüğünü Vakit en baştan başlıyorsunuz. Hasebiyle geriye sarma özelliği tam öleceğimiz kısımlarda Fazla işimize yarayan bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Şayet bir müsabakada başarısız olursanız oyunu geriye sararak tekrardan gayret atılabilirsiniz.
Oyunun öteki bir özelliği yavaş mod. Yavaş modda oyunun ilerleyiş suratı azaltılıyor ve bizlere daha yavaş bir oyun tecrübesi sunuluyor. Oyundaki atışlar gemilerin ilerlemesi, rakiplerin atışları ve devinim suratları büsbütün yavaşlıyor. Münasebetiyle bu da bizlere daha Çok atılım imkanı sunabiliyor. Bu yavaş mod oyunu bitirmemize Yardımcı olan ögelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor diyebilirim.
 
 
Oyun içerisinde Yeniden üstte bahsettiğim üzere arcade oyunlarında öldüğünüz Vakit en baştan başlıyorsunuz. Bu oyunda bunu yaşamamak için oyun içerisinde süratli kaydetme ve süratli yükleme özelliği mevcut. Oyunda kaldığınız yerden bir kaydetme alabiliyor ve daha sonra öldüğünüz kısımda bu kaydetmeyi yükleyerek o kısımdan devam edebiliyorsunuz. Arcade oyunlarında yer almayan bu özellik tekrar düzenlenmiş sürümlerde çoklukla yer buluyor. Hasebiyle Fazla kullanışlı ve hayat kurtarıcı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor diyebilirim.
Bu şekil klasik nişancı arcade oyunlarında Natürel ki muhakkak bir skor elde edebiliyor ve en yüksek skora ulaşmaya çalışıyoruz. Tabi biz daha Evvel bunları arkadaşlar ortasında yapıyor ve rastgele bir derecelendirme sistemini çevrimiçi olarak kullanmıyorduk. Fakat bu oyunda çevrimiçi bir derecelendirme sistemi bulunuyor. Kazandığımız skorları diğer oyuncularla karşılaştırmak için oyun içerisinde yer Meydan ayarlar kısmından çevrimiçi derecelendirme modunu seçebilirsiniz. Böylelikle kazandığınız puanları öteki oyuncularla karşılaştırabilir ve en yüksek skoru almak için çaba edebilirsiniz.
Oyunda Yine merak ettiğimiz kısımlara tekrar tekrar başlayabiliyor o kısımları tekrardan oynayabiliyoruz. Oyunda kısım seçimi özelliği ile birlikte bunu gerçekleştirebiliyoruz. Sevdiğiniz kısımlar ve kısımlar Mevcut ise kısım seçimi ekranından dilediğiniz kısmı seçerek oyuna başlayabiliyorsunuz. Bu özellik oyuna oturayım ve birazcık vakit geçireyim diyenler için çok kullanışlı bir sistem diyebilirim.
Oyun içerisinde Yine ölmemek istiyorsanız üretimciler bunun için de uğraşmış durumda. Bunun için eklenen bir özellik sınırsız kredi özelliği. Bu özellik sayesinde oyunda yandığımız Vakit rastgele bir şey olmuyor sınırsız can özelliği sayesinde oyunda dilediğiniz kadar ilerleyebiliyor ve dilediğiniz kadar hasar alabiliyorsunuz. Bir nevi hileli mod diyebiliriz. Bu özellik aslında Fazla güç kısımlarda kullanılabilen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.
Oyun içerisinde zorlayıcı ve kolaylaştırıcı iki etmen de bulunuyor. Bu etmenler içerisinde güç ölçüsünü değiştirme sistemi yer alıyor. Ölçüsü arttırmak ulaşacağımız en üst Tertip güce basitçe ulaşmayı sağlıyor. Bu da zoru sevmeyen ve eğlenmek isteyen oyuncular için çok tatmin edici bir tecrübe sunuyor. Şayet güç ölçüsü düşürürsek de bu sayede güç biriktirmek daha da zorlaşıyor ve bu yüzden oyun daha da şiddetli hale geliyor. Bu da hardcore oyun severler için pek uygun bir özellik.
Metal Black S-Tribute, üstte bahsettiğim üzere birçok modu ve özelliği oyunculara sunuyor. Bu özellikler ışığında oyunu deneyebilmeniz mümkün. Oyun Şubatın birinci günü Steam üzerinden piyasaya sürülecek. Şayet bu usul aracde oyunlarına ve nişancı imallerine ilginiz Mevcut ise ve nostalji yaşamak istiyorsanız bu üretimi deneyebilirsiniz.
 
– Puzzle Bobble 2X/BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition & Puzzle Bobble 3/BUST-A-MOVE™3 S-Tribute (1 Şubat 2023)
 
 
CITY CONNECTION tarafından geliştirilen ve tıpkı takım tarafından oyunculara sunulacak olan bu imal 1 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşacak. Oyun bizlere klasik balon patlatma ve eşleştirme tecrübesi sunacak. Bu üslup eğlenceli balon patlatma oyunlarını sevenler için bu imal ilaç üzere istikbal diyebilirim.
Bu üretim içerisinde birden Çok oyunun yine düzenlenmiş sürümleri bulunuyor. Yeniden bu oyun içerisinde Türlü bulmacalar yer alıyor ve bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunun Temel maksadı karşınıza çıkan balonları patlatmak ve yeni balonları üstten aşağıya indirmek. Oyunda üç adet birebir renkten balonu Yan yana getirince patlıyor ve ortadan kalkıyor. Münasebetiyle bizim de bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor.
Oyun içerisinde farklı farklı kısımlar yer alıyor ve her kısım içerisinde farklı bir maksadımız bulunuyor. Geçtiğimiz kısım bizlere muhakkak bir Gaye veriyor ve biz de bu emeli yerine getirmeye çalışıyoruz. Şayet yerine getiremezsek kısma tekrardan oynamak durumunda kalıyoruz. Her kısmın bizlere sunduğu kaideler ve misyonlar farklı olarak karşımıza çıkıyor.
Oyunda kullanacağımız balonları fırlatabiliyor, sağdan ve soldan duvarlardan sektirebiliyor ve tam olarak patlatmak istediğimiz balonların üzerine getirebiliyoruz. Ne kadar Fazla balon patlatırsak o kadar Fazla puan kazanıyor ve tıpkı vakitte haritadan o sayıda balonu ortadan kaldırıyoruz. mesela bir kısımda Kırmızı balonlardan 20 Tane patlatmamız gerekiyor ise karşımıza çıkan Kırmızı balonları maksat almamız lazım ve ona nazaran atağımızı gerçekleştirmemiz gerekli. Şayet ulaşamadığımız kısımlar Mevcut ise öncelikle ön kısımları dolduruyor o kısımlardaki balonları patlatıyor ve daha İç taraflara yanlışsız ulaşmaya çalışabiliyoruz.
Oyun içerisinde standart kısımların yanı Dizi Çeşitli oyun modları bulunuyor. Oyunda ister Biricik oyunculuğu moda giriş yapabiliyor isterseniz de arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Arkadaşlarınızla birlikte rakip olabiliyor ve en Fazla balığına patlatan galip geliyor. Oyunun Temel gayesi üstte da bahsettiğim üzere elimizden geldiğince Fazla balon patlatmak ve bu sayede yüksek puanlar kazanmak.
Oyunda hangi özellikler yer alıyor?
 
 
Daha evvelki City Connection oyununda bahsettiğim üzere misal formda bu üretimde da Çeşitli kimi özellikler bulunuyor. Bu özellikler sayesinde oyunun seyri ve zevki değişiyor diyebilirim. Tabi bu üslup yapılar yine düzenlenmiş sürüm olduğu için üretimci takım bu üretim içerisine birçok mod eklemiş durumda. Modların yanı Dizi birçok yeni özellik de bizleri bekliyor olacak.
Oyunda yer Meydan özellikler ortasında geriye sarma mekaniği bulunuyor. Geriye sarma modu aslında başaramadığınız kısımlarda Fazla işimize yarıyor. Oyunu muhakkak bir mühlet geriye sarabiliyor ve yapacağımız atılımları değiştirebiliyoruz. Bu sayede oyunda ilerleyebiliyor ve o kısmı geçebiliyoruz. Yani bir nevi bizlere ekstra bir Talih sunuluyor diyebilirim.
Diğer bir özellik ise yavaş mod. Oyundaki yavaş mod balonların gidişatını, oyun ilerleyiş suratını ve daha birçok özelliği yavaşlatıyor. Bu da daha Çok düşünme hissesi ve daha güzel nişan alma durumunu ortaya çıkarıyor diyebilirim.
Oyunun en can Müşteri özelliklerinden biri de süratli kaydetme ve süratli yükleme özelliği. Bu sayede geçemediğimiz kısımları daha süratli ve en baştan başlamadan geçebiliyoruz. Yine geriye sarma özelliği ile birlikte bu özellikte Fazla kullanışlı bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda makul kısımlarında süratli kayıt alabiliyor ve Şayet ilerlediğimiz Vakit yanarsak bu süratli kaydı yükleyebiliyor ve en nihayet kaldığımız yerden basitçe devam edebiliyoruz. Bu sayede gayemizi daha farklı istikamete Kaydırabiliyor ve kısmı geçmeye çalışıyoruz.
Oyunu kolaylaştıran bir öteki özellik ise sınırsız kredi özelliği. Bu sırasız kredi sayesinde oyunda rastgele bir yanma yahut başarısız olma durumu bulunmuyor. Sınırsız kredi sayısı ile oyunda dümdüz ilerleyebiliyor ve rastgele bir Problem yaşamadan kolay kolay kısımları geçebiliyoruz. Bu kolayı seven oyuncular için çok kullanışlı bir özellik diyebilirim.
Oyunlarla İç içe olan yahut en azından ilgisi olan oyuncular balon patlatma oyununu kesinlikle oynamıştır. Bu stil balon patlatma ve bulmaca oyunlarını seviyorsanız bu imale da göz atabilirsiniz. Boş vakitlerinizi bir oyun oynayarak geçirmek istiyorsanız Puzzle Bobble 2X/BUST-A-MOVE 2 Arcade Edition & Puzzle Bobble 3/BUST-A-MOVE 3 S-Tribute çok tatmin edici bir tecrübe sunabilir diyebilirim.
 
– Deliver Us Mars (2 Şubat)
 
 
KeokeN Interactive tarafından geliştirilen ve Frontier Foundry tarafından yayınlanacak olan Uzay temalı ilim kurgu macera oyunu 2 Şubat’ta biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Deliver Us The Moon’un devamı niteliğinde olan Deliver Us Mars bizlere kıssanın Geri kalanını aktaracak ve bir astronot rolüne ünitemize sağlayacak. Oyun içerisinde yeni oynanış içerikleri, animasyonlar ve aksiyon sahneleri yer alacak. Oyundaki Temel gayemiz koloni gemilerini kurtarmak ve bu vazifesi muvaffakiyetle yerine getirmek. Tabi ki bu misyonu yerine getirmek için maceradan maceraya aksiyonla aksiyona koşacağız, Türlü bulmacaları çözeceğiz, sağdan sola atlayacağız ve Türlü platform ögelerini muvaffakiyetle atlatmaya çalışacağız.
İlk oyuna nazaran bir Fazla yenilik barındıran ve bu ay içerisinde çıkış yapacak olan Deliver Us Mars’ta güçlü vazifeler yer alacak. Oyunda insan ırkını kurtarmak için Aka bir uğraş vereceğiz. Burada bir gruba katılarak Türlü vazifeler alacak ve hayatta kalmaya çalışacağız. Oyun içerisinde ilim kurgu teması – Uzay teması ayrıntılıca sunulacak bunun yanı Dizi Türlü görüntüler, el imali çizimler ve daha fazlası bizleri karşılıyor olacak. Bu da biz oyuncular olarak oyunda etrafa bakabileceğimiz birçok yerin olacağının göstergesi.
Yeni oyun mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu üretimde Dünyadan Mars atmosferine hakikat geçiş yapacak ve buradaki sırları çözmeye çalışacağız. Oyun içerisinde Hasım koloninin geride bıraktığı izleri araştıracak, burada neler yaşandığını öğrenmeye çalışacak ve bunun yanı Dizi farklı platform öğelerini kullanarak tehlikeli yollarda ilerlemeye çalışacağız. Oyunda Çeşitli bulmaca içerikleri yer alacak, hem düşünerek hem de süratli bir halde devinim ederek bu bulmacaları aşmaya çalışacağız.
Deliver Us Mars’ın Temel öyküsünden üstten bahsettim fakat şuna da değinmeden geçmeyeyim. Oyun içerisinde birinci olarak bizleri bir yardım daveti bekliyor olacak. Bu yardım davetinin nereden geldiğini ve ne için yapıldığını araştırmaya koyulacağız. Bir yandan insan ırkını kurtarmaya çalışırken diğer yandan da var müttefik koloni gemilerini kurtarmaya çalışacağız. Natürel burada birçok Sır ve ayrıntı bizleri bekliyor olacak. Bu ayrıntıları ve sırları açığa çıkarmakta büsbütün bizim oynanışımıza bağlı olacak.
 
 
Bilim kurgu temalı bu üretim bizlere hikaye odaklı ve Biricik oyunculu bir yapıyı sunacak. Oyunda atmosferi daha âlâ yansıtmak için Çeşitli oyun içi müzikler, birinci oyundan bu yana geliştirilen ve eklenen yeni oyun içi mekanikler, devinim yakalama teknolojisi, Çeşitli ve hoş gözüken görünümler yer alacak. Öte yandan oyun işin izleme teknolojisini destekleyecek olan bu üretimde işin izleme teknolojisi sayesinde yansımalar ve gölgeler bizlere daha gerçekçi olarak aktarılacak.
Yukarıda bahsettiğim yeni oyun içi mekanikler ve eklenen yeni teknolojiler sayesinde oyun daha akıcı ve daha yeterli bir tecrübe sunmayı hedefliyor olacak. Bu sayede oyundan alacağımız tecrübe daha da üst düzeyde olacak üzere görünüyor. Lakin tabi oyun çıkmadan Evvel buna bir yorum yapamayız. Hasebiyle oyun çıktığında kesinlikle denemeniz gerektiğini söyleyebilirim. Biricik oyunculu ve hikaye odaklı bir macera imali arıyorsanız bu oyunu deneyebilirsiniz. Şayet kıssanın daha öncesinde neler olup bittiğini öğrenmek istiyorsanız da birinci oyuna bir göz atabilirsiniz. 
 
– Your Only Move Is HUSTLE (3 Şubat)
 
 
Ivy Sly tarafından geliştirilen ve Yine Ivy Sly tarafından yayınlanacak olan 2D dövüş aksiyon macera oyunu Your Only Move Is HUSTLE, 3 Şubat tarihinde geliyor. Erken erişim olarak piyasaya sürülecek olan bu üretim bizlere Çeşitli platform öğeleri sunarak rakiplere karşı aksiyona Davet ediyor. Erken erişim sürümü içerisinde tam sürümde yer alacak birçok özellik bulunmayacak. Münasebetiyle erken erişim sürümü oyunun daha yeterli çıkış yapmasını sağlayacak süreçlerden biri. Birinci etapta bu sürümle birlikte Türlü yeni özellikler makul mühletlerle oyuna iç edilecek ve oyuncuların Geri bildirimleri ile Çeşitli düzeltmeler uygulanacak.
Your Only Move Is HUSTLE bizlere aksiyon ve dövüş ögelerini sunuyor. Ağır dövüş sekanslarının yer aldığı bu üretimde eğlenceli platform öğeleri de bizlere sunuluyor. Oyunu Biricik başımıza, bunun yanı Dizi çevrimiçi PVP olarak da oynayabiliyoruz. Oyunda dövüş ve aksiyon ögeleri bir ortaya getiriliyor ve rakiplere karşı bu dövüşten galip çıkmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde Çeşitli dövüş kombinasyonları ve teknikleri bulunuyor. çok karmaşık olmayan bu teknikler sayesinde rakipleri alt etmeye çalışıyoruz.
Oyun bizlere karışık bir sistem sunmuyor. Hasebiyle her oyuncunun rahatlıkla oynayabileceği bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu da cümbüş bir tecrübesi daha da ön planda tutmayı hedefleyen ögelerden biri. Oyunda Çeşitli komboları yapabildiğimizden bahsettim. Bu kombolar Fazla kolay bir biçimde rakiplere uygulanabiliyor. Kendi tekniklerimizi dilersek Daimi olarak kullanabiliyor ve bunun üzerine ustalaşabiliyoruz. Böylelikle karşımıza çıkan rakipleri kendi tekniklerimiz ile alt edebiliyoruz.
Oyun dövüş ve aksiyon öğelerini bizleri sunmaya çalıştığından Dolayı bu özellikleri epeyce eğlenceli bir biçimde harmanlamaya çalışıyor. Oyunda Yeniden üstte bahsettiğim üzere PVP modunda çevrimiçi olarak arkadaşlarımıza karşı yer alabiliyor ve onları indirmeye çalışıyoruz.
Oyunun grafik tarzı
 
 
Oyunun grafik stili anime temalı olarak karşımıza çıkıyor. çok fazla grafik takıntısı olmayan oyuncular için çok Dava bir imal diyebilirim. Oyun içerisinde farklı dövüş mekanikleri ve kendine has denetimler bulunuyor. Oyunda Tekrar kullanabileceğiniz Çeşitli dövüş teknikleri, savunma çeşitleri ve her karakterin kendine mahsus devinim kombinasyon setleri bulunuyor. Bir karakteri seçtiyseniz o karakterin kendine has hareketleri bulunuyor ve bu hareketler üzerinde ustalaşmaya çalışıyorsunuz.
Oyun bir yandan tarayıcı oyunlarına benzeri halde karşımıza çıkıyor. Oyunlarla İç içe olan yahut en azından tarayıcı üzerinden oyun oynayan oyuncular bu yapıya aşina olacaklar. Bu üslup eğlenceli aksiyon ve dövüş oyunlarını seviyorsanız Your Only Move Is HUSTLE oyununa bir Talih verebilirsiniz diyebilirim.
 
– PERISH (2 Şubat)
 
 

ITEM42 tarafından geliştirilen ve Handy Games tarafından yayınlanacak olan şiddet teması bol, aksiyon, nişancı oyunu PERISH, 2 Şubat tarihinde geliyor. Şiddet ve dehşetin birbiriyle harmanlandığı bu üretimde bizlere aksiyon dolu bir macera bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde 4 bireye kadar dayanak bulunuyor. Bu sayede arkadaşımızla birlikte oyuna giriş yapabiliyor ve daha eğlenceli ve aksiyon dolu anlar yaşayabiliyoruz. Oyun içerisinde Türlü meyyit vücutlar, şiddet içerikleri ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda bir yandan düşmanları alt etmeye çalışırken öteki yandan da etrafı keşfetmeye ve sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz.

Oyunda yer Meydan düşmanlara lanetliler deniliyor ve bu düşmanları Cenk aletleri ile ortadan kaldırmak bizim ve takımımızın işi. Oyunda standart Ufak düşmanların haricinde işveren dövüşleri de yer alıyor. İşveren dövüşleri öbür çabalara karşı daha şiddetli ve daha şiddet içerikli oluyor. PERISH oyununda işverenlerin farklı farklı atak usulleri ve tarzları bulunuyor. Bunları ezberledikten sonra işverenleri kolaylıkla alt edebiliyorsunuz.
Oyunda birinci olarak kırık bir kılıçla başlıyoruz, daha sonra ilerleyerek Türlü yeni Cenk aletleri bulabiliyor ve elimize alabiliyoruz. Bu sayede karşımıza çıkan lanetlileri daha da kolay bir halde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz birçok Cenk aleti ve bunun yanı Dizi bir de hazinemiz bulunuyor. Bu hazineyi korumak ve elimizde tutmak Fazla kıymetli. Ölmeden Evvel şu konuya dikkat etmeniz gerekiyor.
Oyun içerisinde ilerlerken üstte da bahsettiğim üzere muhakkak bir hazine elde ediyoruz. Bu hazineyi elde ettikten sonra saklamamız gerekiyor lakin ölürsek bu hazine sıfırlanıyor. Hasebiyle bu hazineyi korumak ve sıfırlanmasını engellemek için etrafta koşturmaya ve hayatta kalmaya çalışmanız gerekiyor.
Oyun içerisinde kullanılabilen Cenk öğeleri ortasında kılıçlardan silahlara makineli tüfeklerden tüfeklere kadar birçok Faktör bulunuyor. Her Cenk aletinin kendine mahsus özellikleri, animasyonları ve hasar ölçüsü yer alıyor. Oyunda hem kendinizi hem de ekip arkadaşlarınızı desteklemek için kendinize Müsait Cenk aletlere seçebiliyorsunuz.
 
 
Yukarıda da bahsettiğim üzere oyun içerisinde endişe ögeleri bulunuyor. Hasebiyle bu oyunda şiddet, tansiyon, aksiyon ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda karşımıza sık sık meyyit yaratıklar çıkıyor. Bunların ardından kısım sonuna yanlışsız işverenler karşımıza çıkıyor. Bu işverenleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Oyunda Yine üstte bahsettiğim üzere pompalı tüfeklerden makineli tüfeklere kılıçlardan baltalara kadar birçok Cenk öğesi yer alıyor. Bu sayede düşmanlara hem yakın atak hem de Irak atak yapabiliyoruz.
Bu oyun eşli yapıya Müsait geliştirildiğinden Dolayı Biricik oynamak biraz sıkıcı ve güç olabilir. Münasebetiyle bu oyunu arkadaşlar ile birlikte oynamak daha eğlenceli ve hoş bir dereyim sunacaktır. Oyun içerisinde kılıç, yay ve silahlar yer alıyor, hem yakın dövüş hem de Irak saldırırlar yapabiliyoruz. Oyun içerisinde karşımıza çıkan düşmanlar Antik Yunan mitolojisinden geliyor ve burada harap olmuş tapınaklardan mezarlara, mağaralardan Çeşitli bölgelere kadar birçok Meydan karşımıza çıkıyor. Bu alanları temizlemek büsbütün bize ve takımımıza düşüyor.
Oyun görselliği ve animasyonları ile de dikkat çekiyor diyebilirim. Bu şekil ekip tabanlı hayatta kalma oyunlarını seviyorsanız PERISH oyununa da göz atabilirsiniz. Oyun içerisinde hem şiddet hem tansiyon hem de nişancı ögeleri bulunuyor. Bu ögeleri harmanlayan ve bizlere eğlenceli bir Bina sunmaya çalışan imali çıkış yaptığı gün ben de deneyeceğim.
 
– Helvetii (3 Şubat)
 
 
Team KwaKwa tarafından geliştirilen ve Team KwaKwa, Red art Games tarafından yayınlanacak olan yandan kaydırmalı (soldan sağa) aksiyon macera oyunu Helvetii, 3 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Aksiyon ve dövüş öğeleri ile bezenmiş bu üretimde karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırıyor, bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor öteki yandan da bize verilen vazifesi yerine getiriyoruz.
Oyunda hangi karakterler yer alıyor?
Üç farklı karakteri içerisinde barındıran bu oyunda dilediğimiz karakteri seçebiliyoruz. Bu karakterler ortasında savaşçı, tilki ve bir büyücü yer alıyor. Her bir karakterin kendine Özel atak tarzları, yetenekleri ve özellikleri bulunuyor. Düşmanlara karşı bu karakterler hayli tesirli bir duruş sergiliyor ve karakterler ortasında seçim yaparak kendi stilimizi bir nevi oluşturuyoruz diyebilirim.
Oyun içerisinde karakterlerin Temel devinim setleri, aksiyon setleri ve daha fazlası bulunuyor. Bu setleri uygulayarak düşmanlara atak bahtı tanımıyoruz. Böylelikle kolay bir halde onlara indirebiliyoruz. Oyundaki dövüş sistemi hakikaten hoş bir formda karşımıza çıkıyor. Yalnızca vurmuş olmakla kalmıyor daha estetik bir dövüş tarzlarını düşmanlar üzerine aktarabiliyoruz.
Yukarıda da bahsettiğim üzere her bir karakterin farklı dövüş seti bulunduğundan Dolayı alışmak biraz Vakit alabilir fakat oyun bizlere güçlü bir dövüş sistemi sunmuyor. Hasebiyle kısa bir müddet içerisinde bu dövüş sistemine alışıyor ve aksiyona iç oluyoruz.  
Oyun içerisinde ilerlerken arka planda dikkat çeken görünümler arka planlar ve daha fazlası yer alıyor. Ön tarafta dövüş ve aksiyon süratle sürerken arka planda da bu usul görünümlerin yer alması nitekim hoş bir dokunuş olmuş.
Dövüş, aksiyon ve Ira seçimlerin yanı Dizi oyun içerisinde etraftan Türlü eşyalar da bulabiliyoruz. Bir yandan maceramıza kaldığımız yerden devam ederken öbür yandan etrafı keşfedebiliyor ve Çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda farklı farklı Hasım çeşitleri karşımıza çıkıyor. Her birinin kendine has hamle tarzları bulunuyor. Biz de bu hamle tarzlarına karşı kendi kombinasyonlarımızı oluşturabiliyoruz.
 
 
Tabi bu üslup oyunlarda arka planındaki görüntülerin, dövüş sisteminin yanı Dizi bir de müzikler olmazsa olmaz. Ortama Müsait müzikler bu üretimde bizleri bekliyor olacak. Aksiyon içerisindeyken arka planındaki müzikler sahiden bizi daha da âlâ hissettirecek diyebilirim.
Oyunun anne temasına bakacak olursak Galyalıları Temel alıyor. Galyalıların dünyasını bu üretimde keşfedebiliyor ve Çeşitli görünümlere bakabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kısımlar, özgün kısım dizaynları, toplayabileceğimiz öğeler, açığa çıkarabileceğimiz sırlar ve daha fazlası yer alıyor.
Oyun içerisinde arka planda bir de hikaye anlatılıyor. Bu hikaye Aralık konuşmalar ile desteklenmeye çalışılıyor. Oyunda aksiyon ve maceraya dalarken hareketli arka planlar bizleri bekliyor. Yani canlı bir dünya bizlere sunulmaya çalışılıyor diyebilirim. Oyun içerisinde olağan düşmanlardan dış bir de işveren savaşları diyebileceğimiz yaratıklar karşımıza çıkıyor. Bunları olağan düşmanlara göre kesmek Natürel ki biraz daha güç olabiliyor. Lakin oyunda her bir karakterin farklı aksiyon seti bulunduğundan bunları onlara karşı kullanarak basitçe alt edebiliyoruz.
Oyun görsel açıdan bizlere tatmin edici bir tecrübe sunuyor diyebilirim. Kullandığımız yetenekler ve yaptığımız hareketler bizlere estetik bir biçimde sunulmaya çalışılıyor.
Bu oyunu geliştiren grup şu anda İsviçre’de bulunuyor. Bir müddettir geliştirme kademesinde olan bu üretim 3 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda aksiyon, macera ve platform öğeleri birbirine harmanlanıyor ve ağır bir dövüş sistemi de bizleri bekliyor. Oyunun Steam Platformu üzerinde şu anda bir demosu bulunuyor. Çıkış yapmadan Evvel oyunun bir kısmını denemek isterseniz bu demoyu indirebilir ve oyunu deneyimleyebilirsiniz. Siz de bu üslup aksiyon ve macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu imale da  bir Talih verebilirsiniz.
 
– Joe Wander and the Enigmatic Adventures ( 3 Şubat)
 
 
Frozen Pixel tarafından geliştirilen ve tıpkı grup tarafından yayınlanacak olan bulmaca macera platform oyunu Joe Wander and the Enigmatic Adventures, 3 Şubat’ta geliyor. Bulmaca, macera ve platform öğelerinin harmanlandığı bu üretimde eğlenceli ve kuvvetli bir tecrübe bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bir yandan bulmacaları çözecek bir yandan da platformdan platforma atlayarak maceraya atılacağız. Oyunda bulmacaların zorlukları kolaydan zora yanlışsız ilerliyor. Birinci olarak kolay bir bulmaca sisteminden başlayarak oyun bizlere nasıl çözüldüğünü öğretiyor. Akabinde bulmacaların zorlukları daha da artıyor ve artık Fazla daha derin düşünmek gerekiyor.
Canlı bir dünya bizleri bekliyor
Oyun içerisinde bulmacaları çözerken arka planda da canlı bir dünya bizleri bekliyor. Hareketli arka plan görünümleri, hareketli platform öğeleri ve bulmacalar bu oyunun temelini oluşturuyor. Oyunda bulmacaları çözdükçe ve maceralara atıldıkça Türlü mükafatlar de elde edebiliyoruz. Bu mükafatlar oyuncuları şad edecek cinsten. Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere Fazla derin düşünme gerektiren bulmacaları yer alıyor. Bu bulmacaları platform öğeleri ile birlikte çözmeye çalışıyor ve maceramıza devam etmeye çalışıyoruz.
Oyundaki platform öğeleri  yer yer zamanlama gerektiren atlayış sekanslarını içeriyor. Yani üstten aşağı bir platform geliyor ve bu platforma vaktinde atmanız gerekiyor. aykırı takdirde bu kısımda yanabilir ve tekrardan oynamak zorunda kalırsınız.
Oyun içerisindeki Ira çizimleri, arka plan çizimleri ve görünümler hakikaten de dikkat alımlı gözüküyor. Oyunun atmosferi çizimler sayesinde pek hoş bir formda karşımıza çıkıyor diyebilirim. arka planda bir ağaç yahut platform Mevcut ise bu ağaç sabit durmuyor ve kısımları rüzgardan Dolayı sağa sola devinim ediyor. Elhasıl canlı bir dünya bizlere aktarılmaya çalışılıyor.
Yukarıda bahsettiğim özellikler dışında Yine oyun içerisinde 4 farklı dünya bulunuyor. Bu dört farklı dünyayı keşfedebiliyor ve sırları açığa çıkarabiliyoruz. Oyundaki bu dünyaların her biri farklı bir temayı işliyor ve farklı kısım dizaynlarına sahip bir formda olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki bu dünyalar ortasında keşfedebileceğimiz Türlü gizli hazineler de yer alıyor. Oyunda direkt ilerlemek yerine sağı solu da keşfederek bu gizli hazineleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
Oyun içerisinde bonus kısımlar yer alıyor
 
 
Joe Wander and the Enigmatic Adventures’da zorluk derecesi kolaydan zora gittiğini söylemiştim. Bunun haricinde ekstra zorluk isteyenler için de bonus kısımlar bulunuyor. Bu bonus kısımlar olağan oyuna nazaran daha da şiddetli bir halde karşımıza çıkıyor ve zoru seven oyuncular için pek tatmin edici bir tecrübe sunuyor diyebilirim.
Bu şekil platform, bulmaca ve macera oyunlarını severler için bu imal pek tatmin edici bir Bina sergiliyor. Bulmaca ve platform açlığı olan oyunculara ilaç üzere istikbal diyebilirim. Oyun 3 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Şimdiden İstek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı Vakit bir bildirim alabilirsiniz.
 
– Waves of Steel (6 Şubat tam sürüm)
 
 
TMA Games LLC tarafından geliştirilen ve 21 Temmuz 2021 tarihinde erken erişim sürüm olarak birebir grup tarafından yayınlanan deniz savaşı temalı simülasyon oyunu Waves of Steel, 6 Şubat tarihinde tam sürüm olarak karşımıza çıkacak. Deniz savaşlarını Temel Meydan bu üretim üstte da bahsettiğim üzere erken erişim olarak yayınlandı ve erken erişim sürecinde oyuncu Geri bildirimleri ile birlikte birçok yeni özellik oyuna iç oldu. Bu kapsamda Türlü yanılgılar da giderildi. Oyun Şubat ayının başlarında tam sürüm olarak karşımıza çıkacak ve deniz savaşlarını deneyimleyebileceğimiz bir yapıyı bizlere aktaracak.
Oyun içerisinde satın alıp kullanabileceğimiz birçok gemi bizleri bekliyor olacak. Olağan bir deniz savaşı üzere değil de farklı yeteneklere sahip gemilerle rakiplerin karşına çıkıyor olacağız. Waves of Steel oyununda üzerimize gelen Hasım torpidolarından kaçınmak için gemimizi takla arttırabilecek ve ekstra yeni özellikleri kullanabileceğiz. ek olarak oyunda denizlere ve okyanuslara hakikat açılabileceğiz.
Oyunda bir geminin denetimi ele alacak, istediğimiz üzere bu gemiyi yönetebileceğiz. Oyun içerisinde Yine sağda solda kaynak arayışına gireceğiz ve karşımıza çıkan Hasım gemilerini alt etmeye çalışacağız. Ne kadar kaynak toplarsak o kadar Fazla gemi geliştirmesi yapabilecek ve düşmanlara karşı daha da üstün olabileceğiz.
Deniz savaşlarına farklı bir nazar açısı
Simülasyon ve Cenk öğelerini bünyesinde barındıran bu üretimde gemimizi inşa edebilecek ve muhteşem silahlarla donanabileceğiz. Olağan deniz savaşlarından farklı olarak üstte da bahsettiğim üzere gemimizi Hasım torpidolarından karşı korumak için takla attırabiliyor, 360 derece döndürebiliyor ve Türlü akrobasi hareketleri yapabiliyoruz. Bu da oyna biraz farklı hava katmış diyebilirim.
Kendine mahsus yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu üretimde kaynaklar toplayacak, topladığımız bu kaynakları yeni modüller satın alabilecek, satın aldığımız o modüllerle gemimizi özelleştirilecek ve güçlendirebileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz ve düşmanlara karşı atabileceğimiz Çeşitli torpidolar, farklı farklı mermiler ve daha fazlası yer alacak.
Tek oyunculu bir tecrübe sunuyor
 
 
Waves of Steel, Biricik oyunculu bir yapıyı bizleri sunacak. Bu şekil oyunlar çoklukla çevrimiçi PVP modunu takviyeler nitelikte karşımıza çıkıyor lakin bu üretim bizlere büsbütün Biricik oyunculu bir Bina sunuyor. Münasebetiyle rastgele bir çevrimiçi modu bulunmuyor.
Gemimizi farklı açılardan özelleştirebiliyoruz
Oyun içerisinde gemimiz haricinde özelleştirileceğimiz birçok Faktör bulunuyor. Bu ögeler ortasında gemiye ekleyebileceğimiz bayraklar, boyamalar, çıkartmalar ve daha fazlası yer alıyor. Waves of Steel’da Yine kullanabileceğimiz ve düşmanlara karşı durabileceğimiz birçok farklı gemi bulunuyor. Bu gemilerin dizaynları ve özellikleri tarihî gerçeklikten alınıyor. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz Çeşitli mermilerden bahsetmiştim. Bu mermiler ve mühimmatlar ortasında tayyare savar silahları, füzeler, torpidolar, lazerler ve daha fazlası yer alıyor. Bu ögeler ile birlikte deniz savaşları biraz daha farklı Ebat kazanıyor diyebilirim.
Deniz Savaşları denilince aklımıza gerçekçi bir simülasyon geliyor. Lakin bu oyunda gerçek dışı birçok Faktör bizleri bekliyor. mesela üstte da bahsettiğim üzere üzerinize gelen Hasım torpidolarından kaçınmak için gemimizi Aksi çevirebiliyor ve 360 derece dönebiliyoruz. Bunun dışında kullanabileceğimiz Özel güçler bulunuyor. Torpidoların üzerinden atlayabiliyor, düşmanları sersemletmek için Çeşitli patlayıcılar kullanabiliyor, mermileri üzerimize gelirken durdurabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Bu özellikleri ile bizlere farklı bir tecrübe sunmayı hedefliyor.
Waves of Steel içerisinde tabi Biricik oyunculu bir Bina olduğundan bahsettim. Bu Bina hikaye ile desteklenmediği Vakit bizleri kısa müddette oyundan soğutabilir ve sıkabilir. Bu yüzden oyun içerisinde hikaye odaklı misyonlar ve uğraş edebileceğimiz Türlü alanlar yer alıyor. Bu da oyunda kalmamıza ve misyonları yerine getirdikçe Türlü mükafatlar almamıza sebebiyet veriyor diyebilirim. Bu misyonlar sayesinde dünyaya dolaşabiliyor ve yeni denizlere gerçek yelken açabiliyoruz.
Oyun içerisinde üstte bahsettiğim özellikler dışında arka planda bir de müzikler yer alıyor. Bu müzikler ortama Müsait bir biçimde karşımıza çıkıyor. Ortam sesleri ve öbür sesler büsbütün ayarlanabilir bir sisteme sahip. Oyun içerisinde Yeniden ayarlanabilir hud sistemi yer alıyor. Bu sistem karşımıza Aka yazılarla çıkıyor ve okunması pek kolay. ek olarak oyunda Şayet anlamadığımız kısım Mevcut ise bunları oyun içi yardımdan çözebiliyor ve çarçabuk öğrenebiliyoruz.
Oyunda gemiyi devinim ettirmek, Hasım gemilerin üzerine mermi atmak ve daha fazlasını yapmak çok kolay. Bunun için Fazla stabil ve standart denetimler kullanılmış. Oyuncuyu yormayan denetimler sayesinde de akıcı bir tecrübe sunuyor. Waves of Steel içerisinde Yeniden bahsetmek istediğim öbür bir özellik ise oyunun suratını ayarlamak yer alıyor. Oyunun suratı yüzde 200’e kadar ayarlanabiliyor. Münasebetiyle bu da Fazla süratli bir oyun tecrübesi isteyenlere çok tatmin edici bir Bina sunuyor.
Bu üslup simülasyon deniz savaşları severler ve deniz savaşlarını farklı bir boyuta taşımak isteyenler bu üretimi deneyebilir. Oyun şu anda erken erişim sürümünde yer alıyor. 6 Şubat tarihinde tam sürüm olarak karşımıza çıkacak. Tam sürümde erken erişimde olan bütün özelliklerinin yanı Dizi yeni özellikler de bizleri sunuluyor olacak.
 
– Spikair Volleyball (6 Şubat)
 
 
Choc Abyss tarafından geliştirilen ve tıpkı grup tarafından yayınlanacak olan voleybol – spor oyunu Spikair Volleyball, 6 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Voleybol sporunu deneyimleyeceğimiz bu üretimde eski üslup bir grafik tarzı karşımıza çıkıyor. Oyunda farklı formlarda manşet atabilir, topu rakip çizgi içerisine Misli bir halde vurabiliyor ve sayı kazanabiliyoruz. Voleybol kadrosu içerisinde toplamda dört oyuncu bulunuyor. Bu dört oyuncunun denetimi büsbütün bize bırakılıyor. Oyun içerisinde Temel maksadımız rakip ekipleri elemek ve yenmekten geçiyor.
Oyunda üstte da bahsettiğim üzere dört kadro oyuncusu bulunuyor. Bu grup oyuncularını dilersek Lokal ekranda PVP modunda oynayabiliyor, yanımıza arkadaşlarımızı alabiliyor ve öbür oyuncuların denetimini arkadaşlarımıza ve yakınlarımıza verebiliyoruz. Oyun içerisinde Lokal co-op (iş birliği) modu, bölünmüş ekran modu ve daha fazlası bulunuyor. Münasebetiyle Biricik başınıza oynamaktan fazla arkadaşlarınıza ve yakınlarınızla oynamak daha Çok eğlenceli anlar yaşatabiliyor.
Oyun içerisinde doruğa taşımanız gereken bir ekibiniz bulunuyor. Bu kadro içerisinde Çeşitli güçleri ve istatistiklere sahip oyuncular yer alıyor. Oyuncuları dilersek kadro içerisinden çıkarabiliyor ve daha âlâ istatistiklere ve güçlere sahip oyuncuları grup içerisine iç edebiliyoruz. Spikair Volleyball oyunu içerisinde Yeniden oyuncu satın alma ve satma sistemi de bulunuyor. Ne kadar Fazla yüksek istatistiklere sahip oyuncuya sahip olursak o kadar Fazla kuvvetli vuruşlar yapabiliyor ve rakip kadroları daha rahat yenebiliyoruz.
Bu voleybol oyununda zamanlama bir epey Ehemmiyet arz ediyor. Münasebetiyle yapacağınız zamanlamalar ve topu atacağınız oyuncular bir oldukça değerli. Oyunda tam vaktinde topu rakip bölgeye atmanız gerekiyor. Misli bir biçimde karşı tarafa attığınız toplar sayı olarak bizlere Geri dönüyor.
Oyunda üstte saydığım özellikler dışında bir de oyuncuları eğitebileceğimiz bir mekanik yer alıyor. Bu eğitim sayesinde oyuncular belli alanlarda daha da güçleniyor ve rakip ekiplere aman vermiyor. İsterseniz daha kuvvetli istatistiklere sahip oyuncuları transfer listesinden alabilir isterseniz de bu eğitim mekaniği sayesinde var oyuncuları güçlendirebilirsiniz. Bu büsbütün size kalmış durumda.
Oyunda Çeşitli turnuvalar yer alıyor
 
 
Oyunda grubunuz ile birlikte bir de katılabileceğiniz turnuvalar yer alıyor. Bu turnuvalar içerisinde Çeşitli güçlere sahip gruplar yer alıyor. Bu ekipleri birer birer yenerek turnuvalarda birinci olma bahtını elde etmeye çalışıyoruz. Oyunda ne kadar Fazla yeterli oynarsak kadronun motivasyonu o kadar yükseliyor ve kazandığımız her maç sonrası da bu motivasyon daha da artış gösteriyor.
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere her bir oyuncu farklı ayrı Denetim ediliyor. Münasebetiyle Biricik başınıza oynamak bu durumu biraz Güç hale getirebilir. Arkadaşlarınızla birlikte bu imali deneyimlemek daha eğlenceli ve daha keyifli olacaktır. Oyun içerisinde Temel gayemiz kadromuzu dünya kulüplerinin ortasına yazdırmak, turnuvaları kazanmak ve daha kuvvetli oyuncuları gruba yazdırmaktan geçiyor.
Eski biçim grafikler ve animasyonlar
Oyunun grafikleri ve animasyonları eski stil olduğundan Dolayı Fazla yüksek grafikler ve düzgün animasyonlar beklememenizi tavsiye ederim. Müstakil bir üretimci olduğundan Dolayı voleybol açlığınız varsa bu oyunu deneyebilirsiniz. Oyun esasen şu anda erken erişim sürümü bulunuyor. Bu erken erişim sürümünün ne Vakit sona ereceği şimdi bilinmiyor. Erken erişim sürümünde oyuncu Geri bildirimlerinin önemseneceği belirtiliyor. Bu süreçte oyuna yeni özellikler iç edilecek, var sorular ortadan kaldırılacak ve problemsiz bir tam sürüme ulaşılacak.
Oyunun şu anda Steam platformu üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Oyunun bir kısmını denemek isterseniz bu demo sürümünü indirebilir ve oynayabilirsiniz. Bu demo sürüm oyundan neler bekleyeceğinize dair Sizlere Fikir verebilir.
 
– Tails: The Backbone Preludes (2 Şubat: keşif, macera, yandan görünümlü)
 
 
Eggnut tarafından geliştirilen ve Raw Fury tarafından yayınlanacak olan yandan görünümlü, keşif, macera, gizem oyunu Tails: The Backbone Preludes, 2 Şubat tarihinde geliyor. Dört karakterin içerisinde yer aldığı bu gizem oyununda bizlere anlatılacak dört farklı (iç içe geçmiş hikayeler) öykü yer alacak. Oyunda bu dört karakterin her birinin kısa hikayeleri anlatılacak ve bizlere etkileşimli sinematik – gizem dolu bir tecrübe sunulacak. Oyunda seçimler Fazla Ehemmiyet arz edecek, yapacağımız seçimler doğrultusunda öykümüzün gidişatı değişecek ve her bir oyuncu farklı sonuca hakikat ulaşacak.
Hikaye odaklı bu oyun içerisinde dört karakterin yaşadığı anlara Şahit olacak, onların hayatlarına dokunacak, onlar ismine seçimler yapacak ve sonuçlarına bir nevi katlanacağız. Etkileşimli bir sıra olarak karşımıza bulunan bu oyunda hikaye ve seçimler bu oyunun temelini oluşturuyor diyebilirim.
Geliştirici takım oyunda derin bir kıssanın yer alacağını, bu öykünün her oyuncuda farklı bir izlenim bırakacağını ve her bir oyuncu farklı halde etkileyeceğini belirtiyor. Oyunda her bir öyküye yine başladığında farklı farklı sonuçların olacağı belirtiliyor. Oyun içerisinde Tekrar farklı senaryolar, Türlü yollar etrafı keşfedebileceğimiz ve gizemleri açığa çıkarabileceğimiz kısımlar ve daha fazlası yer alıyor.
Tails: The Backbone Preludes içerisinde üstte da bahsettiğim üzere dört farklı Ira yer alıyor, bu 4 farklı karakterin her birinin farklı özelliği ve Ömür hikayesi bulunuyor. mesela bir Ira fotoğrafçılık okurken Öteki bir ilim adamı olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde bu farklı karakterlerin Ömür hikayelerine öğreniyor ve onların gelecekteki durumlarına el atıyoruz.
 
 
Distopik bir dünyada geçen bu oyunda macera ve keşif ögeleri bizleri bekliyor olacak. Öykünün Temel olduğu bu imal içerisinde Vancouver isimli bir Belde bulunuyor ve bu kentte öykümüz ilerliyor. Piksel sana tarzının ve grafiklerinin yer aldığı bu oyunda yandan görünümlü bir kamera açısı benimsenmiş durumda. Dikkat cazip karakterler, dikkat cazibeli ortamlar ve daha fazlası bu oyun içerisinde yer alıyor diyebilirim.
Oyun içerisinde farklı bölgeler, farklı kısımlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Maceraya atıldığımız bu oyun içerisinde mevsim değişikliği mekaniği de yer alıyor.  Mevsim geçişlerinin hoş bir formda yansıtıldığı bu oyunda hem atmosfer hem de hikaye sahiden hoş bir halde aktarılmaya çalışılıyor. Tails: The Backbone Preludes içerisinde farklı kısımlar bulunuyor ve bu kısımların her birinin dizaynları ihtimamla yapılmış bir biçimde karşımıza çıkıyor. mesela bir kısımda kütüphanedeyken diğer bir kısımda soğuğu hissettiğimiz ve karın yağdığı bir sokakta ilerleyebiliyoruz. Bu da oyunun farklı ortamlarda ve yerlerde geçtiğini gösteriyor ve oyuna çeşitlilik yanılgın ögelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
Oyun içerisinde farklı karakterlerle tanışabiliyor, onlarla bir yerde buluşabiliyor ve diyalog sistemi sayesinde Türlü seçimler yapabiliyoruz. Diyaloglarımız ve sohbetlerimiz bu halde ilerliyor, bu seçimler büsbütün bize ilişkin oluyor ve sonuçlarına büsbütün biz katlanıyoruz.
2 Şubat tarihine çıkış yapacak bu oyun Biricik oyunculu bir yapıyı sergiliyor. Steam platformu üzerinde ise şu anda oyunun bir demosu bulunuyor. Şayet bu üretim dikkatinizi çektiyse Steam’de bulunan demoyu indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü oyunda neler bekleyeceğinize dair sizlere Fikir verebilir. Ayrıyeten oyun çıkış yaptığı Vakit yalnızca İngilizce lisan dayanağına sahip olacak.
Siz de bu usul macera keşif ve hikaye odaklı üretimlerden hoşlanıyorsanız bu üretime bir bakabilirsiniz. Oyunun Steam platformu üzerinden ön siparişlere açılmadı. Hasebiyle yalnızca Dilek listenize ekleyebilirsiniz. İstek listeniz eklediğiniz Vakit da çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Böylelikle oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz. Muvaffakiyetim avcıları için de Steam’de oyun içi başarımların bulunacağını belirteyim.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir