Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları: 2023

Fixlenmiş Hile, Genel, Güncel Hile, Hile, İnceleme/Özel İnceleme, Ön İncelemeler, Tam Çözüm/Rehber Mar 29, 2023 Yorum Yok

 
Nisan ayı içerisinde birçok PC oyunu bizleri bekliyor. Bu listede Nisan ayı içerisinde çıkması planlanan, Nisan’da çıkması Kesin fakat günü belirli olmayan ve çıkması beklenen oyunlar yer alıyor. Öte yandan öteki listelerimize göz atabilirsiniz:
 
– Nisan ayının birinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 2023 – #1
– Nisan ayının birinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 2023 – #2
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #1
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #2 
 
– Pull Stay (Nisan ayı içerisinde: aksiyon, dövüş)
 
 
 
Nito Souji tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, dövüş oyunu Pull Stay, Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Mizahi ögeleri bünyesinde barındıran bu kule savunma temalı aksiyon dövüş oyunu içerisinde farklı karakterlerle karşılaşacak, bunlara karşı gelmeye başlayacak ve Çeşitli tuzaklar kurarak onları geliş noktasını engellemeye koyulacağız. Oyun içerisinde birçok insan Ira bulunacak ve beşerler dışında rastgele bir Yaratık yahut canavar olmayacak. Hasebiyle bu mevzuda rahat olabilirsiniz. Oyun içerisinde kule savunma biçimi benimsenecek lakin Natürel ki oyunda bir karakteri Denetim edecek, bu karakterle birlikte kendi alanımızı – bölgemizi savunmaya koyulacağız.
Kule savunma mekaniklerine sahip dövüş aksiyon oyunu içerisinde istediğimiz üzere tuzaklar kurabilecek, bu tuzakların ardından gidiş yoluna yaklaşan karakterleri yumruklayabilecek ve onları alt etmek için elimizden geleni yapabileceğiz. Oyunda Yeniden farklı farklı tuzakları farklı yerlere yerleştirebilecek, yerleştirdiğimiz bu tuzaklarla birlikte farklı Uğraş kümelerine sahip ve farklı tiplere sahip insanlara ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda Tekrar lazer tuzaklarından pasta fırlatma tuzaklarına kadar birçok farklı tuzak çeşidi bulunacak, bunlarla birlikte karşıdan gelen insanları engelleyecek ve Etraf etmenlerini de bu oyun içerisinde kullanabileceğiz.
 
 
Yumruklarımızı ve tekmelerimizi de konuşturabildiğimiz bu oyun içerisinde Yine yaka paça gelen karakterleri tutabilecek ve onları direkt olarak sağa sola yanlışsız fırlatabileceğiz. Oyunda Tekrar dövüş – aksiyon ögeleri bulunacak ve bu öğeler sayesinde istediğimiz üzere onları tokatlayabilecek ve yumruk atabileceğiz. Farklı farklı mizahi içeriklerin yer aldığı bu oyun içerisinde dilediğimiz üzere gelen karakterlerden hıncımızı alacak ve onları indirebileceğiz.
Oyun içerisinde geliştirici takımın belirttiğine nazaran 15 farklı Irak çeşidi bizleri bekliyor olacak. Bu tuzak tipleri ortasında diş macunu tareti, pasta fırlatma sistemi, lazer mekaniği, karpuz fırlatma topu ve daha fazlası yer alacak. Bunları istediğiniz yere kurabilecek, bölgenize en âlâ savunmak için ne yapmanız gerekiyorsa o yere hakikat bunları konumlandırabileceksiniz. Bu imal içerisinde Yine kullanabileceğimiz bir Ira bulunacak ve bu karakterin denetimini şahsen yapabileceğiz. Münasebetiyle oyunda hem aksiyon dövüş içerisine şahsen girebilecek hem de sağa sola Türlü tuzaklar kurarak karşıdan gelen karakterleri engellemeye çalışacağız.
 
 
Kule savunma mekanikleri ile karşımıza çıkacak olan bu üretim içerisinde aksiyon ve dövüş çeşidi de birbirine harmanlanıyor. Birçok cinsin harmanlandığı bu oyunda yıkılabilen Etraf ögeleri da yer alıyor. Yıkılabilen Etraf ögeleri ile birlikte oyun içerisinde pek zevkli ve eğlenceli dakikalar geçirebiliyoruz. Bu ögeler ortasında Örneğin komşuların meskenlerine gidip onların meskenlerini başlarına yıkabiliyor, her bir konut kesimini ve mesken kısmını büsbütün parçalayabiliyor ve ortalığa savrulduğunu görebiliyoruz. Meskenleri parçalamak ve onları yok etmek epeyce eğlenceli olarak karşımıza çıkıyor ve oyun içerisindeki bu mekanik de Aka oranda yer buluyor diyebilirim.
Oyun içerisinde Natürel kaynakları bu formda toplayabiliyor ve komşuların konutlarını yıkarak ve yerlerini basarak bu halde kaynak toplama işine girebiliyoruz. Kaynak toplayarak elbette Türlü tuzak çeşitleri yapabiliyor ve tuzak tipleri de kaynaklar aracılığıyla yapılabiliyor. Yani Temel olarak kaynakları topluyoruz, kaynaklarla birlikte üstte bahsettiğim 15 farklı tuzak cinsinden birini seçip kurabiliyor ve bu kaynakları da tuzak tiplerine harcıyoruz diyebilirim. Natürel ki her tuzak cinsini birkaç Sefer kurabilir ve istediğiniz üzere bu tuzakları da yerleştirebilirsiniz. Bu büsbütün sizin stratejinize ve planınıza kalmış durumda.
 
 
Oyunda Yine yıkılabilir Etraf etmenleri epey Çok karşımıza çıkacak. Üstte bahsettiğim üzere komşuların meskenini yıkmak epey kolay olacak ve Biricik bir atılımda onların konutlarını lego üzere yıkabileceğiz. Oyunda yumruk ve tekme atabilecek ve karakterimizi de direkt Denetim edebileceğiz. Oyun içerisinde Yeniden birtakım alanlarda mühlet sınırlamaları olacak ve bu mühlet sınırlamaları içerisinde toplayabildiğimiz kadar kaynak toplayabilecek ve en uygun formda bu mühlet hudutlu alanlarda randıman elde etmeye çalışacağız. Hem kaynaklar toplayarak üstte bahsettiğim üzere tuzaklar kurabilecek ve hem de kendimizi geliştirmek için ataklarda bulunabileceğiz.
 
Oyun içerisinde denetimini elimize aldığımız karakter, meskenden dışarı çıkmayan asosyal genç ve işsiz olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakterle birlikte farklı farklı olaylara dalış yapabiliyor ve asosyal olduğumuzdan Dolayı farklı beşerler bizimle dalga geçiyor. Biz de bu insanlara karşı kendimize savunabiliyor ve onlara karşı Türlü tuzaklar kurabiliyoruz. Oyununuzu aslında bundan ibaret yani oyunda kendimizi savunmamız ve etrafa Türlü tuzaklar yerleştirmemiz bundan kaynaklı.
Farklı farklı oyun cinsinin birbirine harmanladığı bu üretim içerisinde farklı farklı bölgelerde bulunabiliyor, farklı odalara geçiş yapabiliyor ve kendi odamızı aslında düşmanlara karşı savunabiliyoruz. Karşımıza farklı üslupta ve mesleklerde Çeşitli beşerler çıkabiliyor, bu insanlara karşı kendi öfkemizi gösterebiliyor ve onları ellerimizin ortasına alabiliyoruz. Ellerimizin ortasına aldığımız insanları bir hoş pataklayarak onları sağa sola hakikat savurabiliyor, onlara Çeşitli tuzaklar kurabiliyor ve onları bir Fazla biçimde alt edebiliyoruz. Oyununuz büsbütün bundan oluşuyor. Onlara karşı kendimizi savunmak, onları alt etmek ve onları Çeşitli tuzakların üzerine çekerek ortadan kaldırmak.
 
 
Oyun içerisinde elbette kule savunma mekaniğinin bulunması, korunan yere ulaşıldığı Vakit o oyunun bittiği Lahza manasına geliyor. Yani bir Ira bizim odamıza yahut yerimize yanlışsız ulaştığı Vakit ne yazık ki o oyunda başarısız olmuşuz demektir. Münasebetiyle oyundaki tuzakları uygun yerleştirmek, sağa sola hakikat düzgünce bunları yerleştirmek Fazla Ehemmiyet arz ediyor. Alışılmış bu kapsamda siz de kendi başınızda Çeşitli planlamalar yapabilir ve stratejiler uygulayabilirsiniz. Buradaki tuzakları yerleştirmek ve onların nasıl işleyeceğini görmek büsbütün sizin işiniz.
Oyun içerisinde Yine karakterimizle birlikte farklı farklı kostümler giyebiliyor ve bu kostümlerle birlikte yeni öğelerin kilidini de açabiliyoruz. Tekrar kaynak topladığımız esnada Çeşitli objeler de toplayabiliyor ve farklı silah cinslerini de elimize alabiliyor ve bunları karşımıza gelen insanlara karşı kullanabiliyoruz. Yeniden Elimize bir ışın kılıcı alabilir, bu ışın kılıcı ile birlikte sağa sola yanlışsız savurabilir ve karşımıza gelen Hasım karakterleri bu ışın kılıcıyla birlikte ortadan kaldırabiliriz. Hatta oyun içerisinde Biricik bir düşmana değil de apansızın Çok düşmana hakikat odaklanabilir ve üç dört kişiyi birebir anda ortada kaldırabilir ve sağa sola gerçek savrulduğunu görebiliriz.
 
 
Oyun içerisinde kendimize ilişkin bir alanı savunuyor ve alana giriş yapan bütün düşmanları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Münasebetiyle kule savunma mekaniğinin yer aldığı bu oyunda bir alanı savunmak, Çeşitli puanlar kazanmak ve kaynaklar toplamak Fazla değerli.
Kule savunma aksiyon ve dövüş oyununun Nisan ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor lakin hangi gün olduğu tam olarak muhakkak değil. Birçok kaynakta oyunun Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Elbette bu mühlet zarfında oyun ertelenebilir yahut Öbür bir Vakit dilimine alınabilir. Ama biz Yine de bu oyunu Nisan içerisinde bekliyoruz. Oyunu öte yandan isterseniz Steam sayfasından İstek listenize ekleyebilirsiniz.
 
– The Patriotic War (Nisan ayı içerisinde: strateji, savaş, nişancı)
 
 
 
Tracer Studio tarafından geliştirilen ve INDIECN tarafından yayınlanacak olan strateji, savaş, nişancı oyunu The Patriotic War, Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar ortasında yer alıyor. Üstten görünümlü Cenk odaklı strateji oyunu içerisinde tanklarımızı yanımıza alıp ordumuzla birlikte ilerleyecek ve Hasım üslerine gerçek bir atak gerçekleştirebileceğiz. Oyun içerisinde bir Cenk ortamı bizlere aktarılacak ve bu Cenk ortamı içerisinde sağdan soldan patlamalar, silah sesleri, bomba sesleri ve daha fazlasını duyabilecek ve deneyimleyebileceğiz. Oyunda Yine renkli bir sanat lisanı benimsenecek ve bu sanat tarzı daha Fazla pastel boya halinde karşımıza çıkacak. Bu manada gerçekçilik konusunda âlâ bir tecrübe sunmayan imal, grafik usulüne takılmayan oyuncular için çok İdeal bir tecrübe sunabilir.
Oyun içerisinde kendi ülkemiz – bölgemiz işgal edilecek, bu işgale karşı bizde bir dur demek için bu oyunda Aka çabalara atılmaya çalışacağız. Oyunda Yine kendi birliklerimizi ve ordularımızı toplayabilecek, askerlerimizi çağırabilecek ve istediğimiz üzere bu orduyu yönetebileceğiz. Oyun içerisinde Yine komuta bizim elimizde olacak ve istersek havadan istersek karadan direkt saldırırlar gerçekleştirebilecek ve düşmanları ve Hasım ordularını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda Yine farklı dövüş ve farklı Cenk şartları bulunacak ve bu Cenk şartları da bölgeye nazaran değişkenlik gösterecek.
 
 
Oyunda farklı Hasım bölgelerine gerçek ilerleyecek ve bu Hasım bölgelerinin farklı zorlukları ve yapısı olacak. Düşmanlar sağa sola gerçek yayılmış vaziyette karşımıza çıkacak ve biz de bunları top atışı ile birlikte rahatsız etmeye başlayacağız. Oyun içerisinde Yeniden tanklar, tüfekler hava araçları, siperler ve daha fazlası yer alacak, onları kullanmak ve kendi başımızdaki stratejiyi kurmak büsbütün bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere çizgi sinema üslubu grafikler ve daha Fazla pastel boya şeklinde grafikler yer alacak. Bu sanat tarzı ile birlikte kendimizi çizgi sinema izliyormuş üzere bulabilecek ve renkli sanal tarzı tadını çıkartabileceğiz.
Birliklerimizi toplayabileceğimiz ve Hasım bölgelerine hakikat adım atabileceğimiz bu imal içerisinde direkt Akın edebilecek, sağdan soldan ilerleyebilecek ve kendi stratejimizi bu oyun içerisinde adapte edebileceğiz. Oyunda kendimize ilişkin bir Cenk kampını dediğimiz üzere yönetebilecek, askerlerin konumlandırılmasını sağlayabilecek ve bütün operasyonu şahsen Denetim edebileceğiz. Oyunda keskin nişancı olabilecek, nişan aldığımız esnada düşmanları vurmak için atılım de bulunabilecek ve düşmanlara Biricik atabileceğiz.
 
 
Oyun içerisinde bir karakterle birlikte ilerleyebilecek, bu karakteri dilersek tankın içerisine koyabilecek dilersek de Aka top içerisine iç edebilecek yahut bu karakterle birlikte keskin nişancı rolüne bürünebileceğiz. Keskin nişancı olursak düşmanları uzaktan Biricik atışta ortadan kaldırabilecek ve alt edebilecek, bir tankın içerisine girersek tank atışları ile birlikte düşmanları toplu bir biçimde ortadan kaldırabilecek ve Hasım tanklarını da bu biçimde yok edebilecek. öteki taraftan top atışları ile birlikte de düşmanların üslerini başlarına yıkabileceğiz.
Farklı farklı Cenk şartlarının yer aldığı bu üretim içerisinde elbette bölgeyi tahlil etmek, Hasım ordularının nerelerde konuşlandığını öğrenmek ve nerelerden geldiğini bulmak Fazla Ehemmiyet arz edecek. Zira geliş noktalarına nazaran bir atılım yapmak ve ona nazaran strateji oluşturmak strateji oyunlarında epeyce Ehemmiyet arz ediyor. Oyun içerisinde Yeniden kullanabileceğimiz ve atılabileceğimiz farklı farklı modlar bulunuyor. Bu modlar ortasında anne hikaye modu,  Özel mod ve çevrimiçi mod yer alıyor. Fakat çevrimiçi mod daha sonra oyuna iç edilecek yani oyunun çıkışı ile birlikte bu çevrimiçi Cenk modu ne yazık ki var olmayacak. Bunun muhakkak bir mühlet testi yapılacak ve daha sonra biz oyunculara sunulacak.
 
 
Oyun içerisinde Yine kendi Cenk kampımızı yönetebilecek, istediğimiz üzere elimize silah alabilecek ve öncü bir birlik olarak oyundaki rolümüzü üstlenebileceğiz. Oyun içerisinde üstte bahsettiğim üzere keskin nişancı rolüne bürünebilecek, dilersek elimize makineli tüfek alabilecek, öncü birlik rolünde oynayabilecek ve düşmanların zayıf noktalarını tespit edebileceğiz. Yani oyun içerisinde birçok alanda atak yapmak, planlar oluşturmak büsbütün biz tarafından yapılacak. Hasebiyle savaşın seyrini büsbütün biz değiştirebileceğiz.
 
Savaş ortamını ve aksiyon frekanslarını yer aldığı bu yapıp içerisinde Biz de kendimize ilişkin stratejileri Bu oyun içerisinde uygulayabilecek yoksa stratejileri de düzgün uygularsak düşmanlara karşı Galip ayrılabileceğiz toplayabilecek grubumuzu direkt Denetim edebilecek ve Düşmanların üzerine gerçek yollayabileceğiniz Olağan ki Düşmanlar üzerine direkt yollamak Üzücü bir Fikir olacak zira onların nasıl yayıldığını ve nerelere  konuşlandıklarını bilmediğimizden  dolayı Gafil olarak avlanabiliriz Münasebetiyle bu bayana Fazla dikkat etmemiz gerekecek.
 
 
Üstten görünümlü bu strateji oyunu içerisinde farklı farklı Cenk bölgelerine yanlışsız adım atabilecek, farklı bölgelerde kendimize ilişkin stratejiler oluşturabilecek ve bu bölgeleri düzgünce tahlil etmemiz gerekecek. Oyunda Yeniden farklı silahların kilidini açabileceğiz ve yeni ekipmanları da oyun içerisinde kullanabileceğiz. Tarihi savaşlara dayanan bu yapının içerisinde bizlere bir yandan Cenk ortama aktarılırken diğer yandan ise arka planda bir hikaye anlatılacak diyebilirim.
Oyun içerisinde Temel maksadımız Avrupa kıtasını fethetmek ve kendi bölgemize savunmak olacak. Bu kapsamda kendimize ilişkin bir Cenk kampı kurabilecek, bu Cenk kampında yer alanları yönlendirebilecek ve Denetim edebileceğiz. Oyun içerisinde üstte bahsettiğim üzere elimizin altında tanklar, tüfekler ve keskin nişancı ögeleri bulunacak. Bunları da kullanmak büsbütün bizim işimiz olacak.
 
 
Oyun içerisinde karşımıza Yeniden tanklar gelebilecek ve bu tankları alt etmek için onlara karşı bombalar atabilecek ve tankımıza atlayarak tank savaşlarına katılabileceğiz. Oyunda bombayı fırlattığımız bölgelerin yıkılabildiğini görebilecek, tankla birlikte ağaçların üzerinden geçerek onları devirebilecek ve etrafın yıkılabildiğini deneyimleyebileceğiz. Oyunda tank atışları ile ve top atışları ile birlikte siperlerin ortadan kaldırıldığını ve patladığını da görebileceksiniz. Münasebetiyle top atışları oyun içerisinde Fazla Ehemmiyet arz edecek.
Oyunda üstte da bahsettiğim üzere üç farklı mod bulunacak. Lakin bunlar ortasında yer Meydan çevrimiçi Cenk modu daha sonra oyuna iç edilecek. Oyunun esasen birinci modu yani senaryo modu bize Temel öyküyü anlatacak, ikinci mod (özel mod) içerisinde bizlere Türlü eğlenceli operasyonlar sunulacak. Bu operasyonlar dahilinde birçok vazifeye katılabilecek ve bu vazifeleri de tamamlamaya çalışacağız. öteki çevrimiçi mounda ise oyuncularla birlikte yahut etrafla birlikte kapışabilecek ve onları alt etmeye çalışabileceğiz.
 
 
Renkli sana tarzına sahip bu strateji Cenk oyunu içerisinde birçok özellik bizleri bekliyor olacak. Oyunun Nisan ayı içerisinde çıkması bekleniyor lakin hangi gün olduğu muhakkak değil. Doğal oyunun çıkış tarihi ve günü de ertelenebilir. Öte yandan oyunun Steam sayfası şu anda Aleni durumda. Dilerseniz istekli listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı üzere bir bildirim alabilir ve bu oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
– MINDHACK (Nisan ayı içerisinde: görsel roman, öykü, macera)
 
 
VODKAdemo tarafından geliştirilen ve VODKAdemo, room6 tarafından yayınlanacak olan görsel roman, öykü, macera oyunu Mindhack, Nisan ayı içerisinde çıkış yapacak üretimlerden biri. Farklı yapısı ve mekanikleri ile karşımıza çıkış yapacak olan bu oyun içerisinde Daimi olarak farklı karakterlerle etkileşime geçecek ve bu etkileşime geçtiğimiz karakterlerle birlikte öykünün özünü öğrenebileceğiz. Oyun birinci etapta yalnızca Japonca – İngilizce lisan dayanağına sahip olacak daha sonra diğer lisan takviyeleri de vakitle eklenecek. En azından geliştirici grubun belirttiğine nazaran bu süreç bu formda işleyecek diyebilirim.
Mind-hack oyunu içerisinde bizlerin berbatların nasıl bir yapıya sahip olduğunu, konuşmalarıyla birinin nasıl Üzücü olduğunu anlarız biçiminde bir tema işleniyor. Bu tema ile birlikte Daimi olarak onlarla etkileşime geçiyor ve birçok sohbette bulunuyoruz. Bu sohbet esnasında bu berbatların zihnini manipüle edebiliyor ve yapacağımız seçimlerle birlikte kıssanın gidişatını değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde öbür insanların ve berbatların zihinlerine girebiliyor, bir bilgisayar korsanı üzere hareketler sergileyebiliyor ve zihinsel yıkımın aslında bir nevi tecrübesini burada yaşıyoruz diyebilirim.
 
 
Farklı bir yapıyı ve farklı bir temayı benimseyen bu oyun içerisinde karmaşık bir Denetim sistemi yahut oynanış akışı yer almıyor. Hasebiyle her oyuncuya hitap ediyor: kolay denetimleri ve oyun tarzına sahip bir halde karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyun içerisinde Daimi olarak farklı karakterler karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerle birlikte etkileşime geçebiliyoruz. Etkileşime geçtiğimiz bu karakterlerle birlikte de İçten bir ortam yaratmaya çalışıyor ve diyaloglar aracılığıyla iki Ira ortasındaki bağlantıyı ilerletebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı diyaloglar karşımıza geliyor ve bu diyaloglar aracılığı Türlü seçimler de yapabiliyoruz. Seçimler yaptığımız esnada da o Ira ile bağlantımızı aslında bir nevi bizim seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Münasebetiyle bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı seçimler yapabiliyor ve farklı bir tecrübe elde edebiliyor.
Görsel sanatı İlgi cazibeli bir halde karşımıza çıkış yapacak olan bu oyun içerisinde insanların zihnine girmenin yollarını arıyor, ister güzel ister Üzücü insanların zihnine girerek onların niyetlerinde aslında bir nevi  hasar bırakmaya çalışıyoruz. Birçok karakterin zihinlerini hackleyebileceğimiz ve onların beyinlerine girip manipüle edeceğimiz bu görsel roman niteliğindeki macera içerisinde aslında onların beyinlerini ele geçirerek istediklerimizi yaptırmaya çalışıyoruz. Oyunu teması büsbütün bunun üzerine şurası diyebilirim. Oyuna yapacağım atılımlar bu zihinleri Denetim etme, onları manipüle etme ve bir sıra misyona gerçekleştirme üzerine.
 
 
İnsanların zihinlerine Denetim edebileceğimiz ve zihinlerine hackleyebileceğimiz bu oyun içerisinde aslında Temel hedefimizi üstte da bahsettiğim üzere zihin denetimi. Zihin denetimi yaptığımız esnada onların beyinlerini büsbütün ele geçirebiliyor ve ele geçirdiğimiz esnada da kişiliklerini büsbütün yok edebiliyoruz. Kişiliklerini tekrardan Yazı sistemi bu oyun içerisinde bulunuyor yani bir insan Şayet Üzücü bir kişiliğe sahipse o kişiliği büsbütün yok edebilir ve büsbütün yeni bir sayfa açarak yesyeni bir kişiliği onun üzerine enjekte edebiliriz.
Bu üretim içerisinde Daimi olarak bir karakterle birlikte tartışmalar ve diyaloglar içerisine girebiliyor, onların zihinlerine girmeye çalışıyor ve Çeşitli açıklar yakalamaya çalışıyoruz. Daimi olarak metinler üzerinden yürüdüğü için arka planda da bir ekip değişiklikler meydana geliyor ve yapacağımız ataklara yahut konuşacağımız diyaloglara nazaran arka plandaki tema yapısı ve görsel değişkenlik gösteriyor. Distopik bir dünyada bulunduğumuz bu oyun içerisinde farklı farklı seçeneklerle birlikte etrafımızla etkileşime girebiliyor etkileşime girdiğimiz esnada Çeşitli seçimlerle iki farklı tarafa gerçek gidebiliyoruz.
 
 
Görsel roman niteliği olan bu oyun içerisinde biz oyunculara Özel kolay bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Hem retro hissiyatı veren hem de ilim kurgu temasını bizlere yansıtan bu distopik renkli dünyada her bir oyuncu farklı farklı hikaye gidişatlarına sahip olabiliyor ve bu sayede her bir oyuncu farklı insanların zihinlerine girmeye çalışabiliyor. Oyun içerisinde farklı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Hasebiyle Üzücü insanları burada düzgüne çevirebiliyoruz, zihinlerine girebiliyoruz, kişiliklerini tekrar yazabiliyoruz ve suçluları oyun içerisinde tekrardan toplama kazandırabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yalnızca insan gibisi karakterler bulunmuyor farklı farklı dünyalara ilişkin yaratıklar – canavarlar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda farklı farklı kişilikler yer alıyor. Farklı karakterler ve görünümlerle karşımıza çıkacak olan bu bireyler büsbütün manipüle edilmeyi bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde zati üstte da bahsettiğim üzere Temel hedefimiz onların zihinlerine girerek Üzücü fikirleri ortadan kaldırmak ve bu Kötü kanıları ortadan kaldırdıktan sonra kişiliklerini yine Yazı olacak.
 
 
Oyun içerisinde bir de birinci Şahıs kamera nazar açısı yer alıyor. Hasebiyle oyunda Daimi olarak kendi ellerimizi görebiliyoruz. Daimi olarak ellerimizin ön planda olması bizim birinci Şahıs kamera nazar açısına sahip olduğunu bize gösteriyor. Oyundaki bu farklı Bina da bizlerin karşına çıkıyor diyebilirim.
Görsel roman niteliğinde yer Meydan bu oyun Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Görsel romanının yanı Dizi içerisinden macera – hikaye ögelerini bulunuyor. Dilerseniz bu oyuna bir göz atabilir ve çıkış yaptığı üzere bir Talih verebilirsiniz. Oyun Daimi olarak diyaloglar üzerinden ilerlediği için hem okuma alışkanlığınızın olması hem de Daimi olarak dikkatinizi oyuna vermeniz gerekiyor. Münasebetiyle Daimi olarak bir şeyler okumaktan sıkılan oyuncular bu üretim içerisinde ne yazık ki sıkılma bahtı epey yüksek.
 
 
Farklı bir yapının işlendiği ve görsel roman niteliğinde yer Meydan oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursam bir zihin manipüle etme simülasyonu bulunuyor. Bu simülasyon sayesinde Kötü insanların zihinlerine girip onların kişiliklerini tekrar yazmaya çalışıyoruz. Elbette bu kolay olmayan bir süreç ve Daimi olarak onlarla birlikte diyaloglara giriyor, onların zihinlerinde değişime yol açmak için gerçek diyalogları seçmeye çalışıyor ve ona nazaran atılım yapmaya başlıyoruz. Doğal manipüle işlerine birinci olarak diyaloglarla birlikte başlıyoruz ve bu süreç bizim seçimlerimizle birlikte ilerliyor diyebilirim. Oyunda farklı karakterlerle tanışabiliyor ve bu karakterlerin zihinlerini hacklemeye çalışıyoruz. Tekrar hacklediğimiz Vakit onların kişiliklerini tekrardan yazabiliyor ve onları topluma tekrardan kazandırabiliyoruz. Oyun aslında bu Temel üzerine kuruluyor ve bunun üzerine atılımlar yapmaya çalışıyoruz. Oyunda Daimi olarak diyalog seçme ekranı bizlerin karşımıza çıkartıyor ve Daimi olarak bu işle meşgul oluyoruz diyebilirim.
 
 
Oyunun sanat tarzına ve grafiklerine bakacak olursak: sanat tarzı daha Fazla karanlık bir yapıya sahip ve renkler biraz daha Nefes gözüküyor lakin yer yer bu renkler biraz daha ışıltılı bir biçimde karşımıza çıkabiliyor. Daha Fazla kahverengi – gri tonların benimsendiği bu oyun içerisinde farklı bölgelere ilerleyebiliyor, arka planın değiştiğini görebiliyor ve farklı kişiliklerin içerisine girebiliyoruz. Karşımıza çıkan diyaloglar ortasından seçim yaparak öykünün gidişatına tesir edebiliyor ve karşımızdaki karakterin zihnini açmaya çalışıyoruz.
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası Aleni durumda ve bir demo sürümü bulunuyor. nBu demo sürümünü dilerseniz istediğiniz Vakit indirebilir ve oyunun  bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Oyunun birinci kısımlarını sonra deneyimledikten sonra satın alıp almayacağınıza bu demo sürüm sayesinde karar verebilirsiniz. Şayet bu demo sürümünü sevdiyseniz oyunu İstek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize biri bildirim alabilirsiniz. Böylelikle oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz.
– Occupy Mars: The Game (Nisan ayı içerisinde: hayatta kalma, kaynak idaresi, uzay)
 
 
Pyramid Games tarafından geliştirilen ve Pyramid Games, PlayWay S.A. tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, kaynak idaresi, Uzay oyunu Occupy Mars: The Game, Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Bu üs kurma oyunu içerisinde birinci Şahıs bir kamera nazar açısı bulunuyor. Bu kamera nazar açısıyla birlikte kendi bölgemizi ve üssümüzü kurabiliyor, bu üssü dilediğimiz üzere inşa edebiliyor, etraftan kaynakları toplayabiliyor ve kendi Ömür biçimimizi geliştirebiliyoruz. Oyun içerisinde Yine Uzay temalı bir Bina bizleri bekliyor ve Fazla ayrıntılı bir içeriğin bizlere sunulması hedefleniyor.
Erken erişim olarak çıkış yapacak olan bu imal içerisinde öncelikle oyuncuların Geri bildirimleri önemsenecek. Geliştirici takım de bu mevzuda Geri bildirimlerin önemseneceğini ve yanılgıların düzeltileceğini belirtiyor. Erken erişim sürecinin ne kadar süreceği belirtilmiyor. Hasebiyle tam sürüme ne Vakit çıkış yapar şu Lahza için bilemiyoruz. Takımdan bu bahis hakkında İzah bekleniyor. Oyun içerisinde Yeniden erken erişim sürümü boyunca Çeşitli yanılgılar ve kasvetler olabilir münasebetiyle bunları takıma Geri bildirmekten çekinmeyin. Erken erişim sürümünden Dolayı da oyunun düşük fiyattan çıkış yapacağını düşünüyoruz.
 
 
 
Kaynak idaresinin yer aldığı ve kendimize ilişkin bir bölgeyi inşa edebileceğimiz bu imal içerisinde öncelikle çevreyi keşfedecek, çevreyi keşfederken yeni kaynaklar toplayacak ve yeni kaynakların kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde ne kadar Fazla kaynak toplarsak o kadar Fazla kendi üssümüzü genişletebilecek ve yeni yapıların kurulmasını sağlayabileceğiz. Mars’ta nasıl hayatta kalınır temalı bu üretim içerisinde Yine etraftan sular bulmaya çalışacak yani oyunda su çıkartmaya çalışacağız diğer yandan ise oksijenimizi stabil olarak tutmaya çalışacak, bitkiler yetiştirebilecek etrafa yaşanabilecek alanlar kurabilecek ve Öbür bölgelere gerçek adım atabileceğiz.
Oyun içerisinde Aleni bir dünya bizleri bekliyor olacak hasebiyle bu bölgenin ve gezegenin keşfini büsbütün biz yapacağız. Oyun içerisinde bir üs inşa etme oyununda ne arıyorsanız bu üretim içerisinde de bu öğeler yer alacak yani oyunda etrafı keşfedecek, kaynaklar yağmalayacak ve toplayacak, yeni yapılar inşa edecek, bunları İstediğiniz yere kurabilecek ve kendinize bir Ömür alanı belirleyebileceğiz. Oyunda Yeniden bozulan kesimleri ve mekanikleri tekrardan Tamir edebilecek, yeni kesimler temin edebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
 
Yeni bölgeleri keşfedebileceğimiz ve madencilik yapabileceğimiz bu oyun içerisinde Tekrar oksijen Fazla Değerli münasebetiyle oksijen tankları üretmek ve bunların üretimine Biricik tek el atmak bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde Yeniden gittiğimiz bölgelerden gelen kaynakları kendi üssümüze toplayabilecek ve bu oyunu istersek Biricik başımıza istersek arkadaşlarımıza birlikte oynayabileceğiz. Bu biçim oyunlar sizin de bildiğiniz üzere arkadaşlarla birlikte oynaması daha zevkli ve daha eğlenceli oluyor münasebetiyle arkadaşları bu oyuna toplamak ve oyun  içerisinde birlikte hem hayatta kalmaya çalışmak hem de Öbür bölgeleri birlikte keşfetmek Fazla daha zevkli olacaktır. Münasebetiyle bu oyunu çevrimiçi eşli olarak oynamanızı tavsiye ediyorum.
Kendi Ömür alanımızı kuracağımız ve bu Ömür alanını daha da genişletmeye çalışabileceğimiz bu imal içerisinde Fazla Çeşitli ögeler bulunuyor. Oyun içerisinde Yine kurabileceğimiz seralar, jeneratörler, tanklar ve daha fazlası yer alıyor. Kesimlerle birlikte Fazla farklı yapılar inşa edebiliyor ve bunlarla birlikte kendi avantajımıza Müsait Çeşitli yapılar kurabiliyoruz. Oyun içerisinde Tekrar birçok Aygıt arızalanabiliyor hasebiyle bu arızayı bizim kendi elimizle birlikte gidermemiz gerekiyor. Oyun içerisinde Tamir etme mekaniği bulunuyor, bu Tamir etme mekaniği sayesinde oyunda bozuk modülleri düzeltebiliyor ve bozuk modülleri yerine yenisini takabiliyoruz. Münasebetiyle bu da oyunun ince ayrıntılarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Yaşam alanını kurabileceğimiz ve bu Ömür alanında Çeşitli araçlarla ve yeni yapılarla birlikte etrafı keşfedebileceğimiz bu imal içerisinde hem montajlama yapabilecek hem parçalama yapabilecek hem de ölçüm aletleriyle kimi işler yapmaya çalışacağız. Oyun içerisinde birçok ayrıntılı içerik bizleri bekliyor olacak yani her kesimin her ayrıntısına bakabiliyor, buradaki bozuk kesimleri çıkartabiliyor ve yerine yenisini takabiliyoruz. Münasebetiyle kestirim etme mekaniği Bu oyun içerisinde Fazla Değerli arz ediyor.
Dinamik hava mekaniği
Oyun içerisinde üstte da bahsettiğim üzere Aleni bir dünya bizleri bekliyor. Münasebetiyle Aleni dünyada her bölgeyi keşfetmek epeyce Kıymetli zira burada yeni kaynaklar ve yeni modüller bulabiliyor ve bunlar da kendi yerimize götürebiliyoruz. Oyun içerisinde Yeniden dinamik hava mekaniği bulunuyor. Bu mekanik sayesinde gece ve gündüz döngülerini hayli net bir biçimde görebiliyoruz yani yola çıktığımız Vakit Şayet akşam üzerine denk geldiysek havanın karardığını ve artık atmosferin siyaha büründüğünü görebiliyor ve daha sonra gece sona erdiğinde ise gündüz ışıkları ile birlikte atmosferin nasıl şekillendiğini deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında gece gündüz döngüsüyle birlikte hava ısınabiliyor yahut soğuyabiliyor. Hasebiyle bu bahislere ve çevresel etmenleri epey dikkat etmemiz gerekiyor. Bu da oyun tecrübemizi etkileyen ögelerden birkaçı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
Gece gündüz döngüsünü bulunduğu bu oyun içerisinde Yine hayatta kalmak için elimizden geleni yapıyoruz, hayatta kalmaya çalıştığımız bu oyun içerisinde gece gündüz döngüsü haricinde dinamik hava şartları da yer alıyor. Bu hava şartları ile birlikte etrafın tozlarla kaplandığını ve toz fırtınalarının bizlere hakikat geldiğini görebiliyor bunun yanı Dizi şimşeklerle birlikte etrafın daha da tehlikeli olduğunu deneyimleyebiliyoruz.
Oyunda üstte da bahsettiğim üzere farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz fakat buraları yürüyerek değil de aracımızla birlikte keşfetmeye çalışıyoruz. Zira yürüyerek hayli vakit harcanıyor münasebetiyle bir aracın olması kaide. Bu araçla birlikte farklı bölgelere süratli bir halde ilerliyor, gezginin birçok bölgesine adım atabiliyor ve buraların keşfini tamamlayabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette elimizde bulunan bu aracı geliştirebiliyor, Çeşitli kesimlerini değiştirebiliyor ve daha da stabil hale getirebiliyoruz. Münasebetiyle oyun içerisinde bulunan bu aracı dilediğimiz üzere kullanabiliyor ve yeni modüller takabiliyoruz.
 
 
Birçok ayrıntılı içeriği bünyesinde bulunduran bu hayatta kalma üs inşa etme oyunu içerisinde yapacağımız epeyce Çok şey bulunuyor. Hasebiyle bu oyunu hem Biricik oyuncu hem de çevrimiçi eşli olarak  oynayabiliyorsunuz lakin üstte da bahsettiğim üzere bu stil oyunları arkadaşlarla birlikte oynamak Fazla daha hoş bir tecrübesi bizlere sunuyor. Siz de bu biçim hayatta kalma ve kendi bölgenizi inşa etme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu imale bir göz atabilir ve bir Talih verebilirsiniz. Oyun Nisan ayı içerisinde çıkış yapmayı planlıyor lakin tam olarak hangi gün geleceği belirtilmiyor. Hasebiyle Nisan ayı içerisinde bekliyoruz zati Steam sayfasında da Nisan 2023 ibaresi yer alıyor.
 
 
Oyunun ne Vakit çıkacağını bilmediğimizden Dolayı Steam sayfası üzerinden Dilek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresimize bir bildirim alabilirsiniz. Böylelikle oyunun çıktığından haberdar olabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlamış olur. Oyun üstte da bahsettiğim üzere erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak. Bunun yanı Dizi Türkçe lisan dayanağına sahip olacak. Erken erişim olmasından Dolayı oyunun fiyatını Fazla üstlerde bir şey beklemiyoruz ve Şayet ilginiz varsa oyuna satın almanızı tavsiye ediyorum.
– Homestead Arcana (Nisan ayı içerisinde: çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma)
 
 
Serenity Forge tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanacak olan çiftçilik simülasyonu, macera, rol yapma oyunu Homestead Arcana, Nisan ayı içerisinde geliyor. Renkli ve İlgi cazip sanat tarzı ile birlikte karşımıza çıkacak olan bu simülasyon rol yapma oyunu içerisinde sıfırdan kendi çiftliğimizi inşa edecek, bu çiftliğimizi geliştirecek ve kendimize ilişkin Ufak bir Ömür alanı inşa edeceğiz. Oyun içerisinde Yeniden çiftçilik simülasyonu hayli Ehemmiyet arz edecek. Münasebetiyle bu bahsin üzerine ayrıntılı bir halde gidilmiş durumda. Oyunda Yeniden yeni bitkiler keşfedebilecek, toprağı tekrardan verimli hale getirebilecek ve Daimi olarak bahçemizi büyütmeye çalışacağız ve yeni bitkilerin kilidini açmaya başlayacağız.
Oyun içerisinde bir cadı olarak rol alacak ve bir bayan karakteri Denetim edeceğiz. Oyun içerisinde Yeniden arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamda Çeşitli vazifeleri üstlenecek ve bu vazifeleri yapmaya başlayacağız. Oyunda Yine kendimize ilişkin Çeşitli yeteneklerimiz ve marifetlerimiz bulunacak. Bu becerilerimize de vakti geldiğinde yanlışsız bir biçimde kullanmaya başlayacağız. Oyunda Yine toprağı düzgünleştirmek, bitkileri daha süratli bir halde büyütmek ve tabiatın gücünden faydalanmak için elimizde Çeşitli büyüler ve marifetler yer alacak. Bunları da kullanıma büsbütün bize ilişkin olacak.
 
 
Bir cadı olarak Geri aldığımız bu imal içerisinde elbette büyüler de Kıymetli bir bahis. Hasebiyle oyun içerisinde kullanabileceğimiz Türlü büyüler yer alacak ve bu büyüleri de vakitle geliştirecek ve daha da güçlendirebileceğiz. Oyundaki Natürel ki bu büyüleri bir aksiyon içerisinde değil bitkileri güzelleştirmede ve tabiatın gücünden faydalanmada kullanacağız. Oyun içerisinde yer aldığımız bu süreç boyunca Öbür bölgelere gerçek yol alabilecek ve bu bölgeleri de keşfetmeye başlayacağız yani oyun içerisinde bir de keşif ögeleri ön plana çıkacak.
Bahçeyi ekebileceğimiz ve çiftçi olabileceğimiz bu imali içerisinde hem büyülerimizi güçlendirmek hem kendimize ilişkin Aka bir tarım alanı yaratmak hem de öykünün bizlere sunulduğu kadarını deneyimlemek Temel gayemiz olacak. Oyun içerisinde Yeniden karşılaşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğimiz Türlü karakterler bulunacak. Bu karakterlerden bir grup misyonlar alabilecek ve bu vazifeleri yerine getirebileceğiz. Vazifeleri yerine getirdiğimiz takdirde Çeşitli ödüllere sahip olabilecek ve hem kendimize hem de büyülerimizi bu halde geliştirebileceğiz.
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı bitkiler yer alacak. Bu bitki cinslerinin kilidini açmak, kendimizi geliştirmek ve yeni yerler keşfetmek gerekecek. Oyunda Natürel ki arka planda bizlere Aka bir sırrın olduğunu ve gizemlerin çözülmesi gerektiği vurgulanacak. Biz de bu sırları açığa çıkarmak için Çeşitli bölgeler araştıracak, etrafı keşfetmeye çalışacak ve yeni yerlere bakmaya başlayacağız. Alışılmış bu esnada Tekrar gizemleri ortaya çıkarmak için Çeşitli karakterlerle diyaloglara girebilecek, onlardan bir grup direktifler alabilecek ve tekrardan yolunuza bakmaya başlayacağız.
Kendi çiftliğimizi yaratabileceğimiz ve inşa edebileceğimiz bu üretim içerisinde Daimi olarak büyüyen bir çiftliği Denetim edecek ve bu kapsamda Çeşitli maceralara atılabileceğiz. Bir yandan Aleni atmosferiyle ve İlgi cazibeli görünümleriyle karşımıza çıkan üretimde toprakla birlikte bir Tüm olmak ve tabiatın gücünden yararlanmak büsbütün bizim işimiz olacak. Yapacağımız atılımlarla çiftliğimizi daha da büyütmenin yollarını arayabileceğimiz bu imal içerisinde birçok farklı bölge bulunacak ve bu bölgelere hakikat adım atabileceğiz. Oyun içerisinde her bölgenin aslında kendi aurası ve atmosferi yer alacak. Bu atmosferleri keşfetmek ve tabiatın farklı güçlerini ortaya çıkarmak sahiden de merak uyandırıcı bir yapının göstergesi.
 
 
Oyun içerisinde geniş bir bölgede bulunacak, bu bölgenin Türlü gizemlerini açığa çıkarmaya çalışacak, etraftı özgürce dolaşabilecek ve bu gizemleri açığa çıkararak ortada neler olup bittiğini öğrenebileceğiz. Oyun içerisinde bir yandan merak uyandıran bir sistem yer alacak. Bu merak uyandırma hissiyatını oyun içerisinde ne kadar hissedebileceğiz onu Doğal ki oyun çıktığı Vakit göreceğiz. Münasebetiyle bu merak hissi Şayet hoş bir öyküye yedirilirse çok uygun bir tecrübenin bizleri beklediğini söyleyebilirim. Fakat Olağan ki geniş bir alanın Fazla boş olması ve bu merak ögelerinin da arka planı boş olması biz oyuncular tarafından sevilmeyen özellikler olacaktır. Münasebetiyle bu duruma geliştirici grupların Fazla dikkat etmesi gerekiyor yani vadettiklerini verdikleri sürece rastgele bir Sorun yok diyebiliriz.
Oyun içerisinde elbette üstte da bahsettiğim üzere Temel gayemiz kendi çiftliğimizi geliştirmek olacak. Bu çiftliğimizi geliştirmek için Alışılmış ki Çeşitli vazifeler elde edebilecek, etrafı keşfedebilecek ve yeni bitki cinslerinin kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde yeni bitki cinslerinin kilidini açmak için etrafı keşfetmemiz ve yeni tohumlar elde etmemiz lazım. Bu yeni tohumların ardından yeni tarifler açarak daha farklı içeriklere erişmek gerekiyor ve bunun dışında da etrafı keşfederek yeni tarifler ve bilgilerle birlikte çiftliğimize büyütmemiz lazım.
 
 
Büyü yapmak için tabiatın gücünden faydalanabileceğimiz bu imal içerisinde hem simülasyon hem de rol yapma macera ögeleri yer alıyor. Bu ögelerin birleştiği ve birçok içeriğin yer aldığı bu üretim içerisinde renkli ve İlgi cazip bir atmosfer bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde belirli bir bölge bizlere sunulacak ve bu bölgeyi keşfetmek, bölgenin gizemlerinin ortaya çıkarmak ve bu bölgedeki vazifeleri yerine getirmek büsbütün bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde bir bayan karakteri Denetim edecek ve bu bayan karakterin bir cadı olduğunu göreceğiz. Bu karakterle birlikte Çeşitli büyüler yapabilecek, tabiatın gücünden yararlanarak yaptığımız büyüler sayesinde bitkilerimizi daha süratli bir halde büyütebilecek, bitkileri en verimli halde kullanabilecek ve yeni bitki tiplerinin kilidini açabileceğiz.
Yeni bitki çeşitlerinin kilidini açmakla birlikte çiftliğimizi daha da genişletebilecek, etrafa daha Fazla yayılabilecek ve kendi Ömür alanımızı daha da büyütebileceğiz. Oyun içerisinde Yeniden karşılaşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğim hatta bunlarla diyaloğa girebileceğimiz Türlü karakterler bulunacak. Sağda solda görebileceğimiz bu karakterlerle birlikte onlarla ikili bağlara girebilecek, onlardan etraf hakkında bilgi alabilecek ve ne yapmamız gerektiği konusunda Çeşitli ipuçları elde edebileceğiz. Bu ipuçları ile birlikte Olağan ki ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi edinebilecek ve oyun içerisinde bu bilgiler dahilinde yer alabileceğiz.
 
 
Şu anda bu üretimin tam olarak çıkış günü aşikâr değil fakat Nisan ayı içerisinde çıkış yapmasını bekliyoruz. Gerek kaynaklar gerekse raporlar Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağını gösteriyor. Oyunu bu yüzden Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenenler listesine iç ediyorum.
 
 
 
Oyunu yakın takibe şu anda alabilirsiniz. Oyunun ayrıyeten şu anda Steam sayfası Aleni durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden İstek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu stil çıkış günleri aşikâr olmayan oyunları Dilek listenize almanız Fazla daha Ehemmiyet arz ediyor. Zira hangi gün çıkış yapacağını bilmediğimiz için ve her gün her gün oyunun çıkış yapıp yapmadığına bakamayacağımız için Dilek listesini almak bizlere kolaylık sağlayabiliyor.
– Untamed Tactics (Nisan ayı içerisinde: Dizi tabanlı, taktik, rol yapma, aksiyon)
 
 
Grumpy Owl Games tarafından geliştirilen ve Ravenage Games tarafından yayınlanacak olan Dizi tabanlı, taktik, rol yapma, aksiyon oyunu Untamed Tactics, Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenen üretimlerden biri. Renkli karakterlerin ve grafik tarzının yer aldığı bu strateji tabanlı taktiksel rol yapma oyunu içerisinde kendi takımımızı kurabilecek ve bu grupla birlikte bu dünya içerisinde yer Meydan tehditleri ortadan kaldırabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak, bu bölgelerden yeni karakterleri takımımıza iç edebilecek, etraftan farklı arkadaşlar bulabilecek ve Çeşitli stratejik kararlar verebileceğiz. Oyun içerisinde hikaye odaklı bir Bina benimsendiğimden Dolayı hem arka planda bir hikaye anlatılacak hem de bu Dizi tabanlı strateji oyunu içerisinde kendi atılımlarımızı planlı bir formda yapmaya başlayacağız.
Bir yandan gayret içerisinde kendimizi bulabileceğimiz ve öbür yandan ise renkli karakterlerle tanışabileceğimiz bu imal içerisinde Dizi tabanlı bir aksiyon sistemi yer alacak. Sizin de bildiğiniz üzere Dizi tabanlı Cenk sistemi Dizi sıra atılım yapmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde her bir kadro üyesi bir atılım yapabiliyor ve bu atılım sonrasında ise Dizi karşı tarafa yahut öteki karaktere geçiyor. Hasebiyle oyun içerisinde yer aldığımız müddet boyunca atılımlarımızı Fazla yeterli düşünmeli ve ona nazaran planlama yapmanız gerekiyor.
 
 
Stratejik kararlar alabileceğimiz ve Türlü gayretlere atılabileceğimiz bu oyun içerisinde birçok Ira yer alıyor ve bu karakterlerin kilidini açabiliyoruz. Oyun içerisinde bir takım kurabiliyor, bu takımı geliştirebiliyor ve yeni karakterleri bu takıma iç edebiliyoruz. Oyun içerisinde karşılaşabileceğimiz Türlü atmosferler ve bölgeler bulunuyor. Bu bölgelere ilerleyip buraları keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde Yeniden diyaloglara girebileceğimiz ve onlardan Çeşitli misyonlar elde edebileceğimiz birçok Ira yer alıyor. Bu karakterlerle birlikte de oyunun bizlere sunduğu öyküyü deneyimleyebiliyor.
Oyun içerisinde prosedürel bir dünya yer alıyor yani bu prosedürel dünyadan kastım her olayın rastgele olarak başlaması ve bitmesi. Oyun içerisinde  bu yapıdan Dolayı her bir oyuncu farklı tecrübe elde edebiliyor ve her bir başlangıçta ise farklı bir uğraş içerisinde girebiliyor. Yani her bir oyuna başladığımız Vakit bir karakterin yahut bulduğumuz bir takım üyesinin yeri değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle birlikte yaptığımız misyonların içeriği farklılık gösterebiliyor. Münasebetiyle oyunda yapacağımız ve kazanabileceğimiz alanlar her oyunda farklılık gösteriyor diyebilirim. Bu da tekrar oynanabilirlik konusunda ön plana çıkmasını sağlıyor.
 
 
Farklı farklı karakterleri deneyimleyebileceğimiz ve Aka bir gayrete girebileceğimiz bu imal içerisinde Çeşitli hayvan arkadaşlarla birlikte etkileşime geçebiliyor ve onları grubumuza iç edebiliyoruz. Oyun içerisinde olağan beşerler dışında farklı farklı hayvanlar karşımıza çıkıyor. Bu hayvan karakterler ortasında tilkiler, tavşanlar, bukalemunlar ve daha fazlası yer alıyor. Bu karakterlerle birlikte renkli bir grafik tarzı bizlere sunuluyor. Bu renkli sanat tarzı ile birlikte oyun aslında bizleri birinci etapta içerisine çekiyor ve bu sanat tarzı ile birlikte bir anda kendimizi Aka bir uğraşın içerisinde bulabiliyoruz.
Oyunda grubumuz içerisinde apansızın Çok farklı hayvan Ira bulunuyor ve bu karakterlerin her birinin farklı özellikleri ve hünerleri bulunuyor. Bu becerilerden ve özelliklerden faydalanmak için öncelikle oyunun bir kısmını oynamanız gerekiyor ve bu becerilerden de en yeterli halde faydalanmanız lazım.
 
 
Oyunda her bir karakterin farklı özelliği ve hüneri yer alıyor. Marifetleri kullanmak için de oyun içerisinde Daimi atak yapmamız gerekiyor ve bu atılımlar sonucunda da bir karakterin hangi tarzları kullandığını öğrenebiliyoruz. Bu üretim içerisinde bu karakterleri kullanmak, onlar üzerinde plan yapmak ve planları gerçekleştirmek büsbütün bizim işimiz oluyor. Hasebiyle oyunda hayatta kalmak ve karakterleri hayatta tutmak için bu planları gerçek bir formda gerçekleştirmek ve stratejik kararları almamız lazım.
Hayvan dostlarımızla birlikte ilerleyebileceğimiz ve grup kurabileceğimiz bu oyun içerisinde farklı bölgelere hakikat adım atabilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve kıssanın gidişatına istikamet verebileceğiz. Oyunda bizlere doğrusal bir hikaye anlatılacak yani öyküde gidişatımız aşikâr olacak ve nerelere gitmemiz gerektiği konusunda hikaye bizlere taraf verecek. Oyun bu kapsamda bizleri elimizden tutabilecek ve biz de kıssanın sonuna gelmeye çalışacağız. Oyun içerisinde Yeniden farklı farklı kümeler yer alacak, bu kümeler ortasında Hasım ve müttefik kümeler da bulunacak, bunlarla etkileşime girebileceğiniz ve onlara karşı gelebileceğiz.
 
 
Oyun içerisinde yer Meydan karakterleri  her birinin üstte da bahsettiğim üzere farklı hünerleri ve özellikleri yer alacak. Lakin bu maharetleri ve özellikleri desteklemek için oyun içerisinde Çeşitli rünler de yer alacak. Bu sistemle birlikte karakterleri daha da güçlendirebileceğiz, onlara daha Çok bonus sağlayabileceğiniz ve biz de bu bonuslar sayesinde düşmanların karşısında daha tesirli bir formda çıkabileceğiz. Kendi takımımızı kurabileceğimiz ve grubumuzu özelleştirebileceğimiz bu imal içerisinde elbette her bir karakterin gücünü arttırabilecek, onlara farklı bonuslar getiren rünler takabilecek ve onları özelleştirebileceğiz.
Oyun içerisinde grubumuz dahilinde bulunan karakterlerin düzeyini arttırabilecek, yeni maharetlerin kilidini açabilecek ve sağda solda bulduğumuz ganimetlerle birlikte yeni silahların sahibi olabileceğiz. Oyun içerisinde Doğal ki hem Dizi tabanlı strateji hem de rol yapma ögeleri yer aldığından Dolayı her bir karakteri Biricik tek özelleştirebilecek, onların güçlerini arttırabilecek ve onlara farklı silahlarla donatabileceğiz. Bu sayede onları en yeterli biçimde güçlendirebilecek ve onlardan en güzel biçimde maharetlerinden faydalanabileceğiz.
 
 
Taktiksel savaşların ve uğraşların yer aldığı bu oyun içerisinde çevreyi kendi avantajımıza kullanabilecek ve Etraf ögeleri da bu oyunda ön planda olacak. Yine farklı ataklar yapabileceğimiz ve bu ataklar üzerinde düşünebileceğimiz bir Bina bizlere sunulduğundan Dolayı Daimi olarak kendimizi düşünürken bulacağız. Sanki şunu nasıl o denli mi yapsam bu türlü mi yapsam üzere kanılara kapılabileceğiz. Esasen Dizi tabanlı strateji ögelerini benimseyen oyunlar içerisinde bu biçim fikirlere girmek epey olağan bir durum.
Farklı karakterlerin kilidini açabileceğimiz ve yeni takımlar kurabileceğimiz bu üretim içerisinde bizlere renkli bir sanat tarzı sunulacak. Bu renkli sanat tarzı ile birlikte farklı hayvan karakterlerle tanışabilecek ve bu hayvan karakterleri takımımıza iç edebileceğiz. Oyun içerisinde elbette hem arkadaş hem de Hasım karakterler bulunacak, bu karakterleri düzgünce tanıyabilecek ve düşmanlar karşısında Aka uğraşlara girebileceğiz. Oyunda Yeniden her bir karakterin farklı özelliği ve marifeti yer alacak, bu karakterleri geliştirebilecek ve istediğimiz formda özelleştirebileceğiz. Özelleştirme yaptığımız Ira daha kuvvetli bir halde düşmanları karşına çıkabilecek ve Türlü güçlendirmelerle birlikte de karakterleri daha güzel pozisyona getirebileceğiz.
 
 
Kısaca özetlediğim ve özelliklerinden bahsettiğim oyunun şu anda tam bir çıkış tarihi yok. Lakin Çeşitli kaynaklar bu oyunun Nisan ayı içerisinde çıkış yapacağını belirtiyor. Ben de bu oyunu bu sebepten dolayı Nisan ayı içerisinde çıkış yapması beklenen oyunlar listesine iç ediyorum. Oyunun şu anda Steam sayfası Aleni durumda ve çıkış tarihi kısmında yakında ibaresi yer alıyor. Dilerseniz siz de oyunu İstek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu usul Dizi tabanlı strateji – taktik  oyunlarını seviyorsanız bu imale bir göz atabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir