Çevrimiçi Çok Oyunculu Video Oyunları 2022

Çevrimiçi Çok Oyunculu Video Oyunları 2022

Genel Eyl 15, 2022 Yorum Yok

Teknolojinin hızlı gelişimi ile Çevrimiçi Çok Oyunculu Video Oyunları çağına yaklaşıyoruz. Bu trend sadece internetle sınırlı kalmayıp oturma odalarımıza da ulaştı. Çevrimiçi çok oyunculu oyunlar, oyun dünyasının temel direkleri haline geldi ve eSports’u doğurdu. Çok eğlenceli olmanın yanı sıra, çok oyunculu oyunlar yeteneklerinizi başkalarına karşı test etmenin mükemmel bir yoludur. Peki önümüzdeki yıllarda bekleyebileceğimiz trendler neler?

Surgeon Simulator 2

Bu serinin ilk oyunu olan Surgeon Simulator, PlayStation 4 için yayınlandı. Artık dört oyunculu çevrimiçi işbirliğini destekliyor. Her oyuncu ameliyat yapmak için iki eli kontrol eder. Oyun ayrıca, oyuncuların gerekli olduğunu düşündükleri herhangi bir hareketi yapmalarına izin veren serbest menzilli hareket sunar. İkinci başlık daha fazla derinlik katıyor ve işbirliğine dayalı oyun içeriyor. Xbox One, PlayStation 4 ve Steam’de mevcuttur.

Oyun öncekinden daha zor. Sizi tıbbi bir tesiste en iyi cerrah rolüne sokar. Bossa Laboratuarlarında geçiyor ve nakil ihtiyacı olan bir hasta olan Bob üzerinde çalışmalısınız. Kafa nakli ve diğer cerrahi görevler de dahil olmak üzere başarılması gereken birçok zorluk ve başarı vardır. Kontroller, özellikle fizik gibi davranan nesnelerle uğraşırken, geniş ve sinir bozucu.

Surgeon Simulator 2, dört oyuncuya kadar oynanabilen çevrimiçi çok oyunculu bir video oyunudur. Oyunu kendi başınıza oynamaya başlayabilir veya arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. Arkadaşlarınızı davet ettikten sonra onlara katılabilir ve başlayabilirsiniz. Oyunu arkadaşlarınızla oynamayı seviyorsanız, ekstra bonuslar almak için Xbox oyun geçişini kullanabilirsiniz. Xbox Game Pass, bu oyunu oynamanın en popüler yoludur.

Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, en popüler çevrimiçi çok oyunculu video oyunlarından biridir. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri uzun bir yol kat etti. Bu birinci şahıs taktik nişancı, dik bir öğrenme eğrisine sahip, ancak oyun topluluğu onu son derece popüler bir oyun haline getirdi. Ayrıca bir yan oyun olan Rainbow Six: Extraction’ı da üretti. Artık popüler bir e-spor ve topluluk, becerilerini ve stratejilerini sürekli olarak inceliyor.

Çevrimiçi çok oyunculu bir video oyunu olan Rainbow Six Siege, başarılı olmak için taktikler ve ekip çalışması gerektirir. Oyunun taktikleri Counter-Strike’ınkinden farklı ancak savaş mekanikleri benzer. Rainbow Six Siege’de duvarlar inşa etmek, dikenli teller döşemek ve kapsama alanı olmayan düşmanlar kahramancadır. Oyun, nişan alma ve inşa etmenin yanı sıra ekip çalışması da gerektiriyor. İşbirlikçi atıcıların hayranları için şiddetle tavsiye edilir ve topluluğu çok misafirperver.

Rainbow Six Siege, 2022’de PlayStation 4, Xbox One ve PC’de satışa sunulacak. Platformlar arası bir oyundur, yani farklı platformlardaki oyuncuların arkadaşları ve aileleriyle oynayabileceği bir oyundur. Bu özellik, çevrimiçi çok oyunculu video oyunları için mükemmel bir seçimdir. Bu, tüm platformlardaki oyuncuların birbirleriyle eğlenceli ve rekabetçi bir şekilde rekabet etmelerini sağlayacaktır. Rainbow Six Siege’in çok oyunculu yönü, oyunun en büyük çekilişlerinden biridir.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Çıkarma

Rainbow Six Siege’in taktiksel oynanışından hoşlanıyorsanız, muhtemelen Rainbow Six Extraction’dan da keyif alacaksınız. Bu çevrimiçi çok oyunculu taktik nişancı oyunu Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş ve yayınlanmıştır. 20 Ocak 2022’de Microsoft Windows, Google Stadia ve Amazon Luna için piyasaya sürüldü. Ancak Siege’den farklı olarak, oyuncuların Archaeans tarafından öldürülme konusunda endişelenmeleri gerekmeyecek. Bu oyun, daha fazlası için geri gelmelerini sağlayacak bir oyun oynamak isteyen oyuncular için harika bir seçenektir.

Extraction’daki atmosfer ve oynanış harika. Farklı konumlardaki alt bölgeler, goopy, iğrenç ses efektleri ve loş el fenerleri ile oyuncular kendilerini bir korku filminde gibi hissedebilirler. Oyun, Resident Evil serisine çok benziyor ve birkaç an, o popüler korku serisini hatırlatıyor. Ancak, bazı sakar grafiklerden ve ifadesiz karakterlerden muzdarip.

Bu çevrimiçi çok oyunculu video oyunu, oyuncuların oyun tarzlarını kişiselleştirmeleri için birçok özellik sunar. Oyuncular kamera hareketini ayarlayabilir, farelerinin hassasiyetini ayarlayabilir ve kumandalarında joystick miktarını ayarlayabilir. Kullanıcılar ayrıca oyunun seçenekler menüsünden yürüme, koşma ve nişan alma düğmelerini değiştirebilirler. Rainbow Six: Extraction, seriye mükemmel bir katkı olsa da, oyuncular bazı hatalar olduğunu unutmamalı.

Çevrimiçi Çok Oyunculu Video Oyunları 2022

Fortnite Battle Royale

2021’in sonlarında, popüler video oyunu “Fortnite: Chapter Three” başlıklı büyük bir güncelleme aldı. Bu güncelleme yepyeni bir harita, yeni silahlar, eşyalar ve gizli sırlar sunuyor. Fortnite ayrıca çarpıcı grafikler ve etkileyici fizik sağlayan en yeni Unreal Engine 5’ten yararlanır. Oyun, keşfedilecek biyomlar bile sunuyor, bu da onu benzersiz bir deneyim haline getiriyor. Fortnite’ı denemek için beş neden:

Fortnite battle royale modu, oyuncuların kendi haritalarını ve oyun modlarını oluşturmalarına olanak tanıyarak oyunu daha benzersiz ve heyecanlı hale getiriyor. Fortnite 60 milyondan fazla aktif oyuncuya sahip. Grafikleri parlak, aile dostu ve işbirliğine dayalı oyunu teşvik ediyor. Oyun PC, Xbox One ve PlayStation 4’te mevcuttur.

Fortnite, iOS cihazlarda oynamak ücretsizdir. Ancak oyun, geliştirmesi çok daha karmaşık bir programlama dili olan Unreal Engine 4 için oluşturulduğundan PS3’te oynanamaz. Ayrıca, Xbox 360, oyunu yerel olarak çalıştırma gücünden yoksundur. İşlemcisi ayrıca önerilen 4GB RAM’in yalnızca 1/8’ini destekler. Fortnite satın almayı planlıyorsanız, Mac gibi uyumlu bir cihaza ve Xbox Game Pass’e sahip olmanız gerekir.

Oyun, oyuncuların küçük bir adaya atılması dışında Ninja Warrior’a benzer. Zorlukları tamamlayarak ve eşyaları toplayarak hayatta kalmaları gerekir. Oyunu kazanmak için birden fazla turda hayatta kalmaları ve takım arkadaşlarını diğer oyunculardan korumaları gerekir. Fortnite, oyuncuların aynı anda birden fazla oyun oynamasına izin vermenin yanı sıra bir hikaye modu da sunuyor. Ve çok oyunculu mod eğlenceli ve bağımlılık yapıcı olsa da, bazen biraz monoton olabilir.

No Man’s Sky

No Man’s Sky, uzaya dayalı çevrimiçi çok oyunculu bir oyundur. Oyuncular, prosedürel olarak oluşturulmuş bir evreni keşfedebilir ve kendi gemilerinin kontrolünü ele geçirebilir. Son güncellemeleri, daha fazla biyom detayı ve gerçekçi aydınlatmanın yanı sıra çok çeşitli uçan yaratıklar ekledi. Ek olarak, Expedition güncellemesine yeni gemiler ve Mass Effect’ten ikonik Normandy Flagship’in kilidini açma şansı eklendi. Oyun ayrıca oyuncuların birbirleriyle etkileşime girmesine izin veren sosyal merkezler içerir.

No Man’s Sky’ın çok oyunculu özelliği, farklı platformlardan oyuncuların birlikte oynamasını sağlar. Evreni keşfedebilir ve birlikte karakollar inşa edebilirler. Oyun çok eğlenceli ve oyuncuları saatlerce meşgul edecek aksiyon sıkıntısı yok. Ayrıca keşfedilecek çok çeşitli gezegenler ve yaşam formları var. Ayrıca oyun sürekli tehlike ve aksiyon sunuyor.

Oyunun popülaritesi iyi bir şekilde duyuruldu ve Hello Games, tüm kullanıcılar için ücretsiz güncellemeler vaat etti. İnanılmaz derecede ayrıntılı bir uzay simülasyonu ve her tür kaşif için bir şeyler sunuyor. Oyuncular ayrıca diğer oyunculara karşı rekabet edebilir ve birbirlerine kaynak ve eşya bulma konusunda yardımcı olabilir. Ve oyun çapraz platform olduğu için oyuncular dünyanın her yerinden insanlarla oynayabilir. Bu da oyunu oyuncular için daha çekici hale getiriyor.

PUBG

PUBG, 2022’nin en popüler çevrimiçi çok oyunculu video oyunudur. H1Z1’in zırh modunu temel alan ve 99 oyuncuya kadar barındırabilen bir hayatta kalma oyunudur. Oyuncular takımlara ayrılır ve üslerini diğer takımdan korurken farklı hedefleri vardır. Oyun oldukça basittir ve internet bağlantısı olan herkes tarafından oynanabilir. Ek olarak, ekipman için süpürme özelliğine sahiptir.

Video oyunu ilk olarak Mart 2017’de Microsoft Windows için piyasaya sürüldü. Daha sonra Xbox Game Preview programı aracılığıyla Xbox One ve PlayStation 4’te yayınlandı. Eylül 2018’de Xbox One sürümü resmi olarak yayınlandı. Oyunun mobil versiyonu Ekim 2018’de piyasaya sürüldü. PUBG Mobile daha sonra iOS ve Android’de yayınlandı. Nisan 2020’de oyun, Stadia akış platformunda da piyasaya sürülecek. Oyunun popülaritesine rağmen, hala iyileştirme için çok yer var.

PUBG, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch dahil olmak üzere birden fazla platformda zaten mevcut. Aynı zamanda çapraz platformdur ve platformlar arası oyunu sürdürür. Oyun, 20’ye kadar üç kişilik manga ve 30 iki kişilik manga ile bir savaş adasında ortalanır. Amaç, diğer tüm takımları ortadan kaldıran ve oyunu kazanan ilk takım olmaktır. Herhangi bir rekabetçi oyunda olduğu gibi, PUBG becerinizi kanıtlamanın heyecan verici bir yoludur.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir