Şubat Ayının İkinci Haftasında Çıkış Yapacak PC Oyunları: 7-14 Şubat 2023

Fixlenmiş Hile, Genel, Güncel Hile, Hile, İnceleme/Özel İnceleme, Ön İncelemeler, Tam Çözüm/Rehber Oca 24, 2023 Yorum Yok

 
Şubat ayı içerisinde birçok tipten PC oyunu bizleri bekliyor olacak. Şubat ayının birinci haftasında çıkış yapacak oyunları sizlere sunduk: Buradan bakabilirsiniz. Artık ise Şubat ayının ikinci haftasının oyunlarını sunacağız. Bu liste içerisinde 7 – 14 Şubat tarihleri ortasında çıkış yapacak oyunlar yer alıyor. Oyunlara, çıkış tarihlerine ve öbür ayrıntılarına aşağıdan bakabilirsiniz
İşte listemiz:
 
– Clash: Artifacts of Chaos (9 Şubat)
 
 
ACE Team tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanacak olan Biricik oyunculu aksiyon macera oyunu Clash: Artifacts of Chaos, 9 Şubat tarihinde oyuncular ile buluşmaya hazırlanıyor. Clash: Artifacts of Chaos isimli bu üretimde arka planda sağlam görüntüler ve daha fazlası olacak. Bu aksiyon  macera oyununu birinci gördüğünüz Vakit Borderlands evreninden bir üretim olduğunu düşünebilirsiniz. Gerek sanat dizaynları gerekse arka plan dizaynları bu yapıya epey benziyor. Oyun içerisinde Zenozoik isimli bir diyarda aksiyona başlıyoruz ve oyunda Çeşitli güçler ve Hasım ögeleri bulunuyor. Bunlara karşı biz de hayatta kalmaya çalışıyor ve etraftaki sırları çözmeye çalışıyoruz.
Oyunda karşımıza çıkan bu kozmosta çözebileceğimiz birçok sır, etraftan toplayabileceğimiz Türlü öğeler, kullanabileceğimiz karakterler ve farklı şekilde kısım dizaynları yer alıyor. Oyunun çizimleri ve dünyası hakikaten de İlgi çekiyor. Bu dünyası ile birlikte bizlere yeni bir hikaye sunmaya çalışıyor ve bu kıssayı sunarken de atmosferin akışına bırakmayı hedefliyor.
Farklı Hasım tipleri
Clash: Artifacts of Chaos içerisinde farklı farklı Hasım tipleri bulunuyor. Her Hasım tipinin kendine has atak biçimleri ve halleri yer alıyor. Düşmanlara karşı kendinizi savunmak ve alt etmek Fazla Ehemmiyet arz ediyor. Oyun içerisinde yumruklarımızı kullanıyoruz. Yumruklarımız bu cihan içerisinde ve oyun içerisinde en Aka silahımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyun birinci Şahıs bir kamera açısını bizlere aktarıyor ve Biricik oyunculu bir yapıyı sunuyor.
Oyunda Yine aksiyon şeması içerisinde düşmanlara karşı saldırabiliyor, düşmanlardan gelen hücumlara karşı kaçınabiliyor, bunların dışında ek olarak düşmanları sersemletebiliyor, onlara karşı birçok savunma tarzı uygulayabiliyor ve rakibin taarruzlarını savuşturabiliyoruz. Bunların dışında Yeniden rakiplere karşı yapabileceğimiz Özel taarruzlar yer alıyor ve bu Özel ataklar da estetik bir dövüş sisteminin olduğunu gösteriyor.
Oyun içerisinde öğrenebileceğimiz Çeşitli dövüş tarzları bulunuyor. Bu dövüş tarzları ortasında farklı stilde yenilikler yer alıyor. Dövüş tarzları ortasında dilersek rahatlıkla geçiş yapabiliyor ve o tarzları düşmanlara karşı uygulayabiliyoruz. Bu üretim ile birlikte kendi dövüş üslubumuzu oluşturabiliyor ve karşımıza çıkan rakipleri alt edebiliyoruz. Oyunda her kazandığımız zafer ile özelliklerimizi geliştirebiliyor, akınlarımızı değiştirebiliyor ve daha da güçlenebiliyoruz. Bu sayede rakipleri daha da kolay bir formda indirebiliyoruz.
 
 
Tek oyunculu bir Bina sergilediğinden Dolayı Natürel oyunun bize sunması gerektiği bir hikaye yer alıyor. Bu hikaye Uzaklık sahnelerle ve diyaloglar ile destekleniyor ve bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Oyunun dünyası ve görüntüleri çok İlgi cazibeli olarak karşımıza çıkıyor. Hasım dizaynları, Ira dizaynları ve Etraf dizaynları pek tatmin edici görünüyor. Oyunda yumrularımızı konuşturabiliyor, ulaştığımız bölgeleri keşfedebiliyor, yeni sırları açığa çıkarabiliyor ve hatta sağda solda bulduğumuz kasaları açabiliyoruz.
Oyunda kullanabileceğimiz dövüş tarzları dışında üstte da bahsettiğim üzere bir de Özel hücumlar yer alıyor. özel ataklarla düşmanlara bitirici atılımlar yapabiliyoruz. Bu da estetik bir dövüş üstünden olduğunu göstergesi. Oyunda farklı şekilde küçük – Aka çaplı işveren savaşları da yer alıyor. Her Hasım karakterinin kendine has hamle tarzları bulunuyor. Bu hamle tarzlarını öğrendikçe rakipleri daha da kolay alt edebiliyoruz.
Siz de bu biçim hem etrafı keşfetmeli hem de aksiyon macera oyunu arıyorsanız bu imal size nazaran diyebilirim. Dünyası, kainatı ve Ira dizaynları ile dikkat çeken bu üretimi Şubat ayı içerisinde deneyebileceğiz. Bu oyun Zeno Clash ve Zeno Clash II ile tıpkı kainatta geçiyor fakat Müstakil bir imal olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
– Barkhan (9 Şubat)
 
 
Glyph Worlds tarafından geliştirilen ve tıpkı takım tarafından yayınlanacak olan strateji Cenk oyunu Barkhan, 9 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çorak toprakları ile çölleşmiş dünyası ile ile dikkat çeken bu üretimde klasik strateji ögeleri yer alacak. Bunun yanı Dizi kullandığımız stratejiler ile düşmanları alt etmeye çalışacağız ve Daimi olarak üretim haline geçeceğiz. Oyun içerisinde etrafta keşfedebileceğiz. Etrafı araştırarak Çeşitli kaynaklar toplayabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Kaynaklar sayesinde daha Çok birlik üretecek ve kendimizi Aka bir ordunun sahibi yapacağız.
Oyunda hangi birlik cinsleri yer alıyor?
Oyun içerisinde üretebileceğimiz birlikler ortasında ağır zırhlı araçlar, hafif araçlar ve daha fazlası yer alacak. Bunun yanı Dizi kara birlikleri, hava birlikleri ve öbür birlikler de emrimize hazır olacak. Oyunda Doğal ki kullanabileceğimiz ve kilidini açabileceğimiz yeni teknolojiler yer alacak. İleri teknolojiye sahip bu strateji oyununda plazma silahları, Cenk uçakları, yüksek teknolojili araçlar, plazma tankları ve daha fazlası bulunacak.
Düşman birlikleri haricinde etrafta Çeşitli tehlikeler yer alıyor
 
 
Oyunda Hasım birlikleri haricinde bir de Çeşitli yaratıklar bulunacak. mesela bir yerden bir yere giderken devasa kum yılanları ile karşılaşabilecek ve bunlara karşı savunması kalabileceğiz. Oyunda üstte da bahsettiğim üzere devasa çöller bizleri bekliyor olacak. Burada etrafı keşfedecek, Türlü tehlikelere karşı yüzleşecek, üretim için kaynak toplayacak ve kendi stratejimizi oluşturabileceğiz.
Barkhan ooyununda çöller üzerinde Cenk uçakları ile ilerleyebilecek, Hasım birliklerinin tanklarını patlatabilecek, kendi birliklerimiz ortasında bulunan plazma silahlarıyla rakipleri eritebileceğiz. Oyun içerisinde Yeniden üstte da bahsettiğim üzere dev kum yaratıkları Fazla Önemli bir tehlike oluşturacak. Bu duruma Fazla dikkat etmemiz lazım: Biricik atılımda birliklerimizi yutabilen bir yapıya sahip olan bu kum yaratıklarına karşı temkinli olmamız gerekiyor.
Oyun içerisinde Türlü cinslerde araçlar üretebileceğimiz yapılar inşa edebileceğiz. çeşit çeşit binalardan oluşan bu yapıları inşa etmek için kaynaklar toplamamız gerekecek. Oyunda Cenk uçakları Fazla daha tercih edilesi duruyor. Zira üstten akınlara karşı savunmasız olan tankları hava hücumları ile kolay kolay alt edebiliyoruz. Oyun içerisinde dilerseniz hava teknolojilerinde ilerleyebilir dilerseniz de karaya Ehemmiyet verebilirsiniz. Bu büsbütün sizin stratejinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyunda Olağan ki emelimiz Hasım üssünü büsbütün ortadan kaldırmak ve Hasım birliklerini yok etmekten geçiyor. Bu Gaye doğrultusunda yeni birlikler üretebiliyor rakiplere karşı sağdan soldan yahut direkt olarak saldırabiliyor, kıskaca alabiliyor ve onları ortadan kaldırmaya yönelik atılımlar yapabiliyoruz.
Siz de bu usul strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız bu üretime da bir Talih verebilirsiniz. Oyun büsbütün dev kum yerlerinde geçiyor yani çöllerde. Çöl üzerinde savaşlara katılmak istiyorsanız 9 Şubat tarihini bekleyebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam platformu üzerinde bir de demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü indirerek oyunun bir kısmı oynayabilir ve oyunda neler olduğuna ufaktan bir göz atabilirsiniz.
 
– Knights of Braveland (9 Şubat)
 
 
Tortuga Team tarafından geliştirilen ve tıpkı grup tarafından yayınlanacak olan aksiyon roguelike oyunu Knights of Braveland, 9 Şubat tarihinde geliyor. Biricik oyunculu, eşli oyun ve daha Çok takviyesi içerisinde barındıran bu üretimde rol yapma ögeleri da yer alıyor. Eşli oyun temelli olarak geliştirilen bu imali arkadaşlar ile oynamak daha eğlenceli olacak diyebilirim.
4 şahsa kadar oyuncu takviyesi sunan bu üretimde tatlı grafikler, sempatik animasyonlar, Türlü hikaye içerikleri, oyun içi misyonlar ve daha fazlası yer alacak. Oyun üstte da bahsettiğim üzere eşli oyuna nazaran tasarlandığı için arkadaşlarla birlikte oynamak daha verimli ve eğlenceli olacak. Biricik başınıza oynamak tahminen bir yerden sonra sizi sıkabilir.
Knights of Braveland içerisinde karşınıza çıkan düşmanları kılıcınızla alt edebilecek, onlara Türlü yerlerden ve taraflardan saldırabilecek, hücumlarından kaçınabilecek, Çeşitli uzuvlarını parçalayabilecek ve daha fazlasını yapabileceksiniz. Oyun içerisinde yakın atak tarzlarından menzilli atak tarzlarına kadar birçok farklı Darbe seçeneği bizleri bekliyor olacak. Oyunda kılıçlardan yaylara büyülü asalardan sopalara kadar birçok atak ekipmanı yer alacak.
Çaylak olarak maceraya atılacağız
Oyunda birinci olarak çaylak olarak başlayacağız ve kendimizi geliştirerek daha da kuvvetli olacağız. Bu sayede çaylaklıktan kahramanlığa gerçek Aka bir maceraya atılacağız. Oyun içerisinde olağan düşmanların haricinde bir de Ara orta işveren savaşları yer alacak. Bu savaşlar diğer savaşlara nazaran daha güçlü ve gergin geçecek. Knights of Braveland içerisinde roguelike ögeleri, rol yapma ögeleri, aksiyon ve dövüş ögeleri yer alacak. Bunun yanı Dizi bu üretimde yer Meydan her macera oyunculara farklı tecrübeler sunacak. Yani oyun içerisinde yüzlerce farklı Hadise yer alacak. Bu olaylar oyunculara rastgele sunulacak. Münasebetiyle her oyuncu bu oyunda farklı bir tecrübe elde edecek.
Oyun aslında vazife temelli olarak karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde bir mukavele kabul edecek, bu kontratta yer Meydan vazifesi yerine getirmeye çalışacak ve karşılığında Türlü mükafatlar alacağız. Bunun yanı Dizi bu misyon macerasında karşımıza Türlü karakterler çıkacak. Bu karakterler ortasında elfler kurtlar ve daha fazlası yer alacak.
 
 
Yukarıda da bahsettiğim üzere oyunda yakın dövüş taarruzlarından menzilli ataklara kadar birçok farklı dövüş tarzı yer alacak. Kullanabileceğimiz ekipmanlar ortasında kılıçlar mızraklar yaylar tüfekler büyülü asalar ve daha fazlası bulunacak. Oyun içerisinde geliştirici takım yüzden Çok farklı grup Çok olduğunu belirtiyor.
Oyunda maceraya atılmanın yanı Dizi bir de kendi kalemiz bulunacak. Bu kalemizi yükseltmek, her yeni vazifeden farklı yüksek kaliteli mükafatlar almaya yarayacak. Bu doğrultuda kalemizi restore edebilecek, genişletebilecek ve yükseltebileceğiz. Oyun içerisinde Yine maceraya atılabileceğimiz farklı karakterler yer alacak. Bu karakterler ortasında demircileri haydutlar ve daha fazlası bulunacak. Bu karakterlerden rastgele birini seçebilecek ve maceralara atılacağız. Üstte saydığım karakterlerin her birinin kendine mahsus yetenekleri ve hünerleri bulunacak. Bunun yanı Dizi kullandığı Türlü ekipmanlar da yer alacak.
Oyun grafikleri ve animasyonları çok tatlı ve dikkat cazibeli olarak karşımıza çıkıyor. Renk paleti de pek canlı ve İlgi cazip. Siz de bu usul dövüş odaklı macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu üretime da bir Talih verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam platformu üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü indirip oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Oynadığınız bu demo sürüm sayesinde oyunu alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Tıpkı vakitte oyundaki özelliklere bir göz atabilirsiniz.
 
– Bumblebee – Little Bee Adventure (10 Şubat)
 
 
EpiXR Games UG tarafından geliştirilen ve birebir takım tarafından yayınlanacak olan uçuş temalı keşif macera oyunu Bumblebee – Little Bee Adventure, 10 Şubat tarihinde hayranlarıyla buluşmaya geliyor. Ufak bir ortayı Denetim ettiğimiz bu oyunda uçuş simülasyonu öğeleri yer alıyor. Oyunda Aka bir macera atılıyor, yeni yerler keşfedebiliyor, Türlü öğeler toplayabiliyor ve bize verilen vazifeleri yerine getirebiliyoruz. 3D bir grafik tarzına sahip bu üretimde Çeşitli ve farklı farklı hoş görüntüler bizleri bekliyor olacak. Bunun yanı Dizi arka planda bizlere yeni bir hikaye anlatılacak. Arı ile çıktığımız bu seyahatte yeni karakterler ile tanışabilecek ve farklı bölgelere uçuş yapabileceğiz.
Bu Aka dünyada Ufak bir arı olduğumuz bu üretimde Daimi olarak yeni maceralara göz kırpacağız. Oyunda birçok farklı bölgeye uçacak, buraları keşfe çıkabileceğiz. Oyundaki uçma hissinin bizlere güzel bir tecrübe vermesi için uğraşılıyor. Bu uçuş  öğelerinin bizlere nasıl sunulduğu konusunda şu anda rastgele bir fikrimiz bulunmuyor. Oyun çıktığı Vakit bu sistemi denemiş olacağız.
Oyun içerisinde uçmak için ek olarak bizlere güç gerekecek. Bu gücümüzü doldurmak ve daha Çok üste ve süratli bir formda uçmak için Çeşitli iksirler yer alacak. Bu güç iksirlerini kullanarak daha süratli ve daha üstlere uçabileceğiz. Oyun içerisinde bir de hikaye gereği Türlü gizlenmiş sırlar yer alacak. Her kısımda farklı öğeleri toplayabilecek ve gizlenmiş altın çiçekleri bulmaya çalışacağız. Bu altın çiçekleri bulduğumuz Vakit yeni muvaffakiyetlerin kilidi açılacak. Bu da muvaffakiyetim avcıları için pek hoş bir içerik diyebilirim.
Maceraya arı olarak katıldığımız bu yolda gerçek yolu gösteren bir de bilgi kesimleri bulunuyor. Bu kesimleri topladıktan sonra nereye gitmemiz gerekti bizlere gösteriliyor. Bu kesimleri toplaya toplaya hakikat yolu buluyor ve öykümüzün kalan kısmını tamamlamaya çalışıyoruz. Bilgi modüllerini topladıktan sonra yeni bir alana geçebiliyoruz ve hikaye burada kaldığı yerden devam ediyor. Yani bu modülleri toplamak bir nevi Koşul üzere bir şey diyebilirim.
Karşımıza çıkan her bölge bizlere farklı bir tecrübe sunuyor. Buralarda farklı görünümler, toplayabileceğimiz farklı öğeler ve daha fazlası yer alıyor. Bumblebee – Little Bee Adventure oyununda Temel maksadımız Denetim ettiğimiz arının kendi meskenini bulmasına yardım etmek ve bu konuta büsbütün yerleşmek.
Oyundaki Temel hikaye her kısmın başında bizlere aktarılıyor. Burada kullandığımız ve oynadığımız arının konut bulma arayışına girdiğini görüyoruz. Her kısmın başında da bu durum bizlere aktarılıyor ve sonraki kısımlar açılıyor.
 
 
Oyun içerisinde her kısımda farklı renk paletleri ve görünümleri yer alıyor. Yine toplayabileceğimiz tüyler, bilgi kesimleri ve daha fazlası bulunuyor. Oyunda Ufak bir arıyı Denetim ediyoruz ve yanımıza arı dostlarımız da Aralık orta uğruyor. Oyunda aldığımız güç iksirleri sayesinde Fazla daha süratli ilerliyor ve bu Aka dünyada maceraya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Oyun içerisinde gerçek dünyada yer Meydan Türlü ögeler bulunuyor. mesela yüksek binalar, arcade – atari makineleri, gemiler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Buralarda gezinmek, yüksek binaların ortasında Ufak bir arı biz oyuncuları farklı hissettiren özelliklerden biri olacak üzere görünüyor.
Oyunun Hud ekranı ise epeyce Yalın ve sade tutulmuş durumda. Sol üstte arımızın güç barı bulunuyor sağ altta ise topladığımız tüylerim ölçüsü yer alıyor. Ekranda Öbür bir şey yere almıyor. Hasebiyle bu da oyuna tam olarak adapte olmamızı sağlıyor ve bu sayede daha Çok vakit geçirebiliriz. Oyunda yapı dolu kentlerden çöllere park alanlarından denizlere kadar birçok bölge bizlere sunuluyor. Buralarda gezinmek ve etrafı keşfetmek büsbütün bizlere kalıyor.
Sevimli ve canlı görsellere sahip bu keşif macera oyunu 10 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Bumblebee – Little Bee Adventure oyununu denemek istiyorsanız Steam platformu üzerinden İstek listenize ekleyebilir. Oyun çıktığı Vakit mail adresiniz üzerinden bir bildirim alabilirsiniz. Bu sayede oyunu satın alıp bilgisayarınıza indirerek deneyebilirsiniz. Şayet oyundan hoşlanmazsınız ve 2 saatin altında oyun mühleti ile sahipseniz oyunu Geri iade edebiliyorsunuz.
 
– Hogwarts Legacy (10 Şubat)
 
 
Avalanche Software tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Games tarafından yayınlanacak olan Aleni dünya aksiyon rol yapma macera oyunu Hogwarts Legacy, 10 Şubat tarihinde Son geliyor. Harry Potter cihanında geçen bu üretim daha Evvel birçok Kez ertelemeye maruz kaldı lakin Son artık 10 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşacak. Oyun Aleni bir dünyada geçecek. Aleni dünyada süpürgemize atlayıp etrafı gezebilecek, etrafı keşfedebilecek ve yeni maceralara atılabileceğiz.
Harry Potter’ın evvelki devirlerini yansıtan bu oyunda kendimize ilişkin bir Ira yaratabilecek, bu karakterin özelleştirilmesi büsbütün bize ilişkin olacak, yarattığımız bu Ira ile birlikte Aka bir maceraya atılabilecek, büyüler öğrenebilecek, yeni asalar alabilecek ve tehlikeli düşmanlara karşı savaşabileceğiz. Aksiyon, rol yapma ve macera ögelerini bünyesinde barındıran ve bunları harmanlayan bu oyunda aşina olduğumuz bölgeler ve yapılar karşımıza çıkacak.
Harry Potter hayranlarının heyecan duyacağı bir yapıyı deneyimleyeceğimiz oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere karakterimize özelleştirebilecek, kendimizi güçlendirmek için Çeşitli iksirler üretebilecek, düşmanlara karşı gelebileceğimiz Aka sisteminde ustalaşmaya çalışacak, büyüler ortasında geçişler yapacak ve bu büyü yeteneklerini yükseltmeye başlayacağız.
Bir öğrenciyi Denetim edeceğimiz bu üretimde Biricik oyunculu bir tecrübe yaşayacağız. Oyun içerisinde rastgele bir çevrimiçi Faktör yer almayacak. Oyunda büyüler üzerinde ustalaşacak, bu dünyayı tehdit eden düşmanlara karşı gelmeye çalışacağız. Bunun yanı Dizi süpürgemize atlayarak yeni bölgeler keşfedeceğiz. Keşfettiğimiz bu bölgelerde yeni karakterler ve düşmanlarla karşılaşacağız ve birçok sırrı açığa çıkaracağız.
 
 
Oyunda etrafı dolaşmak ve Gezmek için yalnızca süpürgeyi değil tıpkı vakitte Harry Potter cihanında yer Meydan uçan canlılar (Griffin) ile birlikte ilerleyebileceğiz. Bu da oyuna farklı hava katan kusurlardan biri. Oyunda süpürgemizin muhakkak bir gücü olacak. Bu güç tükendiğinde süpürgemiz üstten aşağıya gerçek süzülecek. Yani Daimi olarak üstte kalamayacağız.
Oyunda Tekrar kendimizi ve büyülerimizi geliştirebileceğimiz idman alanları olacak. Çeşitli bitkiler yetiştirilebilecek ve iksirler üretebileceğiz. bütün bunlar sayesinde de düşmanlara karşı daha dik bir formda duracak. Böylelikle tehditlere boyun eğmeyeceğiz.
Hogwarts Legacy’nin oynanış görüntüleri mevcut
 
 
Hogwarts Legacy’nin şu anda oynanış görüntüleri YouTube üzerinde mevcut. Geliştiricilerin de içinde olduğu bu oynanış görüntülerinde hem oyun içi manzaralar, aksiyon sistem, dövüş sistemi, büyü sistemi, rol yapma ögeleri ve daha fazlası gösteriliyor hem de geliştiriciler bu kısımlarda neler yapmak ve bizlere neler sunmak istediğini açıkça belirtiyor. Münasebetiyle bu da oyundan neler bekleyeceğimize dair bizlere Fikir veriyor.
2023 yılının beklenen oyunları ortasında yer Meydan Hogwarts Legacy, 10 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Umarım ki oyunda rastgele bir optimizasyon derdi yaşanmasın. Aleni bir dünyaya sahip olduğu ve bu kadar Fazla özelliği bünyesinde barındırdığı ondan Dolayı optimizasyon konusunda dertler yaşayabilir.
Oyunun şu anda ön siparişleri Aleni durumda. Steam platform üzerinde Hogwarts Legacy’nin standart sürümü 699 TL’den Deluxe Edition sürümü ise 799 TL’den satışta. Dilerseniz bu platform üzerinden ön sipariş verebilir ve oyunun çıkış gününü bekleyebilirsiniz.
 
– BOKURA (14 Şubat)
 
 
Piksel bir grafik yapısına sahip aksiyon macera oyunu Bokura, kodansha games tarafından 14 Şubat tarihinde biz oyun severlere sunulacak. Piksel manzaralara sahip bu aksiyon macera oyununu öbür oyunlara nazaran farklı bir özelliği var. Aksiyon ve macera ögelerinin yanı Dizi bulmaca öğelerinde bünyesinde barındıran bu imali Biricik başımıza oynayamıyoruz. Yanımıza bir arkadaşımızı yahut yakınımızı almamız gerekiyor. Oyun yalnızca iki oyunculu bir halde oynanıyor ve oyun içerisinde yer Meydan bulmacalar bu formda çözülebiliyor. Yani Biricik başımıza ilerleyip bu oyunu oynayamıyoruz. Hasebiyle bulmacalar ve oyunun Temel yapısı iki oyunculu halde hazırlandığı için bu Mümkün olmuyor.
Oyunda karşımıza kolaydan zora bulmacalar çıkıyor. Bu bulmacaları çözüp maceramıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Oyun bizlere üstte da bahsettiğim üzere piksel grafikleri sunuyor. Piksel grafikleri ve macera oyunlarından hoşlanan oyuncuların direkt olarak ilgisini çeken bir üretim olarak karşımıza çıkıyor.
İki oyunculu oynanıyor
Bokura oyununda meskenlerinden kaçan ve uzaklaşmaya çalışan bunun yanı Dizi maceraya atılmaya çalışan iki çocuğu Denetim ediyoruz. Bir karakteri kendimiz öteki karakteri ise yanımızdaki arkadaşımız Denetim ediyor. Yine üstte da bahsettiğim üzere oyun Biricik oyunculu bir biçimde oynanmıyor yalnızca iki oyunculu olarak ilerleniyor. Bu yapısıyla da Brothers – A Tale of Two Sons üzere oyunlar ile benzerlik gösteriyor.
İki oyuncunun da farklı bilgisayarlarda olması gerekiyor
Oyunun iki oyunculu kısmını biraz daha ayrıntılandıracak olursam Biricik başımıza oynayamıyoruz kısmından bahsetmiştim. Lakin belirtmem gereken Değerli bir özellik daha var. Bu da iki farklı oyuncunun farklı makinelerde yani bilgisayarlarda olması gerektiği. Yani bir bilgisayardan iki oyuncu ne yazık ki oyunu oynayamıyor. Münasebetiyle iki farklı bilgisayardan bu oyundaki bulmacaları çözebiliyor ve maceraya atılabiliyoruz. Bu konuya dikkat etmek gerekiyor.
İki oyuncu iki farklı dünya yapısı
 
 
Oyun içerisinde Tekrar dikkat çeken konulardan ve farklılık gösteren özelliklerden biri de   ekranda gördüğünüz şeylerin büsbütün farklı olması. Yani sizin ekranda gördüğünüz yapıyla öteki bilgisayardaki arkadaşınızın gördüğü oyun içi manzaralar büsbütün birbirinden farklı olarak gösteriliyor. Bu da oyunu farklı kılan ve bizlere değişik bir Bina sunan mekanik olarak karşımıza çıkıyor.
Oyun içerisinde etkileşim kurabileceğimiz objeler bulunuyor. Bu objelere her bir Ira farklı farklı dokunması gerekiyor. Oyunda iki Ira de farklı bir halde görünebiliyor. Her iki oyuncu ilerlerken bu oyundan farklı tecrübeler elde edebiliyor.
Oyunda iki oyuncu farklı olayları ve objeleri gördüğünden Dolayı Daimi olarak irtibat halinde kalmak gerekiyor. Yani oyunda siz bir kitap görürken diğer arkadaşınız bu kitabı görmeyebiliyor. Hasebiyle bunu ona belirtmeniz gerekiyor ve burada bir kitap olduğunu söylemeniz lazım. Bu yapısıyla farklı bir sistemi bünyesinde barındıran oyunda bağlantı lisanı nitekim Fazla Ehemmiyet arz ediyor. Objelerin haricinde birebir vakitte gördüğümüz dünyalar da farklılık gösteriyor. mesela birisi ormanda yer alırken Öteki ise makineler dünyasında bulunabiliyor. Hasebiyle her gördüğümüz şey Fazla farklılık gösterebiliyor.
Oyun tabi bulmacaların yanı Dizi arka planda da bir kıssayı aktarıyor. Bu öyküyü ilerletmek ve sonunu görmek için arkadaşımız ile birlikte ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerin kendine Özel temaları, arka plan yapıları, bulmacaları ve daha fazlası yer alıyor. Her bölgede yapmamız gerekenler değişkenlik gösteriyor.
Oyunda kritik seçimler yer alıyor
 
 
Bokura oyunu soldan sağa biçimde ilerliyor yani öbür bir deyişle yandan kaydırmalı bir Bina olarak karşımıza çıkıyor. arka planda Türlü görüntüler, her bölgenin kendine Özel bulmacaları ve daha fazlası bizleri sunuluyor. Oyun içerisinde farklı farklı karakterlere bürünebiliyor ve bu formda ilerleyebiliyoruz. Oyunda tıpkı vakitte bulmacaları çözdükçe karşımıza kritik seçimler çıkıyor. Bu seçimler karşısında iki oyuncu da buna karar vermesi gerekiyor. Bu kararlar sonucunda da hikaye ona nazaran şekilleniyor. Yaptığınız seçimlerle birlikte gideceğiniz yer ve atılacağınız maceralar değişkenlik gösteriyor.
3 – 4 saatlik bir oyun tecrübesi sunuyor
Oyun bizlere yaklaşık 3-4 saatlik bir oyun tecrübesi sunuyor. Oyunu oynarken karşınızdaki oyuncu ile kesinlikle konuşmanız ve irtibat halinde olmanız gerekiyor. Karşımıza çıkan bulmacaları çözmek için öncelikle bulmacanın ne olduğunu anlamak, var sıkıntıları ortadan kaldırmak ve birlikte karar vermeniz gerekiyor. Münasebetiyle birlikte oynayacağınız kişiyi seçmek de Aka Ehemmiyet arz ediyor diyebilirim.
Bu biçim piksel art tarza sahip iki oyunculu bulmaca oyunlarını seviyorsanız kesinlikle bu oyuna da bir göz atmanız gerekiyor. Oyun üstte da bahsettiğim üzere 10 Şubat tarihinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Oyunda yer Meydan bulmacaların yapısı ve bulmacaların zorluğu bakalım nasıl olacak. Öte yandan iki oyuncunun da farklı dünyaları ve objeleri görmesi üzere farklı özelliklerin yer alması oyuncuların dikkatini çeken çeşitten bir mekanik.
Son olarak oyunun geliştiricisinden biraz bahsedeyim. Oyunu geliştiren Müstakil oyun imalcisi tokoronyori 2016’nın hit oyunu Hitoribocchi Wakusei (Lonely Planet) ile birçok şahıs tarafından biliniyor. Artık ise kendine has mekanikleri ve yapısı ile geliştirdiği iki oyunculu aksiyon macera bulmaca Bokura’yı bizlere sunmaya hazırlanıyor.
 
– Blanc (14 Şubat)
 
 
Casus Ludi tarafından geliştirilen ve Gearbox Publishing tarafından yayınlanacak olan rahatlatıcı yapısıyla karşımıza çıkacak atmosferik macera oyunu Blanc, 14 Şubat tarihinde geliyor. Duygusal bir seyahate çıkaracak bu macera oyununda arka planda Türlü görüntüler, görebileceğimiz yırtıcı tabiat, karlı bölgeler ve daha fazlası bulunuyor. Görsel açıdan ön plana çıkmaya çalışan bu üretimde sanatsal olarak yeterli bir Amel çıkartılmaya çalışılıyor. Oyun içerisinde karlı bölgelerden yabanî doğalara kadar birçok farklı yer ve görünüm bizleri bekliyor.
İki yavrunun kavuşma kıssası anlatılıyor
Hikaye odaklı duygusal bir maceraya atılacağımız bu üretimde kurt yavrusu ve geyik yavrusunun seyahatini deneyimleyeceğiz. Yabanî tabiat içerisinde kaybolmuş bu iki yavruyla atılacağımız bu macerada bizlere arka planda etkileyici bir hikaye sunulmaya çalışılacak.
İki yavrunun kıssasını deneyimleyeceğimiz bu macerada Aka bir kar fırtınasında kaybolmuş bu yavrulara yol göstermeye çalışacağız. Oyunda kar fırtınasından Dolayı kaybolmuş bu yavrulara yol gösterecek, ayak izlerini takip edecek ve onların güvenliğini sağlamaya çalışacağız. Rahatlatıcı ve bir yandan da hikaye odaklı bir Bina sunduğundan Dolayı oyun içerisinde rastgele aksiyon ve dövüş öğesi yer almıyor. Bu yüzden sakince, sırtınızı yaslayarak bu imali deneyimleyebilir ve kıssanın bizlere sunduğu o duygusal yapıyı hissedebilirsiniz.
Elle çizilmiş Çeşitli görünümler yer alıyor
Oyun içerisinde farklı bölgeler, soğuk ve karlı atmosferler bizleri bekliyor olacak. Sanat tarzı ve görünümleri ile ön plana çıkmaya çalışan bu imal elle çizilmiş bir sanata sahip. Oyunun Temel hedefi hikaye anlatmak olduğundan bizi bu hikaye içerisinde kaybettirmek istiyor. Bakalım oyun çıktığında bu yapısıyla bizleri ne kadar içine çekecek göreceğiz. Bu usul oyunlarda kıssanın bize nitekim içine çekmesi ve oyunda kaybolmamız gerekiyor. Münasebetiyle hikaye anlatımı ve bizlere sunuş biçimi nitekim Fazla Ehemmiyet arz ediyor.
İki yavrunun da kendine Özel güçleri bulunuyor
 
 
Oyun içerisinde Denetim edeceğimiz bu iki yavru hayvanın Çeşitli güçleri bulunuyor. Her bir yavrunun kendine Özel farklı yetenekleri yer alıyor. Bu yetenekleri kendimize yol bulmamız için kullanmaya çalışıyoruz. Yalın oynanışı ve bizleri Fazla yormayan yapısıyla karşımıza çıkacak olan bu oyunda ailemize kavuşmanın hayaliyle yaşıyor olacağız.
Oyun içerisinde iki farklı yavru bulunduğundan Dolayı iki oyunculu bir halde hazırlanmış. Münasebetiyle bu oyunu Biricik oyunculu bir biçimde oynayamıyoruz. Yanımızda bir arkadaşımızın yahut yakınımızın olması gerekiyor. Oyunu istersek çevrimiçi olarak uzaktan bir arkadaşımızla oynayabiliyor yahut birebir bilgisayardan yeni bir denetimci bağlayarak bu üretimi deneyimleyebiliyoruz. Oyunda bir oyuncu istikamet bulmaya çalışırken öteki oyuncu da farklı işler yapabiliyor. Hasebiyle iki oyuncu da birbiriyle koordineli biçimde çalışıyor ve irtibat halinde kalabiliyor. İş birliğinin ve irtibatın Ehemmiyet arz ettiği bu oyunda karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.
Bu üretim da daha Evvel üstte bahsettiğim bir oyun ile benzerlik gösteriyor (Bokura). Yeniden üstte bahsettiğim oyun da iki oyunculu bir halde oynanıyor lakin tabi ki her iki üretimin da kendine Özel mekanikleri ve bizlere sunmak istediği farklı gayeleri bulunuyor.
Siz de bu biçim iki oyunculu hikaye odaklı bulmaca macera oyunlarını seviyorsanız yahut bu mevzuda açlığınız Mevcut ise bu üretime da bir göz atabilirsiniz. Oyunun ön siparişleri şu anda Steam platformu üzerinde Aleni durumda. 152.90 TL’den ön sipariş verebiliyorsunuz. Oyunu ister ön sipariş verin isterseniz de Dilek listenize ekleyin çıktığı Vakit bir bildirim alarak çıkış günü bu oyunu bilgisayara indirebilir ve deneyimleyebilirsiniz.
 
– Truxton (14 Şubat)
 
 
Bitwave Games, Toaplan tarafından geliştirilen ve Bitwave Games tarafından yayınlanacak olan arcade nişancı shoot’em up oyunu Truxton, 14 Şubat tarihinde geliyor. Eski üslup atari shoot’em up oyunlarına misal biçimde karşımıza çıkacak olan bu üretimde eskileri yad edeceğiz. Oyunda bir Uzay gemimiz bulunacak ve ve Uzay gemimiz ile birlikte karşımıza çıkacak düşmanları alt etmeye çalışacağız. Tabi bir yandan önümüze gelen Hasım mermilerinden kaçmaya çalışacak öteki yandan da her kısmı sonunda üzerimize gelen Hasım ordularını temizlemeye ve alt etmeye çalışacağız.
Uzay temalı bu arcade oyununda farklı özellikler ve geliştirmeler yer alacak. Daha Evvel atari konsoluna çıkmış olan bu üretim şu anda PC’ye geliyor. PC sürümü elbette yeni özellikler, güncellemeler, iyileştirmeler ve daha fazlasını bünyesinde barındırıyor. Aşağıdan üste hakikat yani dikey bir biçimde ilerleyebileceğimiz bu oyunda Uzay gemimize atlıyor, farkı üslupta Hasım cinslerini alt etmeye çalışıyor, Daimi olarak ateş edebiliyor ve belli aralıklarla karşımıza çıkan işverenleri alt etmeye çalışıyoruz.
Oyun içerisinde Denetim ettiğimiz Uzay gemisi ile sağa sola üste aşağıya süratli bir formda hareketler yapabiliyor, düşmanlardan gelen mermilerden kaçabiliyor, sağda solda yer Meydan tuzaklardan uzaklaşabiliyor ve bir yandan hayatta kalmaya çalışkan diğer yandan ilerlemeye ve yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz. Truxton oyunu içerisinde Uzay gemimizde farklı silah cinsleri elde edebiliyor, düşmanlara elektrik saldırısından yüksek süratli mermilere kadar birçok farklı cinste atış halini uygulayabiliyoruz. Bu da oyunda yer Meydan ve çeşitlilik gösteren özelliklerden biri.
PC’ye has özellikler yer alıyor
Atar oyunu üstte da bahsettiğim üzere PC’ye Özel özelliklerle geliyor. Bu özellikler ortasında süratli kaydetme – süratli yükleme, Ömür kalitesi iyileştirmeleri, daha akıcı bir oyun tecrübesi ve daha fazlası bulunuyor. Bilhassa süratli kaydetme ve süratli yükleme özelliği bu usul oyunlarda Fazla Ehemmiyet arz ediyor ve oyuncular için hayat kurtarıcı nitelikte. Evvelden atari konsollarında oynarken muhakkak bir cana sahip oluyorduk bu canımız sona erdikten sonra rastgele bir kaydetme olmadan oyunun en başından başlıyorduk. Lakin bu süratli kaydetme sayesinde oyunda yandığımız yerden ve kaydettiğimiz kısımdan tekrardan başlayabiliyor ve hasebiyle maceraya kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Oyunun sonuna bu formda ulaşmaya çalışıyoruz.
Silahlara yükseltme yapabiliyoruz
 
 
Oyun içerisinde yer Meydan silah çeşitlerini ve silah çeşitleri de bu PC sürümünde yükseltebiliyoruz. Yükseltme yaptığımız silah cinsleri daha kuvvetli ve daha tesirli bir halde karşımıza çıkıyor. Bu sayede düşmanları daha kolay bir biçimde ve Biricik vuruşta alt edebiliyoruz. Oyunda elektrikli atışlardan olağan mermi atışlarına kadar farklı stilde silah çeşitleri yer alıyor. Her silah tipini üstte da bahsettiğim üzere tekrar tekrar yükseltebiliyoruz ve gücünü arttırabiliyoruz. Oyunda lazer silahlarından kuvvetli roketlere kadar birçok Bina bizleri bekliyor.
Oyunda Uzay gemimiz ile birlikte ilerlerken ve Daimi olarak Hasım ordularının üzerimize geldiğini görürken bir de arka planda olmazsa olmaz Türlü müzikler yer alıyor. Bu müzikler ortama daha güzel Ahenk sağlamamızı ve oyuna dalmamızı sağlıyor.
Oyun içerisinde üstte da ufaktan bahsettiğim üzere PC’ye has Türlü yeni özellikler bulunuyor. Bu özellikler daha evvelki atari sürümünde yer almıyordu lakin bu sürümde bulunuyor. Bu yenilikler bir nevi oyuncular için hayat kurtarıcı nitelikte. Artık bu özelliklere göz atalım:
PC sürümünde yer Meydan yenilikler
 
 
Oyunun PC sürümünde düşük gecikme girdisi yer alıyor. Yani yaptığınız ataklar oyun içerisinde anlık olarak daha yeterli işleniyor ve ona nazaran devinim kabiliyetimizi geliştirebiliyoruz. Bunun dışında Tekrar oyuncuların en Fazla Ehemmiyet verdiği ve dikkat çektiği özelliklerden biri süratli kaydetme ve süratli yükleme özelliği. Oyun içerisinde yer Meydan bu özellik sayesinde oyunumuzu süratli bir halde kaydedebiliyoruz, süratli bir biçimde kayıt aldığımız bu belgeyi tekrardan süratli bir halde yükleyerek kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Yani oyunda Uzay gemimiz parçalandığı ve yandığımız Vakit en baştan değil de kaydettiğimiz yerden devam ediyoruz.
Oyun içerisinde Yine üstte bahsettiğim üzere bir yandan düşmanları alt ederken diğer yandan yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz. Yüksek skorlar çevrimiçi bir tabloda toplanıyor ve böylelikle öbür oyuncularla kendi puanımızı karşılaştırabiliyoruz. Bu sayede daha Çok puan elde etmeye çalışıyor ve oyunu tekrar tekrar oynayabiliyoruz.
Oyunda Tekrar bu ay çıkacak atari oyunlarının PC sürümlerinde yer Meydan özelliklere benzeri halde geriye sarma mekaniği yer alıyor. Bu mekanik bu ay çıkış yapacak atari oyunları içerisinde bulunuyor. Artık bu özellikler bir nevi standart haline gelmiş durumda. Oyunda yaptığınız hareketlere bağlı olarak muhakkak bir müddet geriye sarabiliyor bu da yandığımız kısımlarda bizlere geriye yanlışsız atıyor ve daha farklı atılımlar yapmaya çalışarak oyunda ilerlemeye başlıyoruz.
Diğer yandan Truxton oyunu içerisinde zorluğu ayarlayabileceğimiz bir mod yer alıyor. Bu mod Fazla kolay mod olarak karşımıza çıkıyor. Yani zoru sevmeyen oyuncular bu modu deneyerek daha kolay bir oynanış elde edebiliyor. Bu sayede daha az zorlanıp maceraya kaldığı yerden devam edebiliyor. Oyunun Steam sürümü içerisinde Çeşitli başarımlar da yer alıyor. Muvaffakiyetim avcıları için çok hoş bir atak olmuş.
Siz de eskiye gitmek istiyorsanız ve evvelce oynadığınız shoot’em up oyununa göz atmak istiyorsanız bu üretime da bir Talih verebilirsiniz. Oyun üstte da bahsettiğim üzere 14 Şubat tarihinde Steam platformu üzerinden PC için yayınlanacak. Oyunu dilerseniz İstek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı Vakit bir bildirim alabilirsiniz. Bu sayede onun yayınlandığından haberdar olabilirsiniz.
 
– Red Tape (14 Şubat)
 
 
Pollaris Studios tarafından geliştirilen ve DreadXP tarafından yayınlanacak olan kara mizah temalı aksiyon macera dövüş oyunu Red Tape, 14 Şubat tarihinde geliyor. Farklı usulde grafik yapısı ile karşımıza çıkacak olan bu oyunda kara mizah ögeleri bol bol yer alacak. Herkese hitap etmeyen yapısıyla yayınlanacak olan Red Tape içerisinde 9 farklı kısım bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde her kısımda farklı farklı karakterler ile karşılaşacak, etrafta koşacak, zıplayacak ve daha fazlasını yapabileceğiz.
Oyunun farklı bir öyküsü ve yapısı yer alıyor. Bu oyunda cehennem teması işleniyor ve bu cehennemde mahsur kalan bir kişiyi oynuyoruz. Burayı keşfetmemiz büsbütün bize kalıyor. Etrafı keşfederek ve yeni karakterler ile tanışarak kara mizah ögelerini deneyimleyebiliyor ve tamamlamamız gereken vazifelere hakikat yol alabiliyoruz.
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere koşma, zıplama ve öteki ögeler yer alıyor. Karşımıza birçok farklı yapıda karakterler çıkıyor. Bu karakterler ile etkileşime giriyor ve ortadan kaldırmamız gerekiyorsa kaldırmaya çalışıyoruz. Red Tape içerisinde mutfaktan giriş kısmına salondan resepsiyon kısımlarına kadar birçok farklı yer yer alıyor. Buralarda gezinerek farklı karakterlerle karşılaşabiliyor ve onların ne istediklerini dinleyebiliyoruz.
 
 
Oyunun grafik yapısı sinema ve çizgi sıra ortasında farklı bir noktada tutulmuş. Bu grafik şekline sahip Fazla az oyun karşımıza çıkıyor. Bu yapısı ile oyun dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyor diyebilirim. Eski ve nostalji usulü bir yapının yer aldığı bu oyunda asansöre binebiliyor, üst yahut aşağı katlara gidebiliyor, elimizdeki evraklar yahut öteki öğelerle ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda etkileşime geçebileceğimiz farklı farklı karakterler bulunuyor. Elimize bıçak, mektup, Meşrubat ve daha fazlasını alabiliyor ve bunları var misyonları tamamlamak için kullanıyoruz.
Red Tape’deki karakterler bir kart üzere karşımıza çıkıyor. Burada karakterler ile etkileşime geçebiliyor, onlarla konuşabiliyor ve ne istediklerini öğrenebiliyoruz. Cehennem temasını işleyen ve ofis hayatını yansıtmaya çalışan bu oyunda yapmamız gereken Türlü vazifeler yer alıyor. Oyun içerisinde Yeniden kısımlar ortasında kadememiz gereken Türlü tuzaklı platformlar yer alıyor. Burada karşımıza sallanan Aka baltalar, düşmememiz gereken lavlar ve daha fazlası bulunuyor. Bu kısımları geçmek için de platform yeteneklerimizi sergilemeye çalışıyoruz.
Farklı yapısıyla ve kara mizah ögeleri ile karşımıza çıkacak bu oyun 14 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bakalım oyun içerisinde hangi oynanışı öğeleri yer alacak ve bizlere ne üzere bir hikaye sunulacak. Daima Birlikte göreceğiz.
 
– Katana-Ra: Shinobi Rising (14 Şubat)
 
 
W.R.K.S Games tarafından geliştirilen ve birebir grup tarafından yayınlanacak olan cyberpunk temalı keşif aksiyon oyunu Katana-Ra: Shinobi Rising, 14 Şubat tarihinde geliyor. Yapacağımız atakların Kıymetli olduğu bu oyunda bir cinayetin sırrını çözmeye çalışacağız. Oyunda keşif ögelerinin yanı Dizi aksiyon ögeleri de yer alacak. Bu oyunda yaklaşık 8 saatlik bir müddet geçireceğiz. Bu mühlet zarfında dilersek gizli bir biçimde ilerleyeceğiz dilersek de direkt aksiyon içerisine dalacağız. Bu taraftan oyun bize özgürlük sunuyor.
Dikkat çeken grafikleriyle ön plana çıkmaya çalışan bu oyunda Irak şark esintileri yer alıyor. Oyun içerisinde kapalılık odaklı dövüş, aksiyon sistemi, Türlü bulmacalar ve açığa çıkarmamız gereken sırlar yer alıyor. Oyunun arka planında bir de bizlere hikaye sunuluyor. Bu öyküyü kapsamında bir cinayet işleniyor ve bu cinayetin faili bizden bulmamız isteniyor. Münasebetiyle biz de bu maceraya atılıyor ve türlü tehlikeler ortasına giriyoruz.
Oyunda üstte da bahsettiğim üzere istersek tam saklılık moduna girebiliyor istersek de direkt aksiyon içerisine iç olabiliyoruz. Bu iki seçim büsbütün bize ilişkin oluyor. Katana-Ra: Shinobi Rising oyunu içerisinde çözmemiz gereken bulmacalar ve toplamamız gereken ipuçları yer alıyor. Bu ipuçlarını topladıkça cinayetin failine daha da yakınlaşıyoruz. Bir yandan hayatta kalmaya çalışırken öbür yandan da karşımıza çıkan türlü tehlikelere alt etmeye çalışıyoruz.
Oyun içerisinde farklı bölgeler, alanlar kapalı yahut Aleni kısımlar yer alıyor. Bu yerlerde Türlü ipuçları aramaya koyuluyoruz ve etrafı keşfetmeye çalışıyoruz. Oyunun içerisinde gereksinimimiz olanı alıyor ve tehlikelerden Irak durmaya çalışıyoruz. Oyunda bu emelimiz dışında etraftan Çeşitli objeleri toplayarak gereksinimimiz olan bir de craft sistemi yer alıyor. Bu sistem dahilinde etraftan belli objeleri toplayarak yeni bir araç ve araçlar elde edebiliyoruz.
Oyun içerisinde gecenin karanlığında ilerliyor ve şafak söküğüne kadar vaktimiz bulunuyor. Şayet gün aydınlanırsa ve o vakte kadar işlerimizi halledemezsek vazifemiz başarısız oluyor. Münasebetiyle sonlu bir mühlet vaktimiz Mevcut diyebilirim. Bu mühlet zarfında gece uzunluğu ilerlerken düşmanlar çıkardığımız gürültüyü duyabilir ve teyakkuz haline geçebilirler. Münasebetiyle bu duruma Fazla dikkat etmemiz lazım. Şayet gizli ilerleyen bir oyuncuysanız bu duruma daha da dikkat etmeniz gerekiyor fakat direkt aksiyona giriş yapan birisiniz de bu kısmı es geçebilirsiniz.
Oyun Unreal Engine motoruyla geliştiriliyor. Bizlere bir yandan gerçekçi bir grafik tarzı sunulmaya çalışıyor ve bu Bina bizlere aktarılmaya çalışılıyor. Oyun içerisinde dinamik oyun ögeleri yer alıyor ve dikkat etmemiz gereken Türlü olaylar bulunuyor. Oyun klasik kapalılık ve aksiyon odaklı bir yapıyı bizlere aktarmaya çalışıyor. Umarım bu ögeler bizlere sağlam bir biçimde aktarılır. Zira zımnilik odaklı oyunlar içerisinde bizlere sunulan yapının çeşitlilik göstermesi lazım. Her Vakit birebir şeyleri yapıyor olmak biz oyuncular için sıkıcı bir durum olabiliyor. Hasebiyle bu duruma dikkat ve İtina gösterirlerse hoş bir oyun tecrübesi yaşayabiliriz diyebilirim.
 
 
Katana-Ra: Shinobi Rising öteki oyunlardan farklılık göstereceği belirtiliyor. Katana-Ra: Shinobi Rising içerisinde gerek denetimlerin gerekse oynanışın farklılık göstereceği belirtiliyor. Geliştirici de bu hususta birçok oyun çeşidinin bu oyunda yer aldığını ve oynanışın öbür oyunlara nazaran farklılık göstereceğini söylüyor. Münasebetiyle biz de bu oyundan farklı beklentiler içerisine girebiliriz.
Bu stil kapalılık odaklı aksiyon keşif oyunlarını sevenler için bu üretim 14 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkıyor. Bu usul üretimleri seviyorsanız bu oyuna da bir Talih verebilirsiniz. Oyunu şu anda rastgele bir demo sürümü yer almıyor. Yayınlanan fragmanları da Fazla hudutlu durumda. Münasebetiyle oyun içerisinden Fazla Çok imaj bizlere sunulmamış durumda. Katana-Ra: Shinobi Rising çıktığı Vakit bu üretimin bizlere sunduğu tecrübeye bir göz atacağız.
Son olarak Katana-Ra: Shinobi Rising klavye ve fare ile ne yazık ki oynanmıyor, yalnızca denetimciyi destekliyor. Hasebiyle bilgisayarınıza rastgele bir oyun kolu takarak bu imali deneyebilirsiniz.
 
– Twin Cobra (14 Şubat)
 
 
Bitwave Games, Toaplan tarafından geliştirilen ve Bitwave Games tarafından yayınlanacak olan üstten görünümlü arcade nişancı oyunu Twin Cobra, 14 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Nişancı özelliklere sahip aracde stili bu üretimde eski ve piksel şekil bir grafik yapısı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bu ay çıkış yapacak öbür arcade üretimlerine benzeri halde PC’ye mahsus yenilikler yer alıyor. Twin Cobra’nın güncellenmiş bu sürümünde çeşitleri iyileştirmeler, süratli yükleme – kaydetme özellikleri ve daha fazlası bulunuyor.
Twin Cobra içerisinde farklı üslupta Hasım cinsleri bunun yanı Dizi helikopterler tanklar ve daha fazlası karşımıza çıkıyor. Her kısım sonlarında işveren savaşları diyebileceğimiz daha kuvvetli çabalar bulunuyor. Üstten görünümlü bu üretim içerisinde en alt kısımda helikopterimiz bulunuyor. Bu helikopteri dilediğimiz bir halde sağa sola ileriye geriye devinim ettirebiliyor ve etrafta bulunan yıldızları toplayabiliyoruz.
Kısıtlı haklara sahip bu üretim içerisinde süratli kaydetme ve yükleme özelliği sayesinde yandığımız yerden tekrardan devam edebiliyoruz. Bu da bizi oyuna en baştan oynamaktan bizi kurtarıyor. Eski atari konsollarında oynadığımız üzere Özgün sürümde yer Meydan bütün özellikler ve daha fazlası bu PC sürümünde yer alıyor.
Oyunda karşımıza çıkacak Çeşitli Hasım tipleri bulunuyor. Bu Hasım tiplerinin her birinin kendine Özel mermi atış tarzları ve suratları bulunuyor. Tanklar aşağıdan üste gerçek ateş ediyor, helikopterler direkt bize ateş ediyor ve karşımıza çıkan işverenler da üçlü dörtlü yahut daha farklı formlarda ateş edebiliyor. Biz de bu atışlardan kaçınmamız ve hayatta kalmamız gerekiyor.
Twin Cobra’da bir yandan hayatta kalmaya çalışırken öbür yandan da düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Bunun yanı Dizi alt ettiğimiz düşmanlar sayesinde ekranın üst kısmında aşikâr oranda skor kaydediliyor. Bu skor sayesinde yüksek puanlar elde edebiliyor ve çevrimiçi liderlik tabloları içerisinde sergileyebiliyoruz. Oyunun daha evvelki sürümlerinde yer almayan bu özellik sayesinde yüksek skorlar elde ederek diğer oyunculara karşı puanımızı karşılaştırabiliyoruz. Şayet puanımız düşükse daha Çok puan kazanmak için oyunlar tekrar oynayabiliyoruz.
Farklı cephane cinsleri yer alıyor
Oyun içerisinde denizden karadan ve üstten gelen düşmanlara karşı hayatta kalmaya çalışıyor, bunun için Çeşitli güçlendirmeler alabiliyor ve atışlarımız daha da hızlandırabiliyoruz. Standart mermilerden Meydan hasarlı bombalara kadar toplamda 4 tip cephane Twin Cobra içerisinde yer alıyor. Oyunda tanklar uçaklar zeplinler ve daha fazlası karşımıza çıkıyor.
Yerel olarak co-op modunda oynayabiliyoruz
 
 
Tek oyunculu oyunun dışında bir de co-op yani Amel birliği modunda arkadaşımızla birlikte oynayabiliyoruz. Oyunun çevrimiçi bir co-op modu bulunmuyor. Hasebiyle Lokal olarak bu oyunu oynayabiliyoruz. Co-op moduna giriş yaptığımız Vakit oyun ekranı bölünüyor ve bu bölünmüş ekranda iki şahıs oynayabiliyorsunuz.
Oyun içerisinde vakitle atış suratınız ve mermi hasarınız artış gösteriyor. Hasebiyle ne kadar Fazla hayatta kalırsanız hem o kadar Fazla güçleniyor hem de yüksek skor elde edebiliyorsunuz. Oyunda düşmanlarla çarpışırken ve ilerlemeye çalışırken bir yandan arka planda Türlü müzikler çalıyor. Bu müzikler sayesinde oyun içerisine daha düzgün adapte olabiliyor ve kendimizi kaptırabiliyoruz.
PC’ye has özellikler bulunuyor
Yukarıda da bahsettiğim üzere oyun içerisinde PC’ye has yenilikler ve iyileştirmeler yer alıyor. Bu ay çıkış yapacak diğer aracde oyunlarına misal biçimde bu oyunda da süratli kaydetme ve süratli yükleme özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde yandığımız kısımlarda tekrardan en nihayet kaydettiğimiz yerden başlayabiliyoruz. Daha Evvel bu türlü bir özellik bulunmadığından Dolayı helikopterin patladığı kısımda oyunun en başından başlıyor ve tekrardan ilerlemeye çalışıyorduk. Lakin bu özellik büsbütün kurtarıcı bir yapıyı temsil ediyor.
Oyunda PC ve Steam platformuna Özel başarımlar yer alıyor. Bu da başarımı avcıları için oyunu daha oynanabilir hale getiriyor. Bunun dışında oyun içerisinde hem pencere orada hem de tam ekran modu bulunuyor. Öte yandan düşük gecikme sayesinde de helikopterimizi daha âlâ Denetim ediyor ve her yaptığımız atak sonucunu daha âlâ veriyor.
Oyunda Tekrar PC’ye has yeni özellikler ortasında ekstra Yardımcı özellikler yer alıyor. Oyunu anlamadığınız kısımlarda Türlü oynanış bilgileri ve çizimler yer alıyor. Bu bilgiler dahilinde oyun içerisinde daha Çok bilgi alabiliyor ve ona nazaran ataklarınızı yapabiliyorsunuz.
Twin Cobra’da helikopteriniz ile ilerlerken otomatik ateşleme ve kolay moda geçiş yapabiliyorsunuz. Bu kolay not sayesinde oyuncular kısımları zorlanmadan geçebiliyor. Zoru sevmeyen oyuncular için bu mod pek Dava bir yapıyı bizlere sunuyor.
Bu ay içerisinde epey Çok arcade oyunlarının PC sürümleri çıkıyor. Siz de eski vaktine gidip nostalji yaşamak istiyorsanız bu imale da bir Talih verebilirsiniz. Oyun 14 Şubat tarihinde Steam platform üzerinden PC’ye geliyor. Oyunun şu anda bir demosu bulunmuyor. Lakin Steam sayfası üzerinden oynanış imajlarına göz atabilirsiniz.
 
– Labyrinth of Galleria: The Moon Society (14 Şubat)
 
 
Nippon Ichi Software, Inc. tarafından geliştirilen ve NIS America, Inc. tarafından yayınlanacak olan Japon rol yapma macera oyunu Labyrinth of Galleria: The Moon Society, 14 Şubat tarihinde geliyor. Çeşitli strateji ögelerinin da yer aldığı bu üretimde rol yapma öğeleri, macera öğeleri ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Irak şark temasını bünyesinde barındıran bu oyunda Çeşitli gayretlere girecek ve bizlere sunulan bu dünyanın sırlarını keşfetmeye çalışacağız.
Oyunda birinci olarak bir labirentte başlayacağız ve bu labirenti temizliye temizliye ilerleyeceğiz. Oyun zindan keşif ögelerini da bünyesinde barındıran bir yapıyı bizlere sunacak. Labyrinth of Galleria: The Moon Society içerisinde bizlere verilen Çeşitli vazifeleri yapacak, zindanlar da ilerleyecek ve tehlikelerle dolu bu kısımları temizlemeye çalışacağız. Yeraltı dünyasını bizlere sunan bu oyunda bir ruh olarak ilerleyeceğiz.
Serinin evvelki oyunlarına emsal formda bir yapıya sahip olacak olan bu oyunda yeni bir kısım bizlere sunulacak. Bu kısım içerisinde yeni geliştirmeler, oyun içi eklemeler ve daha fazlası yer alacak. Geliştirici takımın belirttiğine nazaran bu oyunda yaklaşık olarak 50 saatlik bir tecrübe elde edebileceğiz. Tabi bu saate ulaşmak için de etrafı keşfetmeye çalışacak ve bütün sırları açığa çıkarmaya uğraşacağız.
Oyunda yalnızca siz olmayacak yanınıza yoldaşlar da alabileceksiniz. Böylelikle kendinize bir takım oluşturacaksınız. Bu takım içerisinde farklı güçlere sahip karakterler yer alacak. Bu karakterler büsbütün özelleştirilebilir olarak karşımıza çıkacak. Oyunda bu ekibimiz ile birlikte labirentlerde ilerleyecek ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız.
 
 
Labyrinth of Galleria: The Moon Society içerisinde geliştiricinin belirttiğine nazaran 40’a yakın dövüşçü yer alacak. Bu dövüşçüleri takımımıza iç edebilecek ve kadromuzu buna nazaran özelleştirebileceğiz. Geniş çaplı bir Ira takımını ve kadro takımına sunmayı hedefleyen bu oyunda takımdaki Ahenk epey Ehemmiyet arz edecek.
Anime üslubu karakterleri ile ve dünyası ile karşımıza çıkacak olan bu üretim Japon rol yapma ögelerini, strateji ve macera öğelerini harmanlıyor. Bu biçim üretimleri seviyorsanız bu oyuna da bir Talih verebilirsiniz. Labyrinth of Galleria: The Moon Society, Japonca alt yazının yanı Dizi İngilizce alt yazma takviyesine de sahip olarak karşımıza çıkacak. 14 Şubat’ta biz oyun severlerin karşısına çıkacak olan bu üretim herkese hitap etmeyen cinsten diyebilirim. Biricik oyunculu bir yapıyı bizleri sunacak olan bu oyunda muvaffakiyet avcıları için de Steam başarımları yer alacak.
 
– Wanted: Dead (14 Şubat)
 
 
Soleil tarafından geliştirilen ve 110 Industries tarafından yayınlanacak olan aksiyon dövüş odaklı üçüncü Şahıs rol yapma oyunu Wanted: Dead, 14 Şubat tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Wanted: Dead, Ninja Gaiden ve Dead or Alive’ın yapımcılarından bizlere sunulacak olan bu üretim Devil May Cry, Bayonetta, Ninja Gaiden ve Metal Gear Rising: Revengeance üzere oyunlardan ilham alıyor.
Aksiyon ve dövüş sistemi ile ön plana çıkan bu oyunda bizlere şiddetli düşmanlar bekliyor. Oyun içerisinde aksiyon ve dövüş ögelerinin yanı Dizi rol yapma ögeleri da yer alıyor. Rol yapma öğeleri ortasında kendi yeteneklerini geliştirebileceğimiz bir mekanik, kullanabileceğimiz farklı cinste silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Wanted: Dead içerisinde düşmanlara karşı atak yapabiliyor, düşmanlardan gelen hücumlara karşı kendimizi savunabiliyor ve Hasım akınlarını savurabiliyoruz.
Wanted: Dead oyunu içerisinde anne karakterimizi rahatlıkla Denetim edebiliyor, kendi yeteneklerinizi geliştirebileceğimiz bir Yetenek ağacı bulunuyor, Yetenek ağacı içerisinde ise üç farklı kısım yer alıyor. Bu kısımlar ortasında da hamle savunma ve takviye kategorileri bulunuyor. Bu kategoriler ortasından istediğimiz kısmı geliştirebiliyoruz. Yani bir oyuncu atak odaklı olarak hamle kısmındaki yetenekleri büsbütün geliştirebilir öbür kısımları es geçebilir. Bu büsbütün sizin oynanışınıza bağlı olarak değişebiliyor. öbür bir oyuncu ise yalnızca savunma odaklı bir yapıyı benimseyeceğinden bu kısmı yük verebilir. Oyun içerisinde yeteneklere geliştirmek ve karakterimizi güçlendirmek konusunda oyun bizlere özgürlük veriyor diyebilirim.
Dövüş bir aksiyon odaklı bu üretimde karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkıyor. Bu düşmanların uzuvlarını koparabiliyoruz ve ortalık kan revan olabiliyor. Münasebetiyle şiddetin ve aksiyonun harmanlandığı bu oyun içerisinde yakın dövüş ve menzilli dövüş silahları bulunuyor. Yakın dövüş silahları ortasında kılıçlar, bıçaklar, menzilli silahlar ortasında ise tabancalar, makineli tüfekler ve daha fazlası yer alıyor. Bunların kullanımı da büsbütün bize ilişkin oluyor.
2023 yılında oyuncular tarafından beklenen oyunlar ortasında yer Meydan bu imal bizlere farklı bir dünyanın kapılarını açıyor. Birçok imalden ilham Meydan bu oyunda hack and slash öğeleri de yer alıyor. Yani oyun içerisinde karşımıza çıkan düşmanları paramparça edebiliyoruz. oOun içerisinde birçok oyun tipi harmanlanıyor ve bizlere aktarılmaya çalışılıyor.
Oyunda arka planda bir de bizlere hikaye anlatılıyor. Bu kıssayı özetleyecek olursam oyunda Aka bir şirket komplosunu ortaya çıkarmak için bir vazifeye atanıyoruz. Bu vazifede Çeşitli sırları ortaya çıkarmak, orada var olan ayrıntıları açığa çıkarmak büsbütün bizim işimiz oluyor.
Gelecek temasını daima bünyesinde barındıran bu oyunda karşımıza çıkan düşmanlar ortasında paralı askerler, çetin üyeleri ve Özel askeri çalışanlar yer alıyor. Bunları dilediğimiz üzere alt edebiliyor ve kendi yeteneklerimizi bu düşmanlar üzerinde kullanabiliyoruz.
 
 
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere hack and slash ögeleri bulunuyor. Dövüş odaklı bu oyunda düşmanlarının kolunu – bacağını koparabiliyor, kopardığımız uzuvlardan Dolayı kanlar fışkırabiliyor ve oyun bizlere şiddet dolu anlar yaşatabiliyor. Wanted: Dead içerisinde düşmanlara karşı farklı bitirici vuruşlar yapabiliyoruz. Bitirici vuruşlar ortasında Fazla farklı animasyonlar yer alıyor. Ayrıyeten Çeşitli ölümcül hareketleri de düşmanlar üzerinde kullanabiliyoruz.
Wanted: Dead üçüncü Şahıs bir kamera nazar açısını bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde Yine üstte da bahsettiğim üzere yakın dövüş ve menzilli dövüş silahları bulunuyor. Menzili dövüş silahları ortasında hafif makineli tüfekler, ağır makineli tüfekler, el bombaları ve daha fazlası yer alıyor. Wanted: Dead içerisinde yakın dövüş odaklı bir Bina da bizlere sunuluyor. Yakın dövüş içerisinde kılıcımızı elimize alabiliyor ve düşmanları doğrayabiliyoruz. Oyunda yakın dövüş esnasında yahut menzilli de dövüş esnasında 50’den Çok bitirici Darbe yapabiliyoruz. Bu da bizlere dövüş odaklı bir yapının olduğunu gösteriyor.
Eski ve yeni temasını harmanlayan güç bir üretim olacak
 
 
Oyunda istikbal temasının işlendiğinden bahsettim. Bir yandan gelişmiş silahların yer aldığı bu oyunda eski nostalji silahlar da yer alıyor. Yani eski ve yeni karışımı bir Bina bizleri bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde geliştirici grubunun de belirttiği üzere dövüşler kolay olmayacak. Yani güç bir Bina bizleri bekliyor olacak. Karşımıza çıkan paralı askerler, çete üyeleri ve Özel Emniyet güçleri güçlü bir rakip olarak karşımıza çıkacak. Biz de bunlara karşı Türlü hareketler ve kaçışlar sergileyerek alt etmeye çalışacağız.
Kolay oyunculara hitap etmeyen yapısıyla karşımıza çıkacak bu oyunda grafikler ve animasyonlar da ön planda tutulmaya çalışılmış. 2023 yılı içerisinde beklenen oyunlar ortasında yer Meydan Wanted: Dead bakalım bizlere ne üzere tecrübeler sunacak. Umuyoruz ki dünyası ile kısımlarıyla aksiyon ve dövüş ögeleriyle bizlere eğlenceli anlar yaşatır ve bizlere sıkmayan bir tecrübe sunar.
Siz de bu usul aksiyon ve dövüş odaklı rol yapma macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu imali 14 Şubat tarihinde deneyebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası var durumda ve bu sayfadan İstek listenize ekleyebilirsiniz. Çıkış yaptığı günde mail adresinize bir bildirim istikbal ve burada kolaylıkla oyun çıkt

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir