Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak Switch oyunları: 2023

Fixlenmiş Hile, Genel, Güncel Hile, Hile, İnceleme/Özel İnceleme, Ön İncelemeler, Tam Çözüm/Rehber Mar 25, 2023 Yorum Yok

 
Her ay olduğu üzere birçok Switch oyunu Nisan 2023’te bizleri bekliyor. Aksiyondan platform çeşidine kadar Fazla Çeşitli oyunlar çıkış yapmaya hazırlanıyor. İşte Nisan 2023’te çıkış yapacak Switch oyunları:
 
– Castle of Shikigami 2 (13 Nisan: Switch, nişancı, aksiyon)
 
 
 
Cosmo Machia, Alfa System tarafından geliştirilen ve Komodo tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon oyunu Castle of Shikigami 2, 13 Nisan tarihinde Switch konsoluna geliyor. Anime temalı eski atari stili bu oyun içerisinde etraftan Daimi olarak mermiler yağıyor ve biz de bu mermilerin ortasından sıyrılıp hayatta kalmaya çalışıyoruz. Atari salonlarında oynadığımız ve atari tecrübesini bulacak olduğumuz bu imal daha Evvel PC platformuna çıkış yaptı artık ise Switch konusuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu oyun tam bir el konsolu tecrübesi için İdeal olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunu Switch konsolu sayesinde dilediğimiz yerden oynayabileceğiz.
 
Nişancı ögelerinin yanı Dizi aksiyon ögelerinin da bulunduğu bu üretim içerisinde farklı farklı yeteneklere sahip karakterler yer alıyor. Bu karakterlerin her birini kendi Özel özellikleri ve hünerleri yer alıyor. Bu hünerlere sahip karakterlerin seçimini büsbütün biz yapıyoruz ve bu karakterlerle birlikte uğraşa başlıyoruz diyebilirim. Oyuncu olarak bu oyun içerisinde sağa sola kaçabiliyor, üzerimize gelen mermilerden kaçınabiliyor ve onlara karşı ateş açabiliyoruz. Birinci oyundan sonra ikinci oyunuyla birlikte yeni mekaniklerin ve yeni özelliklerin eklendiği bu üretim içerisinde tam bir nişancı tecrübesi bizleri bekliyor olacak.
 
Oyunun demo sürümü Steam’de
 
 
 
Bir yandan arka planda Çeşitli öykülerini anlatıldığı öteki yandan da mermiler ortasında hayatta kalmaya çalıştığımız yapıp içerisinde Alışılmış ki hikaye biraz arka planda ve sönük kalıyor diyebilirim. Oyunun şu anda Steam üzerinde bir demo sürümü bulunuyor dilerseniz Switch üzerinden satın almadan Evvel bir bilgisayarınız Mevcut ise bu demo sürümünü deneyebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Böylelikle oyuna kendi konsolunuza satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
5 farklı kısım – seviye
 
 
 
Farklı farklı karakterlerin yer aldığı bu nişancı aksiyon oyunu içerisinde 5 farklı kısım bulunuyor. Bu 5 kısmın her biri bizlere farklı bir temayı ve zorluğu sunuyor. Bu zorluklar ortasında hayatta kalmak ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kıssayı kırıntıları yer alıyor ve bu kıssayı kırıntıları aslında karakterler ortasındaki konuşmalar ve diyaloglar sayesinde gerçekleşiyor. Her bir kısımda farklı Hasım tipleri ve farklı platform zorlukları karşımıza çıkıyor. Bu zorlukları aşmak için de oyun içerisinde biraz vakit geçirmek ve biraz da ustalaşmak gerekiyor.
Münasebetiyle oyunda farklı farklı zorluklar bizleri bekliyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde üstte bahsettiğim üzere birçok Ira yer alıyor. Bu karakterler ortasında geçiş yapmak aslında Fazla kolay bir biçimde karşımıza çıkıyor. Geliştirici grup bu geçiş yapmaya bir tuşa adamış ve bu tuşla birlikte çarçabuk karakterler ortasında geçiş yapabiliyor ve bu karakteri maharetlerinden faydalanabiliyoruz. Hasebiyle bir yerde bir karakterle takıldıysak öbür karaktere geçiş yaparak onun bu özelliğinden faydalanarak bölmek daha kolay bir formda aşabiliyoruz.
 
Üç farklı atak tipi yer alıyor
 
 
 
Oyunda farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerin her birinin kendine mahsus kıssaları ve özellikleri bulunuyor. Bu karakterleri dilediğimiz Vakit kullanabiliyor ve karakterler ortasında geçiş yapabiliyoruz. Öte yandan oyun içerisinde karakterlerle kullanabileceğimiz üç Cin hamle tarzı bulunuyor. Bu ataklar sayesinde düşmanları istediğimiz halde alt edebiliyor ve yeri geldiği Vakit bu üç atak sistemini kullanabiliyoruz. Üç Cin hamle sistemi ortasında olağan taarruz, Özel atak ve shikigami saldırısı bulunuyor. Bu akınlar ortasında geçiş yapmak ve bu akınları dilediğimiz yerde kullanmak büsbütün bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde üstte bahsettiğim üzere 5 farklı Tertip bizleri bekliyor olacak. Bu düzeyler ortasında farklı farklı temalar ve zorluklar bizlere sunulacak. Bu zorlukları aşmak için de Yine kendi hamle stillerimizi, Ira marifetlerimizi ve yeteneklerimizi kullanmamız gerekecek Oyun içerisinde birazcık ilerlediğimiz ve biraz oynadığımız Vakit esasen Temel yapıyı öğrenebiliyor ve kısımları nasıl geçirdiğini ve nasıl aşılabileceğini görebiliyoruz.
 
Yerel eşli oyun modu bulunuyor
 
 
 
Oyunda Yeniden daima Biricik oyunculu hem de Lokal iki oyunculu bir formda bir oyun tecrübesi bizleri bekliyor olacak. Tabi bu üslup oyunlara Biricik başımıza oynamaktan fazla iki bireyle oynamak daha zevkli oluyor. Aslında daha Evvel atari oyunlarında Biricik başımıza oynamaktansa arkadaşlarla birlikte bir ortada oynamak Fazla daha Beğeni veriyordu artık bu oyun da eski üslup atari mantığını devam ettirdiği için arkadaşlarla birlikte oynamak daha mantıklı ve daha eğlenceli. Hasebiyle bu oyunda da iki oyunculu Lokal bir biçimde oynayabiliyoruz lakin çevrimiçi bir Bina bulunmuyor.
 
Yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz
 
Oyun içerisinde hem farklı karakterler hem de farklı bölgeler ve kısımlar bulunuyor. Bu kısımlar ve bölgeler bizlere farklı zorlukları beraberinde getiriyor. Buralarda elbette klasik atari oyunlarında olduğu üzere yüksek skor elde etmeye çalışıyoruz. Bu skorlarla birlikte en Fazla puanı kazanmaya çalışıyor ve bir kısımda çokça vakit geçirmeyi hedefliyoruz. Münasebetiyle bir kısımda yüksek puanı hedefliyorsanız bu kısmı tekrar tekrar oynayabilir ve yüksek skora ulaşana kadar elinizden geleni yapabilirsiniz.
 
Arka plan müzikleri olmazsa olmaz
 
 
 
Yukarıda bahsettiğim özelliklerden çok Olağan ki olmazsa olmaz arka plan müzikleri de bu üretim içerisinde yer alıyor. alaka cazibeli ve kulağımıza hitap eden bu müziklerle birlikte oyuna kendimizi daha âlâ kaptırabiliyor ve daha uygun adapte edebiliyoruz. Bu müziklerle birlikte ilerleyerek oyundaki kısımlara geçmeye çalışıyor ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Hasebiyle arka planda çalan bu müzikler oyuncular açısından epey Ehemmiyet arz ediyor.
 
Nişancı aksiyon oyunu içerisinde üstte da bahsettiğim üzere 7 farklı anne Ira bulunuyor. Bu anne karakterlerin her birinin farklı kıssası ve farklı özellikleri yer alıyor. anne karakterler elbette anime usulüyle karşımıza çıkıyor ve her birinin farkı duruşu ve kostümü mevcut. Bu karakterlerin kullanımı büsbütün bize ilişkin oluyor ve bu karakterlerle birlikte yolumuza devam edebiliyoruz. Aşağıdan üste gerçek nişancı bir tecrübe elde ettiğimiz bu oyun içerisinde Hasım bölgesine atlayabiliyor ve bu sayede karşımıza çıkan düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda sağdan soldan gelen Hasım mermilerine karşı kendimizi kollamaya çalışıyor lakin bu durum yer yer Fazla daha kuvvetli hale gelebiliyor.
 
Farklı geometrik formlara sahip atış tipleriyle düşmanları alt edebiliyoruz
 
 
 
Oyun içerisinde atadığımız bu macerada kullanabileceğimiz Fazla farklı silah çeşitleri ve atış tipleri yer alıyor. Bu silah çeşitleri ortasında üçlü atış, seri atış, daire formunda atışlar ve daha farklı geometrik atışlar yapabiliyoruz. Farklı farklı atış tiplerinin yer aldığı bu imal içerisinde düşmanları süratli bir formda alt edebiliyor ve onları bitirmeye çalışıyoruz.
 
Patron savaşları tabii
 
Oyunda bir yandan olağan Hasım cinsleri bulunurken öbür yandan da Uzaklık orta karşımıza işveren savaşları çıkıyor. Bu işveren savaşları olağan düşmanlara karşı daha güçlü ve daha çetin bir Cenk tecrübesi bizlere sunuyor. Münasebetiyle işveren savaşlarını aşmak için elimizdeki karakterin marifetlerinden nihayet derece faydalanmaya çalışıyor ve bu işverenini alt etmeye başlıyoruz.
 
Daha Evvel PC platformları çıkmış bu üretim şu anda Switch konsoluna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Siz de bu usul atari nişancı oyunlarından hoşlanıyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz. Oyun daha Evvel PC platformuna çıkış yaptığı için şu anda Steam üzerinde bulunuyor ve oyunu dilerseniz bilgisayarınız varsa deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
İlk oyunun üzerine birçok yeni mekaniğin ve özelliğini eklendiği ikinci oyun şu anda Steam üzerinde 32 Türk lirasından satılıyor. Bu fiyatı vermekten çok oyunun şu anda var olan demosuna fiyatsız bir halde ulaşabilir ve PC platformunda oyunu bir kısmını deneyebilirsiniz. Münasebetiyle bu demo sürümü ile birlikte öteki platformlarda oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
 
– DNF Duel (20 Nisan: Switch, dövüş, aksiyon)
 
 
 
Arc System Works, EIGHTING, NEOPLE tarafından geliştirilen ve NEOPLE Inc., NEXON Korea Corp. tarafından yayınlanacak olan dövüş, aksiyon oyunu DNF Duel, 20 Nisan tarihinde geliyor. Anime usulü grafiklere ve sanat stiline sahip olan bu imal içerisinde bizleri geniş bir dövüş tecrübesi bekliyor olacak. Oyun içerisinde İlgi cazip efektler, farklı farklı karakterler ve bu karakterlerin kostümleri, bunların dışında karakterlerin kullanabileceği kombolar ve daha fazlası yer alıyor. alaka cazibeli görselliği ile ve sanat şekli ile karşımıza çıkacak olan bu imal daha Evvel PC platformuna çıkış yaptı. Artık ise Switch konsoluna geliyor.
 
Switch konusunda elbette oyunu dilediğiniz yerden oynayabilecek isterseniz uzandığınız yerden bu oyunu deneyimleyebileceksiniz. Bu üslup dövüş oyunları konsollarda ve kontrolcülerle birlikte Fazla daha yeterli oynanıyor ve Fazla daha hoş bir tecrübe elde ediliyor. Oyun içerisinde İngilizce, Korece, Japonca ve Çince lisan dayanağı yer alacak. Bu lisan takviyeleri ile birlikte oyunda Aka bir dövüş macerasına atılabileceğiz. diğer taraftan oyun içerisinde Korece, Japonca ve Çince seslendirme takviyesi yer alacak.
 
 
 
Yandan görünümlü bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde istersek Biricik oyunculu istersek de çevrimiçi mod kapsamında diğer oyuncularla birlikte kapışabiliyoruz. Oyun içerisinde Biricik oyunculu moda giriş yaptığımızda hür bir formda botlarla birlikte kapışabiliyor bunun yanı Dizi hikaye moduna giriş yapabiliyor ve bizlere sunulacak olan kıssayı deneyimleyebiliyoruz. öteki tarafta ise hayatta kalma moduna giriş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı hem Lokal hem de çevrimiçi modlar yer alıyor. Bu modlar sayesinde oyundan hoş bir tecrübe elde ediyoruz.
 
Çeşit çeşit mod takviyesine sahip olan bu dövüş aksiyon oyunu içerisinde ister Biricik oyunculu istersek de çevrimiçi olarak yer alabiliyoruz. Üstte saydıklarım dışında bir de çevrimiçi modlar yer alıyor. Bu modlar ortasında Yeniden oyuncularla kapışabileceğimiz uğraş modları, öbür oyuncularla birlikte sıralama içerisinde yükselmeye çalışacağımız sıralama modları ve daha fazlası bu imal içerisinde yer alıyor. Oyuna Şayet yeni başlayanlardansanız Yeniden bu oyun sizin elinizden tutuyor ve size öğretici bir modu da aktarıyor. Oyun içerisinde pratik modu bulunuyor, bu pratik modu sayesinde idman moduna giriş yapabiliyor ve Çeşitli öğretici ögeleri deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda Tekrar sizin nasıl hareketler yapmanız gerektiğini öğreten bir öğretici ve Kılavuz de bulunuyor.
 
 
 

Her oyuncu bölümüne hitap eden ve renkli görselliği ile ön plana çıkmaya çalışan bu imal içerisinde Çok sayıda karakterler bulunuyor. Bu karakterlerin her birinin görünümleri ve hünerleri farklı bir biçimde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde birçok bayan Ira ve erkek Ira bulunuyor. Bu karakterlerin kullanımı ise büsbütün bize ilişkin oluyor. Oyun içerisinde bu karakterlerin her birini farklı komboları ve dövüş teknikleri yer alıyor. Bu dövüş teknikleri ile birlikte alana atılabiliyor ve karşımızdaki rakibi alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda her bir karakteri deneyimleme bahtımız bulunuyor. Hangi Ira size daha uygun geliyorsa o Ira üzerinde ağırlaşabilir ve o karakterin hünerleri ve yetenekleri konusunda ustalaşabilirsiniz.

Zaten genelde bu stil dövüş oyunlarında bir Ira belirliyoruz, bu Ira üzerine giderek onun kombolarını ve dövüşlerini öğreniyor ve ona nazaran bir plan çıkartabiliyoruz. Lakin Olağan ki bu durum size kalmış. İsterseniz birçok Ira üzerinde ustalaşabilir ve dövüş konusunda bu oyunda yer edinebilirsiniz.
 
Oyun içerisine üstte bahsettiğim karakterler ortasında toplamda 16 Ira bulunuyor. Bu 16 karakterden rastgele birini seçebiliyor ve dövüş arenasına atılabiliyorsunuz. Oyunda Tekrar üstte bahsettiğim üzere hem çevrimiçi hem de Biricik oyunculu modlar yer alıyor. Bu modları dilediğiniz üzere deneyimleyebilir ve bu modlardan istediğiniz üzere randıman alabilirsiniz. Oyunda farklı farklı karakterlerin bulunması ile birlikte her bir Ira için farklı yetenekler kullanabiliyoruz ve rakiplerin atılımlarını de böylelikle kesebiliyoruz. Oyun içerisinde Yeniden dövüş esnasında kendimizi koruyabilmek ismine gard alabiliyor bunun yanı Dizi karşıya geçerek yumruk yahut tekmeler atabiliyoruz, zıplayabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bizleri daha Fazla Irak şark dünyası takip ediyor. Oyunda Tekrar Irak doğudan karakterler, yerler atmosferler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda Tekrar üstte bahsettiğim üzere bir hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modunu elbette ki deneyimlemeniz gerekiyor. Bu hikaye moduyla birlikte hangi karakterin neler yaşadığını, arka planda nasıl bir olayın döndüğünü anlayabiliyor ve o karakterin aslında buraya geliş maksadını öğreniyoruz.
 
Farklı farklı karakterlerin ve öykülerin bulunduğu bu karakterler ortasında suikastçı, büyücü, şövalye, güreşçi, öncü ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterler ortasında aslında bir maharet üzerinde ustalaşmış şahıslar bulunuyor. Bunların yeteneklerini kullanmak da büsbütün bize ilişkin oluyor.
 
Oyun içerisinde üstte bahsettiğim karakterler haricinde Natürel ki farklı farklı arenalara atılabiliyoruz ve bu arenalarla birlikte karşımızdaki rakibi alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda Yeniden rakibe karşı Çeşitli kombolar yapabiliyor, bu ataklar sayesinde süratli hızlı rakibi alt edebiliyoruz. Oyunda Yine sol tarafta ve sağ tarafta kombo sayaçları bulunuyor. Bu kombo sayaçları ile birlikte ne kadar süratli bir formda rakibe vurduğumuzu görebiliyor ve hiç hasar almadan da bu rakibi nasıl alt edebileceğimizi oyun içerisinde öğrenebiliyoruz. Oyunda Yine üstte can barımız bulunuyor. Bu can barının altında bir de mavi bar bulunuyor. Bu mavi bar ne kadar Fazla kombo yaparsak o kadar süratli bir formda dolmaya başlıyor ve en sonuna ulaştığında da kombomuzu nihayetine erdirebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda 8 farklı kısım bulunuyor ve bu 8 farklı kısımda farklı farklı arenaları ve arka planları deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde Yine bir restoran kısmındayken öbür tarafta ise gemi kısmına geçiş yapabiliyoruz. arka plandaki görsel aslında bir nevi canlı bir halde karşımıza çıkıyor. Zira biz ön planda dövüşürken artta bizleri destekleyenler olabiliyor ve masada oturup sıcak bir şeyler içenler de bulunuyor. Münasebetiyle arka planda canlı bir atmosferin bizlere sunulduğunu görüyoruz.
 
Oyunda Yine üstte bahsettiğim üzere bir hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modu içerisinde bizleri sürükleyici bir hikaye anlatılmaya çalışılıyor. Bu kıssalar karakterler ortası girdiğimiz diyaloglarla yahut Ara sahnelerle birlikte bizlere aktarılıyor diyebilirim.
 
 
 
Dövüş aksiyon oyunu üstte da bahsettiğin üzere birinci etapta PC platformuna çıkış yaptı. PC’de Steam üzerinde şu anda karışık incelemelere sahip. Oyuncuların bir kısmı bu oyunu beğeniyor öteki kısmı ise bu oyundan ne yazık ki istediğini alamıyor. Oyun artık ise 20 Nisan tarihinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Bakalım Switch konsollarında nasıl bir tecrübe elde edeceğiz, daima Bir arada göreceğiz. Bu stil dövüş aksiyon oyunlarını seviyorsanız ve farklı karakterlerle farklı kombolar yapmak istiyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz.
 
– Arcana of Paradise: The Tower (20 Nisan: kart tabanlı, strateji, dövüş)
 
 
 
SHUEISHA GAMES tarafından yayınlanacak olan kart tabanlı, strateji, dövüş oyunu Arcana of Paradise: The Tower, 20 Nisan tarihinde biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Farklı farklı kartların yer alacağı ve farklı kombolarla birleştirebileceğimiz bu üretim içerisinde Aka bir maceraya atılacak, bu macera içerisinde ise Çeşitli stratejik savaşlara yelken açabileceğiz. Oyun içerisinde Fazla farklı üslupta kartlar bulunacak, bu kartlarla birlikte gerçek vakitli bir strateji taktik tecrübesini elde edebileceğiz.
 
Oyunda zindan temelli ve kule temelli bir Bina bizleri bekliyor olacak yani bu zindan ve kule temelli yapıdan kastettiğim: bir kule var, bu kulenin en üst katına ulaşmak için Daimi olarak farklı çeşitte düşmanlarla kapışıyoruz, bu düşmanların güçleri kolaydan sonra hakikat artış gösteriyor ve biz de kendimizi geliştirerek ve yeni kartlar elde ederek bu kulenin en doruğuna ulaşmaya çalışıyor ve nihayet olarak da oyunu bitirmeye uğraşıyoruz. Bu yapıyla birlikte karşımıza çıkacak olan bu oyun içerisinde Fazla farklı çeşitte desteler oluşturabilecek, bu destelerle birlikte Çeşitli kombolar yapabilecek, bu komboları birleştirerek de kendimize Müsait en uygun desteyi bulmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde Yine kartlarla birlikte farklı karakterleri öne süreceğiz, bu karakterlerin her birini farklı özellikleri bulunacak. Karşı tarafa büyü atabilecek, onlara direkt saldırabilecek ve hücumlarını kesebileceğiz. En düzgün desteyi bulmaya çalıştığımız ve en âlâ komboyu oluşturmaya başladığımız bu oyun içerisinde akınlarımızı birleştirebileceğiz. Kendimize Müsait kuvvetli büyüleri kullanabileceğiz ve etraftaki kartları toplayabileceğiz.
 
Gerçek vakitli bir Cenk tecrübesini bizlere sunan bu oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak, bu hikaye kapsamında Türlü gizemleri açığa çıkarmaya çalışacağız. Oyunda bir kulede yer alacak, bu kulenin gizemlerini açığa çıkarmak ise büsbütün bizim işimiz olacak. Oyunda Tekrar farklı farklı zorluklar bulunacak ve yeni zorlukların kilidini açmak için ise Daimi olarak ilerlememiz gerekecek. Hasebiyle oyunda Daimi olarak ilerleyecek, farklı düşmanlarla birlikte kapışabilecek ve kulenin gizemini ortaya çıkarmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yandan görünümlü bir Bina bizlere sunulacak. Oyunda Tekrar kartları seçebileceğimiz bir kısım bulunacak, bu kısımla birlikte karşımıza Çeşitli düşmanlar gelecek, bu düşmanlara karşı kartlarımızı öne sürecek, onlara karşı atılım yapmaya başlayacağız ve savaşta hayatta kalırsak oyundaki bir sonraki kısma geçebileceğiz. Oyun içerisinde Yine etraftan Çeşitli kalıntılar ve objeler toplayabilecek bunun yanı Dizi yeni kartları da kendi bünyemize iç edebileceğiz. Oyunda farklı farklı kartları toplayarak bu kartlar ortasında bir Ahenk kuracak, Ahenk sayesinde de Çeşitli komboları ve atak tarzlarını deneyimleyebileceğiz.
 
Oyun içerisinde Yeniden Denetim edebileceğimiz farklı farklı karakterler bulunacak, bu karakterler ortasında Türlü sınıflara ve maharetlere sahip çocuklar  bulunacak. Bu çocukların her birinin farklı dövüş tarzları ve sınıfları yer alacak. mesela bir çocuk bu imal içerisinde yakın dövüş akınları üzerinde ustayken öteki bir Ira ise edilgen maharetler konusunda üst seviye bir maharete sahip olacak. Hasebiyle her bir karakterin oyun içerisinde farklı tesirleri ve avantajları bulunacak ve bunların seçimi de büsbütün bize ilişkin olacak.
 
 
 
Oyun içerisinde Tekrar Türlü durumlarda kendi yolumuzu seçebilecek, bu yol içerisinde ilerleyeceğimiz kısımda ise farklı sonuçlar elde edebileceğiz. Oyun içerisinde Temel maksadımız kulede yer Meydan çocuklara rehberlik etmek ve onları bu kuleden kurtarmak olacak. Hasebiyle Çeşitli bulmacaları çözmeye çalışacak bunun yanı Dizi arka planda bir de Türlü müzikler bizleri bekliyor olacak ve bu dinamiklerle birlikte oyunda ilerlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde hem gerçek vakitli bir Cenk sistemi bulunacak, bu Cenk sistemi ile birlikte farklı farklı düşmanları alt edebileceğiz hem diğer yandan Türlü kartları toplayarak bu kartlarla birlikte Türlü kombolar oluşturabilecek ve düşmanları kolay kolay elde edebileceğiz hem de burada bulunan bulmacaları ve gizemleri çözmeye çalışacağız. Oyunun aslında bu üç Faktör ortasında döndüğünü söyleyebilirim.
 
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere farklı farklı kartlar bulunacak. Kartların her birinin kendine ilişkin özellikleri bulunacak. Oyunda geliştirici takımın belirttiğine nazaran 70’ten Çok kart bulunacak. Bu kartların her biri eşsiz bir özelliği bizlere sunacak. Oyunda Tekrar edilgen büyü kartlarından hamle kartlarına savunma kartlarından atak kesme kartlarına kadar birçok farklı kart çeşidi ve içeriği bizleri bekliyor olacak. Bunun yanı Dizi seçebileceğimiz ve oynayabileceğimiz 20 oynanabilir Ira bulunacak, bu karakterler ortasında seçim yapabilecek ve her birinin kendine ilişkin başlangıç kartları bulunacak yani her bir karakterin aslında kullanabileceği farklı kartlar ve kombolar yer alacak.
 
 
 
Oyunun içeriğine bakacak olursak tekrar oynanabilir bir Bina bizleri bekliyor olacağını söyleyebiliriz yani oyuna Daimi olarak girip çıkarak yeni oyuna başlayarak ve farklı tecrübeler elde etmeye çalışarak tekrardan oynamak isteyebileceğiz. Oyunda Yeniden karanlık bir atmosfer ve Bina izleri bekliyor olacak. Münasebetiyle bir kuleye giriş yapacak, kuledeki gizemleri çözmeye çalışacak ve bu oyun içerisinde yol almaya çalışacağız.
 
Arka planda bir kıssanın anlatılacağı bu imal içerisinde bu hikaye bizlere hem Ara sahneler hem de Türlü diyaloglar aracılığıyla sunulacak. Oyun içerisinde farklı karakterlerle birlikte ilerleyecek ve bu maceranın nereye gittiğini öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde bir Cenk esnasında giriş yaptığımızda alt kısımda kullanabileceğimiz Türlü kartlar bulunacak, bu kartlar ortasından seçim yaparak karşı atılımlarda bulunabileceğiz. Oyun içerisinde Tekrar seçebileceğimiz Çeşitli çocuk karakterler bulunacak ve bu çocuk karakterleri kullanarak da karşı ataklarda bulunacağız ve düşmanları alt etmeye çalışacağız. Oyunda farklı farklı Hasım tipleri bulunacak bu Hasım tipleri ortasında iskeletler, büyücüler ve daha fazlası yer alacak. Bu karakterlerin de her birinin farklı atak tarzları ve hasarları bulunacak. Bunları da alt etmek için onların atak tarzlarını öğrenmemiz gerekecek.
 
 
 
Oyunda Yeniden hamle yaptığımızda karakterin Geri tepmesi ve Kırmızı bir halde bizlere gösterilmesi Natürel ki eski stil bir yapının bizlere sunulduğunu gösteriyor. Oyundan Fazla Aka beklentiniz olmasın. Hem grafik manasında hem de aksiyon ve dövüş sekansları manasında yüksek beklentilere girmeyin. Bu oyunu yandan görünümlü yapıya sahip olarak karşımıza çıkacak olan ve bizlere kart tabanlı bir dövüş sistemini sunmaya çalışan Müstakil bir proje biçiminde görebiliriz.
 
Siz de bu usul kart tabanlı – gerçek vakitli bir dövüş sisteminden hoşlanıyorsanız ve bu şekil oyunları denemek istiyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz. Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere farklı farklı kartlar toplayacak, bu kartlarla birlikte Daimi olarak dövüşlere giriş yapabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz farklı karakterler bulunacak, bu karakterlerin de her birinin başlangıç kartları farklılık gösterecek. Bu imal 20 Nisan tarihinde PC ve Switch platformuna geliyor. Hangi platforma sahipseniz oyunu o platform üzerinden alabilir ve deneyebilirsiniz.
 
 
 
Oyunun ayrıyeten PC platformu için Steam üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun birinci kısımları oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Münasebetiyle bu demo sürümü oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilmeniz açısından Ehemmiyet arz ediyor diyebilirim.
 
– Pupperazzi (6 Nisan: Switch, keşif, simülasyon, platform)
 
 
 
Sundae Month tarafından geliştirilen ve Kitfox Games tarafından yayınlanacak olan keşif, simülasyon, platform oyunu Pupperazzi, 6 Nisan tarihinde Switch konsoluna geliyor. Renkli ve İlgi alımlı sanat tarzına ve grafiklere sahip bu üretim içerisinde etrafta koşturacak, Türlü tıpta köpeklerin fotoğrafını çekecek, renkli atmosferlere tanıklık edecek ve etrafı keşfetmeye başlayacağız. Bu oyun içerisinde fotoğraf çekilmeyi bekleyen birçok köpek ve köpek tipi bulunacak. Bunların Alışılmış ki fotoğrafını çekmek büsbütün bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde bizlere rahat ve ferah bir oyun tecrübesi sunulacak. Hasebiyle ardınıza yaslanıp bu oyunu rahatlıkla oynayabileceksiniz.
 
Oyun daha Evvel PC platformuna çıkış yaptı artık ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Daha Evvel PC platformunda deneyen oyuncular genel manada bu oyunu beğenmiş durumda ve artık ise konsolda nasıl bir tecrübe sunacak daima Birlikte göreceğiz. Oyun üstte da bahsettiğim üzere ardınıza yaslanıp oynamalık bir oyun. Münasebetiyle oyun içerisinde hem güneşli bir sıcak atmosfer hem renkli bir sanat tarzı hem de görünümlerle dolu bir Bina bizleri bekliyor olacak.
 
 
 
Birinci Şahıs kamera nazar açısına sahip olan bu üretim içerisinde birçok bölgeyi keşfedecek, bu bölgelerin görüntülerine bakacak ve burada bulunan köpeklerin fotoğrafını çekmeye başlayacağız. Oyun içerisinde biz bir fotoğrafçı olarak atılacak mesleğimiz de ilerlemeye çalışacak ve birçok köpeğin fotoğrafını çekmeye başlayacağız. Oyun içerisinde eğlenebileceğimiz ve rahat edebileceğimiz bir Bina bekliyor olacak. Bu sebeple rastgele bir aksiyon yahut dövüş sekansı bulunmuyor. Hasebiyle rahat bir oyun tecrübesi bizlere sunuluyor.
 
Oyunda Elbette yalnızca fotoğraf çekmekte kalmıyor bunun yanı Dizi farklı animasyonlar da bu oyun içerisinde yer alıyor. mesela bir köpeğin yanına yaklaşarak onu sevebiliyor ve onlara kendi sevgimize gösterebiliyoruz. Oyunda farklı farklı çeşitte köpekler bulunuyor ve bu köpeklerin her birinin görünüşleri ve tipleri gerçek hayattaki görünüşlerine benziyor. Münasebetiyle oyunda gerçekçi üslupta bir köpek yer alıyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere bir fotoğrafçı olarak atılacak, fotoğrafçılık mesleğinde ilerlemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Oyun içerisinde elimizde bulunan fotoğrafa geliştirebilecek, onu yükseltebilecek ve yeni lensler takabileceğiz. Bunun yanı Dizi fotoğraf makinemizi geliştirdiğimiz Vakit daha Çok içerik çekebilecek ve bunları çekerek daha Çok puan kazanabileceğiz. Oyun içerisinde Yeniden bunun dışında Daimi olarak fotoğraf çekerek Çeşitli albümler oluşturacak, bu albümleri daha da genişletecek ve kendi mesleğimizde ilerlemeye başlayacağız.
 
Pupperazzi içerisinde Cin Cins köpekler bulunacak, bu köpek cinslerinin hepsini keşfetmeye çalışacağız ve tam bir koleksiyon sevdalısı olarak bu oyun içerisinde yer alacağız. Oyun içerisinde Daimi olarak fotoğraflar çekecek ve bunları kayıt altına alabileceğiz. Her tipten köpeğin bulunduğu bu renkli dünya içerisinde Türlü Yan aktivitelere dalış yapacak, Türlü misyonlar elde edecek ve bu vazifeleri yerine getirmeye çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde Yeniden oyuncuların dikkatini çeken ve ilgisini çeken farklı bir mekanik daha bulunuyor. Oyunda fotoğrafını çektiğimiz köpekleri tutup sevebiliyor bunun yanı Dizi onları giydirebiliyor ve Çeşitli aksesuarlarla onlara farklılık katarak süsleyebiliyoruz. Yani bir köpeğin başına şapka takabiliyor yahut üzerine bir kıyafet giydirebiliyoruz bu da onların hem tatlı gözükmesini hem de daha tatlı gözükmesini sağlayabiliyor. Hasebiyle oyun içerisinde bu üslup özelleştirme mekaniği de yer alıyor diyebilirim.
 
Fotoğrafçılığın Temel Gaye olduğu bu imal içerisinde farklı tıpta köpeklerin fotoğrafını çekmek için farklı bölgelere ilerleyebilecek ve bu bölgelerin keşiflerini büsbütün biz yapacağız. mesela bir iskele yolunda ilerleyecek, buradaki gün batımı görünümüne bakabileceğiz diğer yandan Belde içerisine dalabilecek ve kentteki köpeklerin ve Belde hayatı nasıl olduğunu deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde Yine öbür taraftan deniz fenerine gerçek ilerleyebilecek buradaki görünümlerin tadına çıkarabilecek ve öbür taraftan da yeni bölgelere giriş yaparak buralara keşfetmeye başlayacağız.
 
 
Pupperazzi içerisinde Yeniden çektiğimiz fotoğraflarla birlikte bir paylaşım ağı bulunacak. Paylaşım ağı içerisinde çektiğimiz ve güzelimize giden fotoğrafları paylaşabilecek ve arkadaşlarımıza bu fotoğrafları sunabileceğiz. Sunduğumuz bu fotoğrafları arkadaşlar tarafından beğenirse Doğal ki Olumlu oy alacak ve biz de bu Olumlu oylardan etkilenerek daha Çok fotoğraf çekebileceğiz.
 
Oyun içerisinde Yine Daimi olarak köpekler karşımıza çıkacak ve bu köpekler her bölgede farklı yerlerde bulunabilecek. Oyunda Tekrar köpeklerle eğlenebilecek, onlarla Türlü aktivitelere dalabilecek ve onların cümbüşlerine ortak olabileceğiz. Oyun içerisinde her yerde köpekler bulunacak ve bu köpekler aslında insan yerine geçebilecek. Oyunda Tekrar bu köpekler bisiklet sürebilecek, parkta sallanabilecek, vagonlarda ilerleyebilecek, sağda solda koşturabilecek yani insanların yapabileceği her şey aslında burada köpekler tarafından yapılacak.
 
 
 
Oyun içerisinde yalnızca köpeklerin olduğu bu kentte onları giydirebilecek, onlara sevgi gösterebilecek ve yanlarına bir radyo koyup müzik açarak onlarla birlikte hoplayıp zıplayabileceğiz. Farklı farklı mekaniklerin yer aldığı bu üretim içerisinde dinamik hava şartları da bulunacak yani oyun içerisinde sabah başladığımız bir güne akşamın ışıkları ile birlikte tekrardan bu atmosfere bir nazar atacağız. Oyun içerisinde karanlık atmosferden sabah ışığına kadar vakit geçirebilecek ve yeni köpeklerle tanışabileceğiz.
 
Oyun içerisinde her bir köpeğin farklı usulü bulunacak, farklı şekildeki bu köpeklerin fotoğraf çekmek, onları fotoğraflamak ve sevgi göstermek büsbütün bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde Tekrar köpeklerle oynamak için elimizi frizbi alacak ve o frizbiyi fırlatarak onu almasını ve getirmesini sağlayabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgelere ilerleyerek farklı atmosferleri deneyimleyebileceğiz. Oyunda Tekrar fotoğrafları çekerken Tekrar farklı filtreler kullanabilecek ve fotoğraflarımızı renklendirecek yahut şekillendirebileceğiz. Fotoğraf makinemizi istediğimiz yere kurabilecek, onların imgelerini alabilecek hatta onları insan üzere giydirebileceğiz ve kostümlerle süsleyebileceğiz.
 
 
 
Oyunda Tekrar Biricik başına gezen köpeklerden grupça gezen köpeklere kadar birçok farklı sğürüler de yer alacak. Bu kümelerle birlikte onları salıncak tarafına götürebilecek yahut iskele tarafına götürebileceğiz. Oyun içerisinde onlarla birlikte ilerlemek büsbütün bizim işimiz olacak. Oyunda Yeniden kaykay sporu yapan köpeklerden çimlerde koşan köpeklere piknik yapan köpeklerden Belde içinde bisikletle gezen köpeklere kadar farklı farklı aktiviteler karşımıza çıkacak. Bu aktivitelerle birlikte onlara katılabilecek, onların fotoğraflayabilecek ve onlarla etkileşime geçebileceğiz.
 
Oyun içerisinde köpeklerle birlikte bir diyalog içerisine girebilecek, onlara neler konuştuğunu ve neler istediklerini öğrenebilecek ve aslında bir toplumsal medyanın köpekler tarafından yönetildiğini ve onlar tarafından kullanıldığını görebileceğiz. Yani bu oyun içerisindeki dünyada her şey köpekler yapıyor diyebiliriz.
 
 
 
Siz de bu üslup renkli grafikli, keşif macera ve fotoğraf çekme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz. Oyun şu anda PC platformunda bulunuyor ve Steam üzerinden dilerseniz satın alabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam fiyatı 32 Türk Lirası lakin Switch konsoluna çıktığı Vakit dolar üzerinden çıkış yaptığı için bu biraz daha değerliye mal olacak. Hasebiyle  Switch konsolumuz varsa bu imale bakabilirsiniz.
 
– Pixel Noir (Nisan ayı içerisinde: Switch, Japon rol yapma oyunu)
 
 
 
SWDTech Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan Japon rol yapma oyunu Pixel Noir, Nisan ayı içerisinde Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Piksel grafikli bu nişancı macera içerisinde bir yandan Türlü zindanlara dalabiliyor, farklı bölgelere gidebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Oyun içerisinde bizlere birçok tıbbın harmanlandığı bir Bina sunulmaya çalışılıyor ve daha Evvel PC platformu için çıkış yapan bu oyun artık ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.
 
Oyun içerisinde bir Belde hayatı ve kasaba hayatı yaşayabiliyor, farklı farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve o etkileşime geçtiğimiz karakterlerle Türlü diyaloglara girebiliyoruz. Oyunda Yeniden hikaye kısmı yer alıyor ve bu hikaye kısmını ilerletmek için Çeşitli misyonları yapmaya çalışıyoruz. Bu misyonları yapmak için de etrafı gezmeye çalışıyor, keşfetmeye çalışıyor ve rol yapma ögelerini deneyimlemeye başlıyoruz. Oyunda Yeniden bir karakteri Denetim ediyor, bu karakterle birlikte Çeşitli hünerlere sahip olarak bu dünyaya atılıyoruz. Bu maharetleri dilersek geliştirebiliyoruz ve kendimizi daha da bu yolda yükseltebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bir dedektif olarak yer alıyor, bu dedektif olarak yer aldığınız üretim içerisinde bizlere rahatsız eden bir hastalık bulunuyor. Bu hastalık halüsinasyon görme ile alakalı olarak karşımıza çıkıyor. Münasebetiyle hem bu hastalığı aşmak hem de buradaki hata ögelerini ortadan kaldırmak için Aka bir maceraya atılıyoruz. Bu macera boyunca da birçok farklı bölgeye gidebiliyor, buradaki karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlara kendi rahatsızlığımızı anlatabiliyoruz.
 
Pixel Noir içerisinde Yine Çeşitli düşmanlar edinebiliyoruz ve bu düşmanlar sayesinde de gidişatımız aslında bir nevi sekteye uğrayabiliyor. Fakat öteki yandan düşmanların karşısında kendimize müttefik toplayıp birçok kişiyi yanımıza çekebiliyoruz. Bu da ileride bizlere daha Fazla destekçinin yanımızda olmasını sağlıyor ve gidişatımızı büsbütün Olumlu istikamette etkileyebiliyor diyebilirim. Oyun içerisinde bir yandan dedektiflik marifetlerimizi geliştirirken öbür yandan ise temiz olduğumuz kanıtlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir suça müdahale ediyor, bu suça müdahale esnasında hatalı olduğumuz ortaya çıkıyor ve etraftaki söylentilerle birlikte bizim de ne yazık ki bu yolda Aka bir hatalı olduğumuzu söylüyorlar. Fakat durum bu türlü değil. Bu durumu ortadan kaldırmak ve saf olduğumuzu kanıtlamak için o kabahat bölgesine gitmeye çalışıyor ve buradaki kanıtları ve izleri bulmaya başlıyoruz oyunun aslında özü bundan ibaret.
 
 
 
Birçok sorunun ve yanıtını ortaya atıldığı fakat doğruları kimsenin kovalamadığı bu imal içerisinde doğrulara ortaya çıkarmak büsbütün bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde birçok farklı bölgeye gidebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyoruz. Bu karakterlere Türlü sorular yönlendirebiliyor, o gün ne olduğunu burada sorabiliyor ve daha Çok kanıt bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde Özel bir dedektif olarak yer alıyoruz, yer aldığımız bu meslekle birlikte soruların peşini bırakmıyor ve yanıt aramaya koyuluyoruz.
 
Oyunda Tekrar karşımıza farklı farklı davalar çıkıyor ve bu davaları aslında bir nevi çözümlemeye çalışıyoruz. Rol yapma ögelerinin yer aldığı bu oyun içerisinde farklı farklı vazifeler elde edebiliyor, bu davaları inceleyebiliyor, davaları incelerken Türlü kanıtlar bulabiliyor ve ipuçları ile Birlikte bunu yargıçlara sunabiliyoruz ve bu sayede davayı sağlıklı bir şekilde
kapatabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı davalar oluyor ve bu davaları kapatmak ise büsbütün bizim işimiz oluyor. Fakat bizim için Değerli olan ismimizi paka çıkarmak için yer aldığımız Aka bir dava.
 
 
 
Bu dava fırsatı bizleri Vakit içerisinde buluyor ve bu dava ile birlikte kendi ismimizi paka çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız bu macera boyunca bu davayı sağlıklı bir biçimde yürütmek, kanıtları hakikat bir formda açığa çıkarmak ve ismimizi paka çıkarmak Fazla Ehemmiyet arz ediyor. Atıldığımız bu paka çıkarma seyahatinde Türlü zorluklarla karşılaşabiliyor ve bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışırken de Aka yüklerin altına girebiliyoruz. Fakat oyun içerisinde yumruklarımız ve marifetlerimiz bizi bu zorluklardan kurtarmaya çalışıyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız bu müddet zarfında Çeşitli davalara atılabiliyor, birçok gizemi ortadan kaldırmaya çalışıyor ve apansızın Çok davaya erişebiliyoruz. Bu davalarla birlikte hem Nakit kazanabiliyor hem de kendi popülerliğimize arttırmaya çalışıyoruz. Oyunda birçok farklı Ira bulunuyor, bu karakterlerle birlikte etkileşime geçebiliyor ve onlara kendi safımıza çekebiliyoruz. Safımıza çektiğimiz Vakit daha Çok fırsatın kapısını açabiliyor ve davayı bu formda daha kolay kapatabiliyoruz.
 
 
 
Suç dolu bir bölgede bulunduğumuz bu oyun içerisinde dolandırıcılık, karaborsa, Yasa dışı ticaret ve her çeşitten kabahat teşkil eden şahıslar bulunuyor. Cürüm dolu bu yerde biz de dedektiflik hünerlerimizi geliştirmeye çalışıyor, gerekirse o kabahat örgütünün içerisine giriş yapabiliyor ve onlarla birlikte Çeşitli kanıtlar bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan kenti keşfederken öbür yandan ise hem kendi hünerlerimizi geliştirebiliyor hem de sağdan soldan Çeşitli öğeler bulabiliyoruz. Bu öğeler sayesinde daha avantajlı pozisyona gelebiliyor ve dava konusunda daha ön planda yer alabiliyoruz.
 
Oyunda üstte bahsettiğim üzere Japon rol yapma tecrübe bizleri bekliyor olacak. Elbette bir rol yapma oyunu içerisinde ne bekleriz Olağan ki aksiyon sistemini bekleriz. Oyun içerisinde aksiyon sistemi bizleri Dizi tabanlı bir dövüş mekaniği olarak karşılıyor. Dizi tabanınlı dövüş mekaniği ile birlikte Çeşitli zindanlara dalabiliyor ve bu zindanların haricinde Yine kentin içerisinde kaos yaratabiliyoruz. Oyunda Tekrar farklı farklı kullanabileceğimiz silahlar ve ekipmanlar bulunuyor. Bu ekipmanları satın alabiliyor yahut etraftan bulabiliyoruz. Buradaki ekipmanlarla birlikte hem daha kuvvetli olabiliyor hem de bizlere karşı gelen düşmanları ve hata örgütlerini ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda Yeniden bulduğumuz bu silahları ve ekipmanları yükseltebiliyor, onlara daha Çok modül yahut aparat takabiliyor, bu aparatlarla birlikte silahları daha kuvvetli bir pozisyona getirebiliyoruz. Oyunda Yeniden envanterimize Çeşitli öğeler atabiliyor, öğelerle birlikte daha kuvvetli olabiliyoruz. Ekipmanların yanı Dizi Yine karakterimizi güçlendirebileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bir Bina da bu oyun içerisinde yer alıyor. Bu mekanik sayesinde karakterimizi daha Çok geliştirebiliyor, daha Çok özelliğin açabiliyor ve karakterimiz bu sayede daha süratli bir halde hem davaları çözebiliyor hem de kabahat örgütlerinin ortadan kaldırabiliyor.
 
Bu imal içerisinde etrafı keşfetmek, etraftaki misyonları tamamlayabilmek Fazla Ehemmiyet arz ediyor. Münasebetiyle daima marifetlerimizi geliştirmek hem karakterimizi yükseltmek hem de derisi ekipmanlar elde etmek epey değerli. Oyunda Tekrar bir yandan karakterimizi ve ekipmanlarımızı geliştirirken diğer yandan ise ismimizi paka çıkarmaya çalışıyoruz. İsmimizi paka çıkarma seyahatinde birçok tehlikelere atılabiliyor, bu tehlikelerin üstesinden gelmeye çalışabiliyor ve öykünün sonunda da erişmeye başlıyoruz.
 
 
 
Siz de bu biçim Dizi tabanlı Japon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve bir yandan piksel grafikleri seviyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz. Oyun daha Evvel üstte da bahsettiğim üzere PC platformuna Steam üzerinden çıkış yaptı. Şayet bir bilgisayarınız varsa Olağan ki daha evvelce Deneyim bahtınız bulunuyor. Oyun artık ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Nisan ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanan bu oyunun tam çıkış günü muhakkak değil. Hasebiyle Nisan ayı içerisinde bu oyunun çıkış yapmasını bekliyoruz.
 
– A Light in the Dark (5 Nisan: Switch, görsel roman, macera, seçimli)
 
 
 
CreSpirit, Storia, Narrator tarafından geliştirilen ve Sekai Project tarafından yayınlanacak olan görsel roman, macera oyunu A Light in the Dark, 5 Nisan’da Switch konsoluna geliyor. Seçimlerin ön planda olduğu ve Daimi olarak metinleri okuyabildiğimiz bu imal içerisinde bir maceraya atılacak ve karmaşık gizemlerin içerisine giriş yapacağız oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere görsel roman niteliği yer alacak ve bu Faktör Daimi olarak karşımıza çıkacak. Yani oyun içerisinde en Fazla yapacağımız şey karşımıza çıkan metinleri okumak ve bu metinlere nazaran kendimize Müsait seçenekleri seçmek. Münasebetiyle bu üretimleri daha Fazla okumayı sevenler ve bu şekli benimseyenler oynayacaktır.
 
Daha Evvel PC platformuna çıkış yapan bu üretim artık Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyunu Natürel ki Switch konusunda oynamak epey rahat olacaktır zira oyun içerisinde rastgele bir karakterin denetimi yahut aksiyon şeması bulunmadığından ve yalnızca seçimler üzerinden gittiğinden Dolayı rahatlıkla oynayabileceksiniz. Switch konsolunun avantajı siz de biliyorsunuz ki içerikleri istediğiniz yerden oynayabiliyor ister seyahatlerinizde eisterseniz de oturduğunuz yerden oyunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde arka planda bizleri bir hikaye anlatıyor ve bu hikaye kapsamında biz de Türlü seçimler yaparak oyunun gidişatını etkileyebiliyoruz. Oyunda Yine anime üslup bir Bina benimsenmiş durumda ve her metin içeriğine nazaran arka planda da Türlü değişiklikler oluyor. Oyun içerisinde yapacağımız bu seçimlerle birlikte karmaşık gidişatı aslında bir nevi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde Tekrar birçok Ira yer alıyor ve bu karakterlerle birlikte karşılaşarak Türlü diyaloglar içerisine girebiliyoruz.
 
Oyunda yapacağımız ataklarla Öbür bölgeleri ilerleyebiliyor, oyunun gidişatına dokunabiliyor ve daha farklı istikamet içerisine girebiliyoruz. Oyunun kıssası ise kısaca şu formda başlıyor: Birinci olarak karakterimiz bir odada kendisine bağlı olarak gidiyor, nasıl buraya geldiğini ve niye bu halde olduğunu anlamaya çalışırken karşısında bir kız beliriyor. Bu kızı incelemeye koyulurken kızın karşısında alay edici ve küçümseyici bakışlara dikkat çekiyor ve bu karşındaki Ira ise fidye karşılığında bizi hür bırakacağını belirtiyor lakin Ttbii ki ailesi bunu reddettikçe burada tutulmaya mahkum bırakılıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada anne öykünün temeli bu biçimde başlıyor ve oyunun Bbşlangıcı bu halde oluşuyor. Olağan ki bu oyun içerisinde bağlı bulunduğumuz mühlet boyunca bizden yalnızca fidye istenilmiyor, arka planda daha da karışık işlerin olduğunu öğrenmeye başlıyoruz. İşler bu halde daha da karışık ve gizemli alırken biz de bu gidişatın bizlere neler sunacağını epey merak ediyoruz. Bu stil oyunlarda elbette öykünün içeriği ve metinlerin niteliklere dolu olması gerekiyor zira boş boş metinler okumak sahiden de bizi oyuncuların canına bir yerden sonra sıkabiliyor ve oyundan kısa müddette soğuyabiliyoruz. Hasebiyle bu metinlerin içinin dolu olması ve bizleri sahiden de heyecanlandırması gerekiyor.
 
Adaletin olmadığı bir dünyada uyandığımız bu mühlet zarfında Çeşitli atılımlar yapabiliyor, etrafı araştırabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde görsel roman niteliği benimsendiğimden Dolayı karşımızda Daimi olarak seçimli seçenekler çıkıyor, bu seçenekler ortasında ise karşıdaki karakterle konuşabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve öteki seçenekleri seçebiliyoruz. Bu seçenekler ortasında elbette istediğimizi seçebiliyor ve maceranın gidişatına istikamet verebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda metinlerin içeriğine nazaran arka plandaki çizimler değişiyor ve bizlere adeta bir roman havası verilmeye çalışıyor yani elimize bir kitap almışız ve bu kitabın da görsel bir kitap olduğunu görebiliyor ve ona nazaran bu macerada ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde Yeniden üstte da bahsettiğim üzere seçimli metinler epey Çok karşımıza çıkıyor. Bu seçimlerle birlikte de oyun içerisinde kendimizi daha güzel adapte edebiliyoruz.
 
Diğer yandan oyun içerisindeki öyküye Daimi olarak iç oluyor ve bu etkileşimli macerada Daimi olarak kendimizi bir şeyler yaparken bulabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde bir karakteri alıp Denetim edemiyor, karakterin kişiliğine büsbütün görünemiyoruz fakat yaptığımız seçimlerle oyun içerisine biraz da olsa iç olabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde üç farklı lisan seçeneği bulunuyor. Bu lisan seçeneklerin ortasında İngilizce, klasik Çince ve kolaylaştırılmış Çince yer alıyor. Bu lisan seçeneklerinden istediğinizi seçebiliyorsunuz ve ona nazaran metinleri okumaya başlıyorsunuz. Oyunda Yine üstte da bahsettiğim üzere bu metinler aracılığıyla öykümüzü sona erdirmeye çalışıyor ve ortada olan gizemi bitirmeye uğraşıyoruz. Karşımıza ekseriyetle üç farklı seçenekli metinler çıkıyor, bu seçenekler ortasında Yeniden bahsettiğim üzere objeleri inceleyebileceğimiz bir Bina bizleri bekliyor olacak yani oyun içerisinde metinler ortasında objeleri inceleyebiliyor, objeleri üzerine tıklayabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer Meydan bu hikaye boyunca Daimi olarak seçimler yapabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, karakterler ortasında diyaloglara girebiliyor ve daha fazlasını yapmaya uğraşıyoruz. Etkileşimli kısımların yer aldığı ve macerayı sona erdirmeye çalıştığımız bu yapıda rastgele bir aksiyon yahut dövüş ögeleri bulunmuyor. Hasebiyle düz bir metin üzerinde Daimi olarak metin okurken kendimize buluyoruz.
 
 
 
Tabii bu şekil her oyuncuya gitmiyor hasebiyle bu stili benimseyenler ve bu tipi sevenler için bu üretim çok İdeal bir formda karşımıza çıkabilir lakin Olağan ki elimize bir karaktere alıp oynamak yahut o karakterle birlikte bütünleşmek daha da hoş olabiliyor. Alışılmış ki her oyunun stili kendine nazaran farklılık gösterebiliyor bu yüzden oyun büsbütün görsel roman olarak karşımıza çıkıyor ve biz de bu bizlere sunulan içerikle birlikte kıssanın sonuna gelmeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde Yine Daimi olarak araştırmalar yapıyor, etrafı keşfedebiliyor ve objelerin ne olduğuna bakabiliyoruz. Bu yaptığımız atılımlar boyunca Daimi olarak karakterimiz reaksiyon verebiliyor ve bu reaksiyonlarla birlikte işin aslında ne olduğunu öğrenebiliyoruz. Oyunda Doğal ki bu reaksiyonların verilmesi gerekiyor ve aslında yaşayan bir karakterin olduğunu bu halde deneyimleyebiliyor ve görebiliyoruz. Oyunda seçtiğimiz objelerin her birine farklı yorum getiren karakterimizle birlikte ilerlediğimiz macerada gizemli seçenekler ve gizemli olaylar da meydana geliyor ve arka planda aslında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Merak ögeleri bu oyun içerisinde hayli Çok karşımıza çıkıyor ki bu biçimde de olması gerekiyor. Esasen bir hikaye yahut roman okuyucuları olarak düz bir metin okumaktan çok o öyküyü kendimizi kaptırmış ve neler olup bittiğini öğrenmeye uğraştığımız bir yapının bizlere sunulması gerekiyor. Fakat bu halde hikaye kendimizi kaptırabiliriz ve bir sonraki kısımda neler olup bittiğini merak ederek ilerlemeye koyulabiliriz. Şayet sönük bir kıssası varsa ve metinler epeyce boşsa Natürel ki bir oyuncu olarak bir yerden sonra okumayı bırakacak ve romanın kapağını da ne yazık ki kapatacağız.
 
İlk olarak PC platformuna çıkan bu görsel roman niteliğindeki imal artık ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. 5 Nisan tarihinde Switch konusunda istikbal olan bu üretimi dilerseniz siz de deneyebilir ve bir göz atabilirsiniz. Görsel roman çeşidindeki oyunlardan hoşlanıyorsanız bu imale bakabilirsiniz.
 
– Oyunlar ay sonuna kadar eklenmeye devam edilecek. Husus bu müddet zarfında güncellenecek. 

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir