5v5 kadro rekabetine dayalı oyunu Valorant, günümüzün en tanınan rekabetçi çevrimiçi nişancı oyunlarından biri. Tanınan olmasındaki en Aka etkenlerinden biri ise CS:GO ile benzerlik göstermesi.
Valorant, Dünya’nın yakın gelecekteki farklı bir versiyonunda geçen 5v5 tabanlı bir taktiksel rekabetçi birinci Şahıs nişancı oyunu. Şuana kadar oyunda 21 farklı Ira bulunuyor lakin ilerleyen vakitte daha fazlasının oyuna eklenmesi planlanıyor. Her karakterin kendine has 4 farklı Özel yeteneği yer alıyor. Bu yeteneklerden ikisini raunt ortalarında oyun içi parayla alabilirsiniz. Birebir vakitte bu parayla silah ve zırh da satın alabilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere Valorant oyununda yer Meydan haritaları, karakterlerin özelliklerini ve bu karakterlerle hangi taktikleri yapabileceğinizi göstereceğiz.
Valorant oyununda yer Meydan karakterlere geçmeden Evvel size haritaların öykülerini tanıtalım. Lotus’un eklenmesiyle Birlikte Valorant’ta Yekün dokuz harita bulunmakta.
LOTUS:
Kadim güçlerle dolu bir astral geçit içeren gizemli bir yapı. Aka taş kapılar Çeşitli devinim imkanları tanıyor ve üç gizemli alana giden yollara açılıyor.
PEARL:
Gözalıcı sualtı kentinde yer Meydan iki bölgeli haritada saldıranlar savunanları püskürtmeye çalışıyor. Pearl, rastgele ek bir mekaniğe sahip değil Ancak doğal hoşluğuyla ön planda. Omega Dünya’da yer Meydan birinci haritada, Ufak orta bölge yahut iki yandaki uzun menzilli koridorlar aksiyon dolu çatışmalara sahne oluyor.
FRACTURE:
Çok gizli bir araştırma tesisi, başarısızlıkla sonuçlanan bir radyanit deneyinden sonra ikiye ayrıldı. Haritadaki farklı habitatlar sayesinde iki farklı seçime sahip olan savunanlar, saldıranları kendi bölgelerinde karşılayabilir ya da taarruzla başa çıkabilmek için hazırlık yapabilir.
BREEZE:
Bu tropik cennetteki tarihi yıkıntıları ve deniz kenarındaki mağaraları keşfe çıkın. ancak arkanızı kollayacak casuslara gereksiniminiz var. Aleni alanlarda ve uzun menzilli çatışmalarda buna gereksiniminiz olacak. Dikkati elden bırakmadığınız sürece Breeze’de su akar, yolunu bulur.
ICEBOX:
Sıradaki Cenk meydanı kutup soğuğunun karar sürdüğü gizli bir Kingdom hafriyat alanı. İki Spike yerleştirme bölgesi de kar yığınları ve metal kesimleriyle korunduğu için keskin nişancılık hünerlerinin kıymetini vurguluyor. Çelik halatları kendi lehinize kullanarak bir anda düşmanların üstüne çökebilirsiniz.
BIND:
İki bölge var. Ortası yok. Ya sağı seçeceksin ya da solu. Eee, hepsi bu kadar mı? Natürel ki değil! İki tarafta da saldıranların kullanabileceği yollar ve rakipleri geriden vurmaya Yardımcı olacak Biricik taraflı ışınlayıcılar bulunuyor.
HAVEN:
Terk edilmiş bir manastırın avlusunda kapışan casuslar üç bölgeyi de Denetim altına alabilmek için birbirini yiyor. Denetim altına alınacak Fazla bölge var, Ama savunucuların ele geçireceği fazladan yapı daha saldırgan halde püskürtme yapabilmeleri için yararlı olabilir.
Taktiklere ve özelliklere geçmeden Evvel isterseniz gelin birinci olarak karakterlerin öykülerine göz atalım.
Jett:
Anavatanı Güney Kore’yi temsil eden Jett’in çevik ve darbelerden kaçmaya dayalı dövüş stili, oburlarının alamadığı riskleri almasını sağlar. Her çatışmada üstünlüğünü muhakkak eder ve rakipleri daha nerede olduğunu anlamadan onları kesip biçmeye başlar.
Raze:
Bomba üzere bir kişiliğe ve iri silahlara sahip olan Raze, ortamıza Brezilya’dan katılıyor. Baş göz dalan oyun biçimiyle düşmanları saklandıkları deliklerden çıkarmakta ve dar alanları ”bam bam bam” temizlemekte üstüne yok.
Breach:
İnsanüstü güçlere sahip İsveçli Breach, Hasım yerinde Misli bir halde yolu açan, hedeflenebilir bir kinetik dalga gönderir. Sebep olduğu hasar ve darbe, savaşın istikrarlarını değiştirecek niteliktedir.
Omen:
Bir anının hayaleti olan Omen gölgelerin içinde avlanır. Düşmanlarını Ancak eder, Cenk alanını uzunluktan boya kat eder ve paranoyanın, onun ne taraftan saldıracağını anlamaya çalışan rakiplerinin damarlarında gezinmesini sağlar.
Brimstone:
Aramıza ABD’den katılan Brimstone’un hava araçları sayesinde kadrosu her Vakit 1-0 öndedir. Gereken her türlü fonksiyonelliği titizlikle ve inançlı bir aralıktan sağlaması, harp alanında bu kumandanı eşsiz kılar.
Phoenix:
Aramıza Birleşik Krallık’tan katılan ve yıldızlardan aldığı gücü dövüş tarzının her noktasına yansıtan Phoenix, Cenk alanını alevlerle ve patlamalarla aydınlatır. Gerisinde dayanak olsun olmasın, bildiği üzere savaşmak için ileri atılacağından kuşkunuz olmasın.
Sage:
Çinli ve kapı üzere Sage gittiği her yerde kendini ve grubunu inançta fiyat. Öldürülen silah arkadaşlarını hayata döndürme yeteneği ve agresif taarruzları bertaraf edebilmesiyle, cehennemvari Cenk meydanında etrafına huzur verir.
Sova:
Rusya’nın uçsuz bucaksız tundralarında yetişen Gösteriye düşmanlarını acımasız bir verimlilik ve titizlikle tespit eder, izlerini sürer ve onları yok eder. özel yayı ve Dizi dışı iz sürme yetenekleri ile ondan kaçsanız da asla saklanamazsınız.
Viper:
Amerikalı kimyacı Viper agu yüklü, çeşit çeşit kimyasal aygıtıyla Cenk alanını Denetim altında tutarken düşmanın görüşünü de alt üst eder. Avını zehriyle değilse bile aklıyla kesinlikle avcunun içine alır.
Cypher:
Faslı bilgi uzmanı ve Biricik Benlik gözetleme ağı Cypher, düşmanın her hareketini bilir, her sırrını duyar ve her hareketini görür. Cypher’ın gözleri daima üzerinizdedir.
Reyna:
Meksika’nın kalbinden kopup gelmiş Reyna teke Biricik çatışmalarda düşmanını ezer ve aldığı her skorla daha da coşar. Yapabilecekleri büsbütün saf maharet gerektirir ve onu Önemli biçimde performansa dayalı kılar.
Killjoy:
Alman dâhi Killjoy, kendi icatlarından oluşan cephaneliğiyle Cenk meydanını Denetim altına alır. Aygıtlarının verdiği hasar rakiplerini durdurmaya yetmezse robotlarının yardımıyla rakiplerini zayıflatarak onların ortadan kaldırılmalarını kolaylaştırır.
Skye:
Aramıza Avustralya’dan katılan Skye, beraberinde getirdiği yırtıcı hayvan ordusuyla Bir arada çatışmayı düzgünden uyguna kızıştırıyor. Düşmana ayak bağı olan hayvanları ve ekip arkadaşlarını uygunlaştırma yetisiyle, grubunun gücünü pekiştiriyor ve gruptaki herkesi kolluyor.
Yoru:
Japon Yoru, gerçeklikte açtığı geçitlerden geçerek Hasım sınırına sinsice sızıyor. Yanılsamalardan ve kaba kuvvetten eşit oranda faydalanarak gayelerini göz açıp kapayıncaya kadar indiriyor.
Astra:
Ganalı casus Astra, kozmosun gücünü kullanarak Cenk meydanını lehine değiştirebiliyor. Astral seyahati üzerinde tam denetime sahip olması ve engin stratejik öngörüsüyle, düşmanın bir sonraki atılımından her Vakit birkaç Fer yılı önde.
Kay/o:
KAY/O, radyantları etkisiz hale getirmek için üretilmiş bir Cenk makinesi. Düşmanlarının yeteneklerini sindirerek rakiplerin karşı koyma yetisini bastırır. Böylelikle hem kendisini hem de kadro arkadaşlarını korur.
Chamber:
Her daim şık ve tam teçhizat dolaşan Fransız silah dizayncısı Chamber, ölümcül isabetliliğiyle rakipleri ortadan kaldırıyor. özel yeteneklerini kullanarak görüş aralığı sağlar, uzaktaki rakipleri avlar ve her plana harika bir halde Ahenk sağlar.
Neon:
Filipinli Casus Neon, şoke edici bir süratle öne atılır ve vücudunun ürettiği biyoelektrik dalgalarını düşmanların üstüne salar. Düşmanları gafil avlamak için yarışırcasına koşar ve hepsini yıldırım süratiyle indirir.
Fade:
Türk kelle avcısı Fade, düşmanların sırlarını gasp etmek için saf kâbus gücünü kullanır. Dehşetle Ahenk içinde çalışarak gayelerini avlar ve amaçlarının işini bitirmeden Evvel en Aka endişelerini açığa çıkarır.
Harbor:
Hindistan’ın kıyılarından gelen Harbor, kadim teknolojilerle suya hükmederek alanda fırtınalar koparıyor. Dostlarını korumak ve düşmanlarını alt etmek için kuvvetli akıntılar ve coşkun dalgalar çağırıyor.
Gekko:
Los Angeles çocuğu Gekko yaratıklardan oluşan belalı tayfasına liderlik etmekte. Gekko’nun tayfası ileri atılarak düşmanların başına bela olur. Sonrasında Gekko onları toplar ve Birlikte tekrar bela olacak Hasım aramaya koyulurlar.
Valorant oyununda yer Meydan karakterlerin öyküleri bu formdaydı. Artık gelelim bu karakterlerin ne yapabileceğine.
Jett:
Jett bir düellocu rolünde oynanan bir karakterdir. Ekseriyetle birinci bomba heyetim noktalarına bu Ira ile girilir. Oyunu açmaya yönelik bir Ira olduğu için birçok oyuncu tarafından beğenilmekte. Gelelim Jett karakterinin özelliklerine.
Q Harfi: Jett karakterini kullanıp Q harfine basarsanız havaya yükselebilirsiniz. Lakin yüksek yerden havaya yükselirseniz canınınız azalabilir. Bu yüzden aşağıya yanlışsız düşerken space (boşluk) tuşuna basarak yavaş bir iniş sağlayabilirsiniz.
E Harfi: Kısa müddetliğine Misli bir rüzgâr estirmeye hazırlanmak için etkinleştirilebilir. E harfine birinci sefer bastığınızda rüzgar estirme havası ve ekranın ortasında sola hakikat giden bir bar göreceksiniz. Gördüğünüz anda Jett’i devinim ettiği tarafta fırlatmak için tekrar E harfine basın. Ayrıyeten sola gerçek giden bir bar Şayet en sola ulaşırsa fırlama Jett’i devinim ettiği istikamette fırlatma özelliği iptal olur. Bu yüzden bu hususta dikkat edilmesi lazım. Şayet ki Jett hareketsiz durursa ve E özelliğini aktive ederseniz ileriye yanlışsız otomatik atılır.
C Harfi: Jett karakterinin C harfinin kullanımı epeyce kolay ve işinize yarayacak bir özelliktir. C harfine basarak bir duman bulutu çıkar. Ayrıyeten rastgele bir yüzeye çarptığında patlayarak kısa müddetliğine görüşü kısıtlayan bir sis bulutuna dönüşür. Bu duman bulutunu düşmanlarınızdan saklanmak için kullanabilirsiniz. ek olarak duman bulutuna taraf de verebilirsiniz. Bunun için duman bulutuna nişangâhın istikametinde falso vermek için Yetenek tuşunu basılı tutmanız kâfi olacaktır.
X Harfi: X özelliği düşmanı öldürdükçe, spike’ı imha edince ve round geçtikçe dolan bir yetenektir. X özelliği aktive olduğu Vakit isabetli bıçaklar kuşanabileceksiniz. Bu bıçakları amacınıza hakikat atmak için silah ateş etme hareketi ile ateş edebilirsiniz. Şayet ki bütün bıçakları birebir anda kullanmak istiyorsanız mouse’nin sağ tiki ile harcayabilirsiniz.
Raze:
Raze’de Jett üzere düellocu bir karakterdir.
Q Tuşu: (PATLAYICI ÇANTA): Q tuşuna bastığınız anda elinizden bir çanta fırlatır ve yere yapışır. Bu çanta, patladığı anda onun üstünde duran oyuncuları havaya uçurur. Bu yüzden bu karakteri oynayan oyuncular tam üstünde durarak ve patlatarak rahatlıkla havadan uçabilir.
E Tuşu: (RENK ETKİLİ BOMBA): Bu tuşa bastığınız anda elinize bomba gelir ve bu bombayı istediğiniz yere atabilirsiniz. Bomba patladığı anda 4 Tane bombacık ortaya Menfaat ve bu bombalar da rakibe hasar verebilir.
C Tuşu: – (BOMBOT): Elinize bir bombot gelir ve bu bombotu istediğiniz yere yönlendirebilirsiniz. Düşmanı gördüğü anda onun üstüne giderek karşı rakip hakkında görüş alabilirsiniz. Tekrar düşmanı gördükten sonra onun üstüne masraf ve kendini patlatarak karşı rakibe hasar verir.
X Tuşu: Bu tuş ulti tuşudur. X tuşuna bastığınız anda elinize Füze gelir ve bu roketi düşmana fırlatarak hasar verebilirsiniz.
Breach:
Q Tuşu: Bu Özel ile Birlikte rastgele bir duvara nişan alarak, duvarın karşısında duran oyuncuları Lakin edebilirsiniz.
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak istediğiniz tarafa basılı tutarak sürükleyin ve bırakın. Böylece sürüklediğiniz alanın içinde yer Meydan oyuncular Mevcut ise bu sayede sersem yiyerek yavaşlayacaklardır.
C Tuşu: Bu tuş ile Birlikte Tekrar duvar içine tarafınızı göstererek atarsanız duvarın içinden geçerek duvarın karşı tarafına hasar verebilir.
X Tuşu: Ulti tuşunu kullanarak istediğiniz tarafa basılı tutarak bırakın ve ultiyi yiyen oyuncular havaya zıplar ve sersemleyerek yavaşlar.
Omen:
Q Tuşu: Bu tuş ile Bir arada istediğiniz tarafa gerçek fırlatarak rakibinizi Fakat edebilirsiniz.
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak istediğiniz yere sis bırakabilirsiniz.
C Tuşu: Bu tuşu kullanarak yakınızdaki rastgele bir yere ışınlanabilirsiniz.
X Tuşu: Bu tuş ile Bir arada haritada istediğiniz her yere ışınlanabilirsiniz.
Brimstone:
Q Tuşu: Yakmak istediğiniz yeri bu tuşa basarak gerçekleştirebilirsiniz.
E Tuşu: Bu tuşu kullanarak rakiplerinizin önüne sis atarak onlara Mani olabilirsiniz.
C Tuşu: Bu tuşu kullanarak önünüze Kuvvet işareti çıkacak ve bu alanın içine girerek daha süratli yürüyebilir, silah değiştirebilir ve ateş edebilirsiniz.
X Tuşu: Bu ulti tuşu ile haritada belirlediğiniz yeri yakarak düşmana hasar verebilir.
Geriye kalan karakterleri bir sonraki Valorant yazımızda paylaşacağız.
Valorant’ın nihayet çıkan yaması ile de size birkaç bilgi verelim. Valorant’ın nihayet çıkan yaması 2004 yaması Ira güncellemeleri ile birtakım düzeltmeler getiriyor. Riot Games’in yama hakkında açıklaması: Olağan yama döngümüzü bozarak bir müddettir üzerinde çalıştığımız değişiklikleri oyuna getiriyoruz. Ayrıyeten VALORANT oyuncuları her zamanki yama notlarımızın biraz anlaşılması güç olduğunu Anlatım etmişlerdi. Biz de herkesin anlayabileceği biçimde değişikliklerin her birine açıklamalar koyduk. Keyfini çıkarın!
İşte VALORANT 2004 Yama Notları:
AJAN GÜNCELLEMELERİ
Kankuş artık silah kuşanabiliyor ve ateş edebiliyor.
Brimstone’un sakalına yakın durmak artık seri atış sağlıyor.
REKABET GÜNCELLEMELERİ
VALORANT’ta rekabete dayalı sıraya giren ikili kumrular artık sesli irtibatta sadece birbirlerini duyabilecekleri başka bir kanala atanacak.
Aranızdaki bağa bir türlü İsim koymadığınız “arkadaşınızla” VALORANT’ta vakit geçireyim derken grup arkadaşlarının gazabına uğrayan dostlarımız, yanınızdayız bilesiniz.
OYNANIŞ SİSTEMLERİ GÜNCELLEMELERİ
Artık başlangıç noktasındayken yapılan atışlar direkt rakiplerin başlangıç noktasına gidecek.
Jett’in atılmasının artık yük sonu yok, bekleme müddeti var. Bekleme mühleti de 0,5 saniye.
HARİTA GÜNCELLEMELERİ
Breeze dış bütün haritaları kaldırdık, Breeze’e de plaj kulübeleri ve şezlonglar ekledik.
MOD GÜNCELLEMELERİ
Hain Grup Arkadaşı Modu: Skor tablosu ve her türlü bağlantının kapalı olduğu tekli Dizi modu.
PERFORMANS GÜNCELLEMELERİ
Bundan sonra kadro kaptanının seçtiği casusun yüzüne yaşlandıran bir filtre uygulanacak.
İLERLEME GÜNCELLEMELERİ
Artık dışarı çıkıp çimene basarak da Cenk Bileti ilerlemesi kaydedebileceksiniz.
SOSYAL GÜNCELLEMELER
Sesli sohbette “VALORANT aksanıyla” yapılan konuşmalar artık otomatik olarak çevriliyor.
SİLAH GÜNCELLEMELERİ
Vandal mı yoksa Phantom mı daha âlâ diye internette konuşup duruyordunuz. İşinizi kolaylaştırmak ismine Vandal’ı eksiksiz oyundan kaldırdık.
Valorant, oyuncuların Tertip atlaması için Türlü içerikler sunuyor. Oyuncular, oyunu oynarken üç farklı halde düzeyini geliştirebilir:
Hesap Seviyesi: Bu, oyuncunun hesabının oyundaki seyahati boyunca edindiği genel seviyeyi belirtir.
Ajan Mukaveleleri: Muhakkak bir Casus ile ne kadar tecrübeye sahip olduğunu gösterir. Casus Mukaveleleri, oyuncuların maç oynadıktan sonra elde ettiği XP (deneyim puanı) aracılığıyla ilerletilir. Makul düzeylere ulaştıktan sonra oyuncular mükafatlar alır. Oyuncular, bir casusu açmak için kontratın 5. düzeyini gelmesi gerekir.
Battle Pass: Valorant’taki Battle Pass’ler öteki oyunlara benzeri formda çalışır. Her dönem, Tertip başına eşsiz mükafatlar içeren bir Cenk Bileti bulunur ve onu satın Meydan oyuncular, almayan oyunculara kıyasla daha Çok içeriğe sahip olur.
1) Günlük Misyonları Yapın:
Valorant, öteki oyunlara benzeri halde ekstra tecrübe puanı kazanmanıza İmkan sağlar. Bunlar, oyunculara oyuna her giriş yaptıklarında verilen Günlük Vazifeleri olarak karşınıza çıkar.
Bu vazifeler sadece 24 sürer ve tamamlanan her günlük vazife için 2.000 XP verilir. Misyonlar birinci başta kolay üzere görünse de gün geçtikçe daha da zorlaşacağını göreceksiniz.
2) Haftalık Misyonları Unutmayın:
Haftalık vazifeler günlük vazifelere nazaran daha güç lakin verilen Ödül de daha fazla. Her haftalık vazife 11.700 XP’ye kadar Deneme puanı verir. Ayrıyeten yeni haftalık misyonları alabilmen için var misyonları tamamlaman gerekir.
3) Oyun Modlarını Deneyerek Tertip Atlayın:
Valorant’ta Tertip atlamaya çalışırken göz önünde bulundurulması gereken en Kıymetli şeylerden biri, oyuncuların oyun boyunca kazandıkları XP ödülleridir. Oyuncuların maç başına ne kadar
XP kazandıklarını düşünmeleri gerekiyor.
Maç başına kazanılan XP yalnızca oyuncuların nasıl performans gösterdiğine değil, birebir vakitte seçilen oyun moduna da bağlı.
– Standart Maç (2.100 XP – 4.700 XP)
Standart maç birebir rekabetçi maçına misal. Fakat standart maçlarda maçları kaybetmenin Biricik Üzücü yanı daha az Deneme puanı kazanmak. Her maçta yaklaşık 2.100 XP elde ediliyor. ek olarak oyun içinde düzgün performans gösterirsen karın Fazla daha Çok olur.
– Rekabetçi (1.300 XP – 4.700 XP)
Dereceli olarak da bilinen bu oyun modunda oyuncular hem rank hem de Tertip atlamak için birbirleriyle çaba ederler. Lakin rekabetçi modunda Deneme puanı kazanmak öteki modlara nazaran daha zordur. Zira maç müddeti yaklaşık 40 dakika civarında oluyor.
– Spike’a Atak (1.000 XP)
Her galibiyet için verilen XP ve her oyun modunda maç başına geçen mühlet göz önüne alındığında Spike Rush, Tertip atlamak için en ekonomik ve pratik moddur. Oyunda taraflar 3 cinsten sonra değişir ve toplamda 7 çeşide kadar sürer. Spike Rush içerisinde satın alma menüsü de yoktur. Tüm oyuncular bir çeşide tıpkı rastgele ekipman ve zırhla başlar. bütün Ira marifetleri de otomatik olarak gelir ve her cinsten sonra yenilenir.
– Vefat Maçı (900 XP)
Diğer modlara nazaran az XP vermesine Karşın süratli bir biçimde bitebiliyor. Mevt Maçı modunda oyuncu Biricik başına çaba eder ve 40 öldürme sayısına ulaşan birinci oyuncu maçı kazanır. Bu modda casuslar rastgele oyunculara verilir fakat casus özellikleri kullanılmaz.
Tırmanış (800 XP – 1.000 XP)
Farklı silahlar ve yeteneklerden oluşan döngüyü tamamlama yarışında öne geçmek için rakipleri avlayarak grup halinde 12 Tırmanış düzeyini bitirmeye çalışın. 12. seviyeyi tamamlayan birinci ekip yahut 10 dakikanın sonunda en yüksek düzeye ulaşan ekip Tırmanış’ı kazanır. Bu modda her müsabaka için 800 XP ve kazandığınız zafer için de ilaveten 200 XP kazanırsınız.
Valorant üzere süratli tempolu bir kahraman nişancı oyununun kimi oyuncuların rekabetçi oyun için nişangahını (crosshair) özelleştirmeyi unutmaması gerekiyor. Silahınızın nişangahını en yanlışsız halde ayarlarsanız, rakiplerinizin karşısında Fazla daha avantajlı bir pozisyona gelebilirsiniz
Riot Games, Valorant 4.05 yaması ile Birlikte Özel nişangah kodlarının eklenmesiyle farklı nişangahlar ortasında geçiş yapmayı Fazla daha kolay hale getirdi. Bu da profesyonel oyuncular tarafından kullanılan nişangah ayarlarını kolay kolay kopyalayabileceğiniz manasına geliyor. Ülkü bir nişangâh oluşturmanın farklı yolları vardır. İster sıfırdan bir nişangâh tasarlayın, ister profesyonel oyuncuların kullandıkları nişangâhları tercih edin, bu büsbütün size kalmış
Shroud Valorant Crosshair
Bu ayar, Ünlü yayıncı Shroud tarafından kullanılan nişangâh ayarıdır.
Renk: Beyaz
Ana sınırlar: Açık/1/1
Orta nokta: Kapalı
İççizgiler: 1/6/2/0 (2560×1440) 1/4/2/0 (1920×1080)
Dışhatlar: 0/0/0/0
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Açık
Kodu: 0;P;o;1;0l;4;0o;0;0a;1;1b;0
TenZ Valorant Nişangâhı
Renk: Camgöbeği
Anahatlar: Kapalı
Orta nokta: Kapalı
İççizgiler: 1/4/2/2
Dışhatlar: 0/0/0/0
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Kapalı
Kodu: 0;P;c;5;h;0;f;0;0l;4;0o;2;0a;1;0f;0;1t;0;1l;0;1o;0;1a;0;1m;0;1f;0
Scream Valorant Nişangahı
Renk: Beyaz
Ana çizgiler: Açık/1/1
Orta nokta: Açık/1/2
İççizgiler: 0/0/0/0
Dışhatlar: 0/0/0/0
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Kapalı/Kapalı
Kodu: 0;P;o;1;d;1;0b;0;1b;0
Hiko Valorant Crosshair
Renk: Beyaz
Anahatlar: Açık/0.15/1
Orta nokta: Kapalı
İççizgiler: 1/5/2/2
Dışhatlar: 0/0/0/0
Solma/hareket/ateşlemehatası: Kapalı/Açık/Açık
Kodu: 0;c;1;s;1;P;o;0.15;f;0;0l;5;0o;2;0a;1;0e;0.25;1b;0
Derke Valorant Crosshair
– Renk: Mavi
– Anahatlar: Kapalı
– Merkez Nokta: Aleni / 0,506 / 1
– İçHatlar: 1 / 6 / 1 / 1
– DışHatlar: 1 / 5 / 3 / 4
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
– Nişangah Kodu:
0;s;1;P;o;1;d;1;f;0;s;0;0t;0;0l;1;0o;0;0a;1;0f;0;1t;0;1l;1;1o;0;1a;1;1m;0;1f;0;S;o;1
Boaster Valorant Crosshair
– Renk: Beyaz
– Anahatlar: Kapalı
– Merkez Nokta: Kapalı
– İçHatlar: 1 / 1 / 1 / 1
– DışHatlar: 0 / 0 / 0 / 0
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
– Nişangah Kodu: 0;s;1;P;c;5;o;1;0t;1;0l;3;0a;1;0f;0;1b;0;S;o;1
Cned Valorant Crosshair
– Renk: Camgöbeği
– Anahatlar: Kapalı
– Merkez Nokta: Kapalı
– İçHatlar: 1 / 4 / 2 / 3
– DışHatlar: 0 / 10 / 10 / 0
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
– Nişangah Kodu: 0;P;h;0;f;0;0l;5;0o;0;0a;1;0f;0;1b;0
f0rsakeNValorant Crosshair
– Renk: Beyaz
– Anahatlar: Açık
– Merkez Nokta: Açık
– İçHatlar: Kapalı
– DışHatlar: 0 / 3 / 1 / 2
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
– Nişangah Kodu: 0;s;1;P;o;1;0t;1;0l;1;0o;4;0a;1;0f;0;1t;1;1l;1;1o;3;1a;0;1m;0;1f;0;S;c;0;o;1
FNS Valorant Crosshair
– Renk: Yeşil
– Anahatlar: Açık
– Merkez Nokta: Açık
– İçHatlar: 1 / 3 / 2 / 2
– DışHatlar: 0 / 0 / 0 / 0
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Kapalı
– Nişangah Kodu: 0;P;c;1;o;1;0l;3;0o;5;0a;1;0f;0;1b;0
HikoValorant Crosshair
– Renk: Yeşil
– Anahatlar: Kapalı
– Merkez Nokta: Aleni / 1 / 1
– İçHatlar: 1 / 2 / 1 / 3
– DışHatlar: 1 / 5 / 2 / 4
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Açık
– Nişangah Kodu: 0;P;c;1;h;0;d;1;z;1;0t;1;0l;2;0a;1;0f;0;1l;5;1o;4;1a;1;1m;0;1f;0
Magnum Valorant Crosshair
– Renk: Yeşil
– Anahatlar: Aleni / 1 / 1
– Merkez Nokta: Aleni / 1 / 2
– İçHatlar: Kapalı
– DışHatlar: Kapalı
– Solma / devinim / AteşlemeHatası: Kapalı / Kapalı / Açık
– Nişangah Kodu: 0;s;1;P;c;1;o;1;d;1;z;3;0t;0;0l;0;0o;0;0a;0;1t;0;1l;0;1a;0;S;c;1;s;0.762;o;1
Oyundaki yer Meydan silahları gerçek bir vakitte ve gerçek bir formda kullanırsanız oyunu rahat bir formda kazanabilirsiniz. İsterseniz gelin silahları yakından tanıyalım.
CLASSIC: Hareketsiz haldeyken Temel atışlar isabetli bir halde maksada ulaşır. Yakın çatışmalarda kullanılabilecek bir seri atış moduna sahip.
SHORTY: Bu süratli, kısa namlulu pompalı tüfek kısa menzilde ölümcüldür Ancak iki kere ateşlendikten sonra doldurulması gerekir. Uzun menzilli silahlarla Bir arada hoş Amel görür.
FRENZY: Hafif makineli tabanca devinim ederken ateş etme konusunda benzerlerinden sıyrılır. Yüksek atış suratı nedeniyle Denetim etmek biraz güç olabilir; o yüzden orta menzilde kısa seriler halinde ateşlemeyi dene.
GHOST: Ghost hem isabetli hem de gayesi kaçırma ihtimaline karşı Aka bir şarjöre sahip. Uzaktaki amaçlar için atış suratını Denetim altında tutmak gerekli. Rakiplerin burnunun ucunu gördüğün Lahza tetiğe bas.
SHERIFF: Vurdu mu oturtan mermileri ateşlerken Önemli manada Geri teper. Uzmanlaşmak için sabır ve kararlılık gerekir. Sheriff’in hakkını verebilirsen rakiplerini bozuk Nakit üzere harcayabilirsin.
STINGER: Bu hafif makineli silah, orta ve uzun menzilde benzerlerine oranla Fazla daha tesirli Ancak bunun için atış suratı ve hareketlilikten ödün verir. Etrafa mermi yağdırırken 20 mermilik şarjörünü çatır çatır yese de orta menzilde dürbün kullanarak denetimli atışlar yapıldığında ölümcül sonuçlara yol açar.
SPECTRE: Her işin üstesinden gelebilen bu silah kısa ve orta menzilde hasar, atış suratı ve isabetliliği dayanılmaz istikrarlı bir formda tıpkı potada eritiyor. Haritaların köşelerini rakipler için kâbusa dönüştüren bu silahla uzun aradaki rakipleri indirmek için sana düşen Biricik şey uygun nişan almak.
BUCKY: Ağır lakin isabetli Bucky’nin Temel atışı, dar köşeleri tutmak ve yakın çatışmalara dalmak için ülkü. Alternatif atışıysa maksatları orta menzilde vurur.
JUDGE: Judge, sabit dururken isabetli olsa da art arda süratli bir halde ateş ederken denetimden çıkabilir. Temel atışı kısa menzildeki amaçları vurdu mu oturtur. Bir kol uzaklığındaki herkesi indirerek yargı dağıtmak için sabit durmalısın.
BULLDOG: Bu sağlam canavarla atış formunu sen belirlersin. Alternatif atışı, dürbünle bakarken sana yaklaşmaya çalışan orta yahut uzun menzildeki düşmanları isabetli, kısa seri atışlarla savuşturmanı sağlar.
GUARDIAN: özel bir keskin nişancı tüfeği. öteki tüfeklere oranla Fazla daha ağır ve taşınması Fazla daha güç Ancak bir o kadar da isabetli ve güçlü. Orta ve uzun menzilde görüş açına giren düşmanları patır patır avlayabilirsin.
PHANTOM: Sana Çok yaklaşmaya cüret eden olursa tam otomatik silahının nimetlerinden faydalanarak denetimli seri atışlarla düşmanlarının hayatını karartabilirsin. En uygun performansı almak için sabit dururken ateşle.
VANDAL: Lakin uzun vadeli ateş edildiğinde isabetliliği azalır. Vandal, ortada ara varken de yüksek hasar vermeye devam eder ve odaklanarak gayeye Biricik mermiyle Baş atışı yapanları ödüllendirir.
MARSHAL: Bir kere yakınlaştırılabilen dürbüne sahip, çevik ve levyeli keskin nişancı tüfeğiyle etrafta koşturan düşmanları keklik üzere avlayabilirsin. Yavaş atış suratı nedeniyle attığını vurmalısın yoksa taarruza Aleni hale gelirsin.
OPERATOR: Bu acımasız, sürgülü keskin nişancı tüfeği iki farklı Fazla kuvvetli yakınlaştırma ayarına sahip. devinim halinde kullanılması neredeyse imkânsız Ama attığı mermiler o kadar kuvvetli ki Biricik bir atışla Tüm bir grubun sonunu getirebilir.
ARES: Ares, Aka şarjörü sayesinde bastırma ateşi açmak yahut bir ortaya toplanmış kümelere ağır hasar vermek için İdeal bir silah.
ODIN: Baskı kuran ve yüksek hasar veren atışları birebir vakitte şaşırtan derecede isabetli. Kısa menzildeki düşmanları mermi yağmuruna tutabilir ve alternatif atışını kullanarak kanlı canlı bir tarete dönüşebilirsin.
TAKTİK BIÇAK: Ne yapacağını şaşırdığında yahut mermilerin suyunu çektiğinde bunu kullan. Süratli koşmanı, objeleri daha süratli parçalamanı yahut alternatif atışla düşmanları geriden Biricik vuruşla indirmeni sağlar.
Yorum Yok